Şimdi Ara

Diş hekimliğini bırakmak/ dondurmak ve tekrar yksye girmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, ben diş 2. Sınıftayım ve yaşım 20 ama ne bölümü seviyorum ne de aman aman dişçi olmak istiyorum, 1. Sınıfta da çok içimi açmamıştı ancak belki severim demiştim zaten Obp'm de kırılacaktı. Açıkçası çok bilmiyorum ama bölümün geleceği hakkında da endişelerim var. Okulu dondurup tekrar yksye girmek istiyorum ama okul dondurmak kolay mı pek bir fikrim yok veya seneye myp ile başka bir bölüme de geçmeyi düşünebilirim ama yine de b planı olarak dişi kaybetmemek adına direkt bırakmaya gözüm korkuyor. Bu tarz şeyler yaşamış veya yaşayan kimseler var mı? Süreçler nasıl işliyor? Teşekkürler

• Bırakma sevmeyi dene. Ben de şu an mevcut bölümümü pek alışamadım, kodlar ıvır zıvır hiç sarmıyor ama sevmeyi deniyorum. Diş yazdığına göre 25-40k oldun, nereye geçeceksin ki, o sıralamaya daha iyi gelecek vaadeden bir mühendislik yok (parasıyla koç veya sabancıya gitmeyeceksen ayrı.)

• Memleketimde tıp fakültesi var ancak diş yok, benim mevcut puanım da memleketimdeki tıbba yetmiyor yani öncelikli hedefim burası

• Bölümünden memnun değilsen bırakmanı hedefin neyse çalışmanı tavsiye ederim. Geçen sene bende bıraktım bölümümü hem ilgi açısından hemde iş imkanı açısından benlik değildi. İlk dönem dondurmadim okulu derslere gitmedim güz dönemi sonu ya devamsızlıktan kaldım ya da sınava görmediğinden. Bahar dönemi ders kaydı yapmadım ve pasif öğrenciye düştüm. Şuan yeni bı bölümde 1. Sınıfım başarılar dilerim.
  • 2. Sınıfa gelmişsin oku bitir burada hayallerin peşinden koş diyen tiplere bakma tıp da kazansan sonra çok pişman olursun dişi oku bitir sağlıklı bir insan gibi hayatını yaşa çöp bölüm olsa tamam dicem de bölüm de sağlam kısacası otur çalış bitir.
  • Burdakilere sorma sen ne istiyorsan onu yap dişi istemiyorsun anlaşılan şimdiden istemezsen bitirince de mesleği icra edince zorlanabilirsin.O yüzden kendini dinle geç değil ona göre kararını al.Kendi iç sesini dinle ısrarla neyde mutlu olacaksan neyi istiyorsan o işi yap.Burda benim yorumum da dahil kimsenin yorumunu çok ciddiye alma hayatı sen yaşayacaksın.
  • Niye dişi bırakmak istiyorsunuz hocam? Neler sizi dişten soğuttu? Özel değilse yazar mısınız? Tıp mı istiyorsunuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tercih dönemimde aklımda pek bir şey yoktu o yüzden çok severek yazmamıştım zaten ama sürekli diş depolarıyla muhattap olup pahalı ekipman ve malzemeler almak ve haftada 3 gün preklinikte uygulamalı derslere girmek beni baya soğuttu bu bölümden ayrıca bu tarz uygulamalı derslerin ödevleri de çok fazla ve kapı kapı klinik dolaşıp diş toplamanızı gerektiriyor bu dersler, teorik ders yükü aşırı fazla değil ancak kendimi öğrenciden ziyade çırak gibi hissediyorum ve bu durum hoşuma gitmiyor. yazacakların aklında bulunsun. Evet öncelikli hedefim tıp ancak mühendislik de düşünebilirim zaten bu seneyi kaçırdığım için uzun bir düşünme sürem olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kamusari1903 -- 3 Ekim 2024; 17:7:42 >
  • Hocam merhabalar evet belki hayal lafları biraz size fazla romantik geliyordur bunu anlıyorum ama hem oumak hem de mesleği bir ömür yapmak sevmeden çok zor ve çileli.

• Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt

Size de başarılar zor bir karar vermişsiniz inşallah mutlu olursunuz.

• Kamusari1903 K kullanıcısına yanıt

Zor diye bir şey yok sen ayda 100k kazan bakalım zor mu değil mi. Her iş zor ama parası çok olan daha tatlı geliyor yoksa kimse mühendislik okuyup elon musk olmuyor veya tıp okuyup beyin ameliyatı yapmıyor birkaç kişi çıkıyor böyle gerisi sınavlarını veriyor diplomayı alıp parasını kazanıyor hayatın gerçekleri bunlar gerisi hikaye liselilerin büyük adam olacam fantezileri.

• Kamusari1903 K kullanıcısına yanıt
    bizim sınıfta dişi 2.sınıfta bırakıp gelen var ama tereddütsüz bırakmış herif tabi diş yerine tıp isteyenlerin kaçı bunu yapıp bırakıyor bilemeyiz. çoğunluk devam ediyor dişe yanılmıyorsam
  • Sevmeden okumak zulüm oluyor. Sınıf ilerlemeden sevdiğin bir bölüme geçiş yap derim ben. Tıp yada müh hangisini hoşuna gidiyorsa onu seç derim ancak mühendislik tıpa göre maaş skalası geniş. Tıpın çalışma koşulları artık ağır ama garanti para. Müh maaş skalası ve koşullar senin performansına kalmış.
  • hangisini seviyorsan onu yap hocam. Hayat bir nehir içinde akıp gidiyosun. Her zaman bir çıkış yolu oluyor genelde. Bir de bölümlerde genelde en basiti okumak oluyor. İş hayatı çok daha sancılı. Kararı senin verdiğinden emin ol yeterli

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.