Şimdi Ara

dış lastiğin ömrü kaç kilometredir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar son iki bisiklete çıkışımda, ilk ön lastik ikincisinde de arka lastik yarı yolda bıraktı. ön lastiğe diken batmıştı, arka lastikte de 3mmlik bi yarık vardı ama neyin yardığını bilmiyorum.her zamanki yolumdan sürüyordum. bisiklet ve değiştirmediğim lastikleri 1300kmde. hani lastik patlar tabi normal bişey ama bisikleti aldığım günden beri birkere patlamayan lastiklerin artarda patlamasını garipsedim. arka lastiği inceledim de bazı dişleri dibine kadar erimiş yer yer çatlak var. lastiklerim:salcano 26x2.20
    bence bu kadar çabuk deforme olmamalıydı lastikler. siz lastiklerinizi ne kadar zamanda/kaç kilometrede değiştiriyorsunuz?

• İç lastiğin patlaması ,normal bir şey ama dış lastiğin ömrü uzun olmalı. Normal bir bisiklet kullanıcısı, sıfır dış lastiği en az 2 veya 3 sene kullanabilir. Dış lastik öyle 1 tane çivinin dikenin batmasıyla, çöp malzeme olacak şey değildir. Dışarıdan gelen yüksek darbeler sonucu lastik bitebilir. Bıçakla yarma, kaldırıma çarpma vs. bunun gibi olaylar, lastiğin ömründen ömür yer. Yeni aldıysan mutlaka sen yada 3.şahıslar tarafından bir darbe yemiş olabilir. Yada aşınan arka lastiğin ise, yan tarafa yani kadroya sürtmeden dolayı olabilir. İstersen lastiğin fotoğrafını at.

BİTMİŞ LASTİĞE ÖRNEK:

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi fotosunu atamıyorum ama senin fotoya göre benim lastiklerin daha bi hayli gideri var.Denk gelmiş olsa gerek artarda patlaklar. Ama ben yine elim değmişken ön arka dış lastikleri yer değiştireyim diyorum. Ön, arkaya göre çok daha iyi durumda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 4 senedir kullaniyorum hala yarilma falan yok. Civi diken batar ic lastik patlar dis lastige bisey olmaz. Yarilma isine gelicek olursak yasadigin yer cok sicaksa lastigin omru kisalir lastigin kalitesiylede alakali biraz zamanla yipranmaya basliyo birazda dengesiz hava basarsan ic lastige dis lastikte catlama goruluyo sonra 20 cm engelden atlayinca dis lastik yariliyo. Bu benim yillar evvel basima gelen bi olay. O gun bugundur ucuz ikinci el dis lastik almam paramin olmadigi zamanlardi ucuz etin yahnisi misali boyle bisey gelmisti basima

• Kevlar ozellikli kaliteli bir lastik alirsan daha uzun omurlu olur. 3000 KM'yi rahat tek lastik uzerinde yapan adamlar var.

• eskikarateci kullanıcısına yanıt
    sakın öyle bir şey yapma. ön tekere bağlıycaksın ama bitmiş teker olduğu için muhtemelen lastiğin kabak olmuştur. dönerken yada ön freni sıkarken mutlaka kayar, yağmurda karda buzda yere sürtülür gidersin. bence fotosunu buraya at daha iyi olur.
  • Lastikelerden tam performans almak için dişler tamamen yok olmasını beklemeden değiştirmek lazım diye düşünüyorum.Tam bir süre vermek zor,mesela ben 1 ayda 600km yol yapıyorum sen belki haftasonları çıkarıp sürüyorsundur gibi gibi.Sürülen yolda önemli keza bunda.
  • dişli olmayan sehir bisikleti lastikleri ne kadar zaman sonra değiştirmeli?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O konuda sıkıntım kalmadı.

Usta sende ng650 kullaniyordun sanirim. 1.75lik lastikler takıp konusunu acmistin. Bizim jantlara uydu mu o lastikler, sikinti yapıyor mu? Sanki biraz fazla inceymis gibi?

• eskikarateci kullanıcısına yanıt
  • Kanka bende schwalbe marathon greenguard greenguard 26x2.00 var 1.5 senede 2500 km gittim hala bana mısın demiyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aknc06 -- 28 Kasım 2020; 15:39:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.