Şimdi Ara

Dis sagligi ve sorularinizi bekliyorum. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
93
Cevap
1
Favori
2.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum benım dişlerim normalde düzgün ön alt dişler biraz öne içe dogru yamuk duruyor.
    acaba dişlerimi düzeltmek istersem nekadar bir süreçte istedigim düzgün dişlere kavuşabilirim ?

birde acaba mesela yamuk dişleri düzeltmek değil de , üst tazi dişlerimin biri kısa gibi ve hafif kenarida kısa gibi bu tarz dişler nasıl düzeltilir ?
    yine nekadar süreçte düzgün bir diş yapısına kavuşurum ?
  • implant önerir misiniz.. iyimidir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yawu2

Merhabalar,benim sol alt azı dişim(en sondaki) üzerine elimle hafif bastırınca iltihap gibi bir sıvı çıkıyor ve çok pis kokuyor,ara sırada kendiliğinden çıkıyor tadı gelince anlıyorum henüz doktora gitme şansım olmadı senden bi cevap bekliyorum.Alıntı yaparak cevaplarsan sevinirim.

intihaplanma olayi kliniktede basima cok geliyor.Yanlis fircalama buna nede olabilir.Bu tur vakalarda doktora gidilmesi onemlidir.Buna gore eger gerekiyorsa disi ceker veya antibiyotik verebilir.Disin durumuna gore degisir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stark06

Bundan aylar once dis doktoruna gittim. Bir disime kanal tedavisi iki uc dise normal dolgu yapti. Curuk olan disimi ise kurtarabilecegini soyledi. Ve buyuk ihtimalle disin sinirini aldi cunku sizlama yok. Ardindan disime gecici dolgu bile sayilmayan yumusak bir maddeyle doldurdu. Yani tirnagimla zorlasam soyulan birsey. Ve ondan sonra iki hafta falan kontrollere gittim. Disin durumuna gore ya cekilecek ya kanal tedavisi yapilacakti. Ancak gelgelelimki ben kontrolleri aksattim ve aylardir gitmedim. Aradaki surecte agrisiz sizisiz yasadim. Tabi o dolgu maddesi ise zamanla cok azda olsa asinmaya basladi. Ta ki iki gun oncesine kadar. Disimde inanilmaz bir aci basladi. Ama curuk agrisi degil kanal tedavisinden sonraki agri gibi. Sag elmacik kemigine dokunamiyorum. Neyse konuyu cok uzattim. Sorum ise dise tedavi uygulandigi zaman.olusan.yara tekrar mi olusmus olabilir. Ve doktor disin icinde bisey birakmis olabilirmi(bilerek). Simdiden tesekkurler.

Disin icinde isteyerek birsey birakma diye birsey.eger kanal tedavisi yaptiysa ordaki sinirleri temizleyip icine dolgu yapip doldurdu .Normalde disden daha guclu olur o malzeme ancak kullandigi malzemeye gore degisir.Kontrol edmeden kesin soyleyebilecegim birsey yok ancak intihaplanmis olabir.Bu tur vakalarda dis kontrollerini aksatmamak en iyisidir.En yakin zamanda bir randevu alarak kontrol almanizda yarar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: ofsevim

quote:

Orijinalden alıntı: CypTreeofLife

Sorularinizi bekliyorum :)

hocam ankara üniversitesi diş hekimligi ne tedavi için gitmiştim..kanal oluçakti sol üst 7 numara..neyse sistemi çok begendim hastanenin ..ilk katta muayene oluyosn tüm ağız sorunlarına bakıyolar sonra kağıda işleyip tek tek buralardan randevu alıp halledin diyolar..konuya gireyim bu randevu alın dediği yerlerden biride cerrahi ve gittiğimde öğrendim 3 disim çekilecekmis 2 si gömülü daha tam çıkmamış dedi ve kendileride yapamadılar minör ameliyathane de oluçaksiniz dediler size sorum o dişlerin bi zararı olur mu ki neden çekmek istiyolar..çok acılı bişey oluçak bildiğim kadarıyla

gomulu dislerin yarattigi en buyuk sorun dislerin seklini bozmasidir ve ortodontik yonden sorun olusturmaya basliyor .Yani tel takma zorunlulugu geliyor ve bu size daha cok para kaybina neden olacaktir. Bu yuzden eger sorun yaratacaksa cekilmesi tercih edilir.Aci yonden pek cekmeyeceksiniz zaten lokal anestezi yapilarak orasi uyusturulacaktir.Ne kadar erken o kadar yararli olacaktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

