Şimdi Ara

diş hekimliğinde uzmanlık yapıyorum, soru/cevap tercih. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
9
Favori
8.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

gelmez olur mu, gece acil diş var tabiki. epey de hasta geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliemre461 kullanıcısına yanıt

estağfurullah saygı bizden :) girme şansınız hakkında ne yazık ki en ufak fikrim yok. yeditepenin sunduğu imkanlar çok iyi mavi diploma veriyor birçok congress orada oluyor uluslararası birçok sempozyumda hep yeditepe durak oluyor. bana gelseydi ben yazardım açıkçası. özellerin özeli. bence dişte en iyi yer yeditepe bu bir gerçek. marmara mazoşistler diyarı bölükbaşı :)) çok eskiden nişantaşındaymış farklı bir kültürleri var ağlatmadan öğrenci mezun etmezler nereden yazdım bu bölümü diye sövdürür :))

• slmebk S kullanıcısına yanıt

retansiyon ve stabilite konusunda epey fark ediyor yine en iyi bilgiyi implantolojik bilgiye sahip hekiminiz bilir ve bu konuda size bilgilendirme yapacaktır.

• aktif olarak çalıştığımda performans ödemesi aldığımda maaşımın yükseleceğini düşünüyorum bu arada vergi kesintisi sebebiyle bu ay özelinde böyle. normalde 8000-8100 gibi. sabit maaşınız ve sabit yök ödemeniz var bunun toplamı bu. çalışınca sabit döner ve performans primi ekleniyor. yds puanınız 90+ ise ilaveten 250-300 gibi bir şey daha. yani maaş maaşa pek uymuyor.

• sizin gitmeniz şart değil, dershaneye gitmiş birinin üzerine not alınmış güncel bilgiler varsa onlar eklenmiş kitaplarını alıp bol bol tekrar atmanız gerekir.

• Matsuyama97 kullanıcısına yanıt

anladım hocam çok teşekkürler.siz gittiniz mi bu arada? üstte yazıyorsa göremedim

• rica ederim. evet ben gittim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Matsuyama97 kullanıcısına yanıt
    Dişimizi nasıl beyazlatırız?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1- El becerisi konusunda çok iyi değilim. İlk sene zor işler var mı pratikte?

2- 3. sınıf veya 4. sınıfta hasta bakma işi nasıl oluyor direkt bir hekim gibi tedavi mi ediyorsunuz yoksa teşhis koyma vs. mi

3- İlk 2 sene gördüğümüz dersler hakkında kısa bi özet geçebilir misin?

• Seveni var ama pedodontistleri anlamıyorum. Bizim kliniğimize çocuk hasta gelince her doktorun modu düşüyor. Gram sevmiyorum ben de. Ve hayat boyunca çocuk hasta bakmak.. bilemedim kabus gibi geliyor  

• CrewShadYS kullanıcısına yanıt

bize gelirsiniz biz kavitronla beyazlatırız :)) daha ciddi bir renk değişimi varsa home bleaching yapılıp hasta plak kullanabilir fakat evde manuel yapacağınız beyazlatma girişimleriyle mineyi aşındırırsanız tatsız şeyler yaşanabilir.

• omeromerromerrr O kullanıcısına yanıt

her okulun sanıyorum ki aldığı klinik öncesi eğitim aynı sırayla gitmiyor. el becerisi konusunda hiçbir zaman tatmin olamayacağınız bir fakülteye hoş geldiniz. burada şöyle bir yargı var ve bunu sorgusuz kabul ediyorsunuz. hep daha iyisi istenecek sebebiyse şeymiş tamam denirse zihinsel tatmin yaşanır ve daha üstüne çıkamazsınız. el becerisi size avantaj sağlayabilir fakat işin büyük kısmı el becerisi değil. sabırla ve sebatla çalışma disiplinini kazanmanız gerekiyor zaman ve stres yönetimi de önemli. her okul 3. sınıfta bakmıyor çoğu 4 ve 5 diye biliyorum. çapada 3'te başlanıyor. sadece teşhis koyan yer oral diagnoz ve radyoloji. onların da amacı o zaten teşhis. tabi ki de hasta bakarken normal bir diş hekimi gibi tedavi ediyorsunuz asistanlarınız ve hocalarınız kontrol ediyor. ilk 2 sene gördüğünüz dersleri özet geçmeye kalkarsam geçemem. ilk başlarda tıp dozunda başlayıp yavaş yavaş dişe kayar. ama tam kaymayı 3'te yaşarsın. ilk sene sadece protez. ikinci sene restoratif, endodonti eklenir. protezin prekliniği biraz stresli ve yorucudur. 5 sene boyunca protez alacaksınız. korkulu rüyam :)

