Şimdi Ara

diş macunu ve ağızda kuruluk YARDIM !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
15.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya ne zaman diş fırçalasam ağzım kuruyomuş gibi oluyo. Dudaklarımın etrafı beyaz beyaz soyuluyo hafiten vs.
    Bunun nedeni nedir, benim gibi bu durumu yaşayan varmı.
    Defalarca diş macunu değiştirdim ama hep aynı. Şuan bitkisel içerikli kullanıyorum fakat yine aynı durum. İçeriğindeki hangi madde bunu yapıyo olabilir? Nane den şupheleniyorum ama piyasada nanesizi de yokki.
    HELP

• Selamlar ağız kuruluğu ile ilgili yeterince bilgiye sahibim arkadaşlar beğen butonuna çökerse yazım yukarıda kalır.

Bildiğiniz üzere ağız bakımı biraz kasvetli eğer ağzınızın ne denli olduğunu biliyorsanız izlemeniz gereken yok aslında çok basit.

Ya diş macunun fazla kullanıyorsunuz yada haddinden fazla az kullanıyorsunuz veyahut yeterince su kullanmıyorsunuz. Şunu unutmayın ağız kuruluğunun en büyük nedeni fırçaladıkdan sonra suyu az kullanmanızdan kaynaklanıyor. Çünkü dişleri fırçaladıktan sonra yeterince su kullanmadınız için sıvı ihtiyacınızı tükürük bezleri sağlıyor o bezlerden sağlanan sıvıda ağız için yeteri olmadığı için ve kişi sürekli yutkunduğu için ağız kuruluğuna sebep oluyor.

Dişlerinizi fırçaladıktan sonra ağzınızda diş macununa dair birşey kalmaması lazım kalan tek şey diş macunun ferahlatıcı etkisi olmalı tadı bile olmamalı. Ve dişlerini fırçalayan insanların büyük bir çoğunluğu dişlerini sıcak suyla gargara yapıyor bu yanlıştır. Ağzınızı gargara yapıcaksanız soğuk suyla gargara yapmalısınz.

Ben kendim için söylemem gerekirse dişlerim kanayıncaya kadar diş fırcasını bastırıyorum eğer sizide diş eti sorununz varsa böyle olması olası. Fakat ağzımı gargara yaparken 2 litre su harcıyorum buda bir gerçek. Münkün olduğunca su kullanın ki ağzınızda kuruluk olmasın.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Diş Macunu ve Ağız Kuruluğu

Ağız kuruluğu, tükürük üretiminin azaldığı ve ağızda kuruluk ve rahatsızlığa neden olan yaygın bir sorundur. Diş macunu, ağız kuruluğuna katkıda bulunabilecek bileşenler içerebilir.

Diş Macunu Ağız Kuruluğu Yapar mı?

Evet, bazı diş macunları ağız kuruluğuna neden olabilir. Sodyum lauril sülfat (SLS) adı verilen köpürtücü bir madde içeren diş macunları özellikle ağız kuruluğuna yatkın kişilerde bu soruna yol açabilir. SLS, tükürük üretimini engelleyebilir ve ağızda kuruluk hissine neden olabilir.

Diş Fırçaladıktan Sonra Ağız Kuruluğu

Diş fırçaladıktan sonra ağız kuruluğu yaşıyorsan, kullandığın diş macununun SLS içerip içermediğini kontrol etmelisin. SLS içeren diş macunları, diş fırçaladıktan sonra ağızda daha fazla kuruluğa neden olabilir.

Ağız Kuruluğu Yapmayan Diş Macunu

Ağız kuruluğu ile mücadele ediyorsan, SLS içermeyen bir diş macunu seçmelisin. Bu diş macunları genellikle "hassas" veya "kuruluk önleyici" olarak etiketlenir. SLS içermeyen diş macunları, ağız kuruluğunu gidermeye yardımcı olarak daha konforlu bir ağız ortamı sağlayabilir.

Diş Macunu Dudak Kuruluğu

Diş macunundaki SLS, sadece ağız kuruluğuna değil, aynı zamanda dudak kuruluğuna da neden olabilir. SLS, dudakların koruyucu tabakasını kaldırabilir ve dudakların kurumasına, çatlamasına ve tahriş olmasına neden olabilir.

Sonuç

Ağız kuruluğu yaşıyorsan, kullandığın diş macununa dikkat etmelisin. SLS içeren diş macunları ağız kuruluğuna neden olabilir. SLS içermeyen bir diş macunu kullanarak ağız kuruluğunu azaltabilir ve ağız sağlığını iyileştirebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aynısını bende yaşıyorum, yok mu bir çözümü?
  • israil diş macunu ıyı olacak degılya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moving On

Aynısını bende yaşıyorum, yok mu bir çözümü?
    2 yolu var,ya fırcalamıcan,yada kendın uretcen
  • Moving On kullanıcısına yanıt
    Sırf bunun yüzünden dıs fırcalamaktan nefret eder oldum. Çozum bulana yemek felan ısmarlayabilirim o kadar yani
  • Paradontax veya sensodyne kullanın
  • Selamlar ağız kuruluğu ile ilgili yeterince bilgiye sahibim arkadaşlar beğen butonuna çökerse yazım yukarıda kalır.