Dostum benım dişlerim normalde düzgün ön alt dişler biraz öne içe dogru yamuk duruyor.
    acaba dişlerimi düzeltmek istersem nekadar bir süreçte istedigim düzgün dişlere kavuşabilirim ?

birde acaba mesela yamuk dişleri düzeltmek değil de , üst tazi dişlerimin biri kısa gibi ve hafif kenarida kısa gibi bu tarz dişler nasıl düzeltilir ?
    yine nekadar süreçte düzgün bir diş yapısına kavuşurum ?

Dislerin bozukluguna gore yani ne kadar yamuk olmalarina gore tedavi suresi degisiyor bunun icin bir ortodonti doktoruna gitmek yararli olacaktir.
    Bu tur yamukluk ve kisalik gibi sorulara cevap vermek biraz zor cunku nasil bir durumla karsi karsiya oldugumuzu tam bilemedigimiz icin saglikli bir cevap veremiyorum .

• quote:

Orijinalden alıntı: forsa

implant önerir misiniz.. iyimidir ?

Implant eger iyi yapilirsa dogal dislerden daha saglam olur.
  • Cevap için teşekkürler.

Bende ilk çürük oluştugunda dolgu yaptırmıştım.
    sonra
    Oral B 5000 diş fırcası
    Sendsyone beyazlatıcı diş macunu
    Listerine agız gargarası aldım.

#Sizce bunlar dışında başka bişey yapmam gerekiyor mu ? Çürük oluşumunu engeller mi? düzenli bu 3lüyü kullansam ?

#Birde agız gargarası işe yarıyor mu ? yoksa sırf hikayeden bir ürün mu gargara ?

#Haziran ayından önce almiştim hala kullanıyorum o zamanlar dişlerim iç kısmında sarımtrak tartar aşırı varken şuanda %75 oranında azaldı.
    acaba tamamen temizletmek için doktora gitmelimiyim ? yoksa bu şekilde devam mı etmeliyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McCarty -- 7 Kasım 2012; 19:49:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

Cevap için teşekkürler.

Bende ilk çürük oluştugunda dolgu yaptırmıştım.
    sonra
    Oral B 5000 diş fırcası
    Sendsyone beyazlatıcı diş macunu
    Listerine agız gargarası aldım.

#Sizce bunlar dışında başka bişey yapmam gerekiyor mu ? Çürük oluşumunu engeller mi? düzenli bu 3lüyü kullansam ?

#Birde agız gargarası işe yarıyor mu ? yoksa sırf hikayeden bir ürün mu gargara ?

#Haziran ayından önce almiştim hala kullanıyorum o zamanlar dişlerim iç kısmında sarımtrak tartar aşırı varken şuanda %75 oranında azaldı.
    acaba tamamen temizletmek için doktora gitmelimiyim ? yoksa bu şekilde devam mı etmeliyim ?

Kullandiginiz malzemeler gercekten kalitelidirler.Agiz gargarasi gercekten iyi bir urundur dis fircasinin ulasamadigi yerlere sivi oldugu icin daha iyi ulasip oradaki olan organizmalari yok ediyor ve %100 olmasada yuksek bir oranda iyi sonuc veriyor.Eger iciniz rahatsa doktora gitmege gerek yok ancak rahatsiz oldugunuz sararmalar veya dis taslari varsa doktora gidip bir guzelce temizlik hem sizin icin hemde agiz sagliginiz icin cok iyi olacaktir.