bunlar devam ederken bir yandan fizyoloji, histoloji, embriyoloji, anatomi, mikrobiyoloji, immünoloji, biyokimya, biyofizik gibi tıp bilimleri dersleriyle insan vücudunun tüm sistemlerinin var oluş ve işleyiş mekanizmasına hakim olmanız beklenmekte.

• Targaryen96 kullanıcısına yanıt

açıkçası durumlar bende de tam tersi :)) çoğunluk bizim aksimize düşünüyor tıp hekimi olsaydım da pediatri seçerdim galiba çocuklarla yıldızım uyuşuyor.

• yakın arkadaşlarımdan biri oradan mezun. ben kliniklerini ve laboratuvarlarını beğenmiştim açıkçası. rahatsız edici bir detay mı bilmiyorum şunu eklemek isterim yurtdışından gelen tüm öğrenciler arap. hatta direkt suudi ve iranlı. maaş farkı oluyor ve siz mezun olana kadar pratisyenle uzman arasındaki maaş bence çok daha fazla olacak.

• dusun önemi daha da artmayabilir o konu biraz muallakta.

• öncelikle @Ribas0 hocama çok teşekkür ederim sizi getirdiği için bana da gerek pm den olsun gerek başlıklarla olsun çok yardımcı oldu. Size de sorum ingilizce diş hekimliği dus değil de doktora yapacaklar ve yurt dışı düşünenler için daha da avantajlı mıdır. Çapa ingilizce mi tavsiye edersiniz türkçe mi? Beginner-median-senior diş hekimi maaşları ülkemizde nasıldır etrafınızda gördüğünüz kadarıyla mesela benim tanıdığım 2 senior diş hekimi hekimi var maaşlarını bilmiyorum ama aralıksız hasta bakan ve çok iyi evlerde oturan insanlar yani o tahminim bir 100 bin civarı kazanıyorlardır aylık. Diş hekimliğinde yurt dışı gerçekten zor mu mesela benim ablam doktor diş değil tıp seç diyor yurt dışı istiyorsan çünkü tıpta sadece dilini geliştirip almanyaya gidebiliyormuşsun bu süreç dişte gerçekten zor mu? Sırf yurt dışı için de hayalimin mesleğinden vazgeçemem. İstanbul üniversitesinin yurt dışı için avantajı var mıdır. Şimdiden teşekkürler

• Targaryen96 kullanıcısına yanıt
    Neden muallakta hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Plasticine kullanıcısına yanıt
    Yani ben de tam konuya hakimim diyemem, dus benim kafamda da var, biraz kararsızım ama düşünüldüğü kadar avantajlı değil gibi dus. Tek büyük avantajı isminde uzman etiketi oluyor. Onun dışında dışarda kendini çok daha fazla geliştirebilirsin. Mesela bizim 2 başhekim de diş telinden ameliyatlara tüm uzmanlık tedavilerini yapıyor. Kendi muayene/polikliniğini açanlar da uzmanlardan daha çok kazanıyorlar batmazsa.

Bir de şu var uzman olmak için 1 sene sınav, 3-4 sene okul desen piyasadan 5 sene uzak kalıyorsun. Ve tek dalı yaptığın için diğer dallarda körelebilirsin başka yollar bulmazsan. Yani bugünler için dus pek mantıklı gelmiyor ama önümüzdeki yıllar için isminden dolayı önemli olabilir. Ben de asistanlar ve hocalarla görüşüyorum bu aralar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.