Bildiğiniz üzere ağız bakımı biraz kasvetli eğer ağzınızın ne denli olduğunu biliyorsanız izlemeniz gereken yok aslında çok basit.

Ya diş macunun fazla kullanıyorsunuz yada haddinden fazla az kullanıyorsunuz veyahut yeterince su kullanmıyorsunuz. Şunu unutmayın ağız kuruluğunun en büyük nedeni fırçaladıkdan sonra suyu az kullanmanızdan kaynaklanıyor. Çünkü dişleri fırçaladıktan sonra yeterince su kullanmadınız için sıvı ihtiyacınızı tükürük bezleri sağlıyor o bezlerden sağlanan sıvıda ağız için yeteri olmadığı için ve kişi sürekli yutkunduğu için ağız kuruluğuna sebep oluyor.

Dişlerinizi fırçaladıktan sonra ağzınızda diş macununa dair birşey kalmaması lazım kalan tek şey diş macunun ferahlatıcı etkisi olmalı tadı bile olmamalı. Ve dişlerini fırçalayan insanların büyük bir çoğunluğu dişlerini sıcak suyla gargara yapıyor bu yanlıştır. Ağzınızı gargara yapıcaksanız soğuk suyla gargara yapmalısınz.

Ben kendim için söylemem gerekirse dişlerim kanayıncaya kadar diş fırcasını bastırıyorum eğer sizide diş eti sorununz varsa böyle olması olası. Fakat ağzımı gargara yaparken 2 litre su harcıyorum buda bir gerçek. Münkün olduğunca su kullanın ki ağzınızda kuruluk olmasın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diş Ağrısı YARDIM
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam yanlış hatırlamıyorsam siz diş hekimiydiniz, yardımcı olmak isterseniz diye etiketledim. Değilseniz kusura bakmayın, özür dilerim.
  • Tipik kontakt dermatit belirtisi. Diş macunu içindeki maddeye alerjin vardır. Piyasadaki diş macunlarının içeriği büyük oranda benzerdir hangi macunu kullanırsan kullan sonuç yine aynı olur. Dişini macunla fırçalamayacaksın.
  • Doğal içerikli, kimyasalı minimum da olan markalara yönelin.

Sls, sles, paraben çok zararlı. Daha devamı var araştırın...
  • Kendim kullanıyorum.Urtekram Aloe veralı diş macunu.Normalde Colgate gibi diş macunları dediğiniz gibi yanma ve kuruluk yapar.Ama bu ürün organik olduğu için bu sorunlar yok.

http://www.urtekram.com/products/body-care/mouth/aloe-vera-toothpaste-organic-75ml
  • Listerine ile gargara yap ağzın hem ferahlar hem nemlenir .
  • Oneri için sağolun. Yorum yapan Kullanıcılarda yanma yapmadığını belirtmiş.

Zamanında çay aromalı %98 organik bi şey kullanmıştım fakat işe yaramamıştı. Şuanda sabri tuncerin organik macunu var oda işe yaramadı. Bide bunu deneyeyim. Belki işe yarar.
  • Hocam kimi bi iki kere çalkalıyor ve sorun çıkmıyor. Ben 15-20 defa çalkalamama rağmen yine kuru. Sanırım içeriğindeki bir madde(lere) ye alerjim var. Ama bu nedir anlayamıyorum. Oneri için tşk.
  • Alakası yok fırçaladıktan sonra macunsuz şekıldede fırçala daha içerde macun kaldığını görüceksin köpükler cıkıcak
  • peki deniyeyim
  • Konuyu ben de takip edeyim çünkü aynısı bende de oluyor. Geceleri kalkıp su içmek zorunda kalıyorum.Sabahları fırçalarken isteksiz fırçalıyorum çünkü 20 dk sonra otobüste deli gibi susamış halde buluyorum kendimi.

Birde şu sıralar Bim'in macununu kullanıyorum o daha kötü susatıyor :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ölüyen Yürüler

Konuyu ben de takip edeyim çünkü aynısı bende de oluyor. Geceleri kalkıp su içmek zorunda kalıyorum.Sabahları fırçalarken isteksiz fırçalıyorum çünkü 20 dk sonra otobüste deli gibi susamış halde buluyorum kendimi.

Birde şu sıralar Bim'in macununu kullanıyorum o daha kötü susatıyor :(
    Çok suda pek fayda etmiyor. Sanırım alerji meselesi. Bikaçgune ustteki arkadasın tavsıye ettıgı macunu denıyecegım bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-10D285547

Selamlar ağız kuruluğu ile ilgili yeterince bilgiye sahibim arkadaşlar beğen butonuna çökerse yazım yukarıda kalır.

diş etleri harap olur sakın bastırmayın kanatmayın. sadece fırçalayın ve diş etinin etrafındaki taşları aldırın doktorunuza

• Madem upllanmis editleyelim.

Suan 1 aydir duzenli furcaliyorum ve neredeyse gecti. Sanirim isin sirri uzun sure duzenli fircalamakmis.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.