• sorularinizi bekliyorum
  • Merhaba benim diş etlerimde sorun var yıllardır kanıyor ve sağ alt ve üst köprülerimin olduğu yerde özellikle çok kanama oluyor yani anlamadım köprüler yanlış yapıldığı içinmi böyle oldu yoksa metal destekli olduğu içinmi diş etine uyum sağlayamadı anlamış değilim durduk yere diş etlerimden bol bol kan geliyor bana tavsiye edebilceğniz diş eti uzmanı ,tabi protez uzmanlığıda olucak bir doktor varmıdır benim yer istanbul anadolu yakasu
  • quote:

Orijinalden alıntı: RobertTepper

Merhaba benim diş etlerimde sorun var yıllardır kanıyor ve sağ alt ve üst köprülerimin olduğu yerde özellikle çok kanama oluyor yani anlamadım köprüler yanlış yapıldığı içinmi böyle oldu yoksa metal destekli olduğu içinmi diş etine uyum sağlayamadı anlamış değilim durduk yere diş etlerimden bol bol kan geliyor bana tavsiye edebilceğniz diş eti uzmanı ,tabi protez uzmanlığıda olucak bir doktor varmıdır benim yer istanbul anadolu yakasu

acikcasi hala daha ogrenci oldugum icin doktor cevrem yok ayrica ankarada okudugum icinde bir doktor oneremeyecegim ancak dis etlerinizin kanamasi belkide dis fircalamayi iyi yapamadiginiz icin de gerceklesiyor olabilir.En iyi cozum bir doktora gidip basvurmak olucakdir.
  • Diş etlerim ağrıyor devamlı hemde, çok sinir bozucu, bir de bu diş sorunları genetik olabilir mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bleeeed

Diş etlerim ağrıyor devamlı hemde, çok sinir bozucu, bir de bu diş sorunları genetik olabilir mi acaba?

dis sorunlari derken sadece dis sekli genetik olabilir.Dis etleri genelikle genetik degildir.
    Hassasiyet mi hissediyorsunuz ? Tam olarak agriyi anlatirsaniz yardimci olabilirim ? Keskin bir agrimi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CypTreeofLife

quote:

Orijinalden alıntı: Bleeeed

Diş etlerim ağrıyor devamlı hemde, çok sinir bozucu, bir de bu diş sorunları genetik olabilir mi acaba?

dis sorunlari derken sadece dis sekli genetik olabilir.Dis etleri genelikle genetik degildir.
    Hassasiyet mi hissediyorsunuz ? Tam olarak agriyi anlatirsaniz yardimci olabilirim ? Keskin bir agrimi ?

Hem annemin hem babamın dişlerinde sorunlar vardı, bende yaklaşık 1 yıldır uğraşıyorum diş sorunlarıyla, keskin bir ağrı yok devamlı ve az bir ağrı var ama rahatsız edecek derecede.
  • iyi bir doktorun elinden çıkan kanal tedavi hemen hemen ne kdr dayanır (diş bakımıma özen gösteriyorum) ,

Hocam bnm bundan 1 sene önce kanal tedavi yapılan dişimde ,geçen ay 1-2 gün hassasiyet başladı yine ama sonra tekrar kesildi bunun sebebi ne olabilr . Birde kanal tedavi olanlar genelde 1-2 sene sonra kaplamada yaptırıyor bu ne kdr faydalı bir şeydir .
    Son sorumda Çıkan bir süt dişin yerine yenisinin gelmemesi mümkün müdür (8-9 senedir boş bi bölüm var ağzımda yarım cm den biraz küçük , bu sürede dişim çekilmedi , benim korktuğum bu dişin yerinde çıkmamış olması ve 20 yaş dişlerinin bundan dolayı canıma okuycak olması :S)
  • Hocam üst ön dişlerimin arkasında, diş çıkmış. Ön dişlerimin arkasında 5 adet diş ve sadece bir kısmı yani tırtıklı olan baş kısmı çıkmış, dilimi falan sürttüğümde rahatsız olabiliyorum ama alıştım açıkçası, çıkalı da rahat 3 yıl olmuştur. 18 yaşındayım, sizce ne yapmalıyım ?
  • hocam bana işinde profesyonel ve uzman çok iyi bir endodondist ve protez umzanı ve estetik diş uzmanı lazım..yanı dişlerimi yaptırmak için bu doktor tavsiyelerine ihtiyacım var..
    dişlerimde dolgu kanal tedvaisi ve köprü v.s. tüm işlemler var.
  • 2 tane boş dişim var sabit protez ne kadardr acaba ..
    baya pahalıdır diyolar :(
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.