Şimdi Ara

Diş teli taktıracaklar ve taktırmayı düşünenler bu konuya! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
2
Favori
4.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razgradz -- 26 Eylül 2014; 15:29:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NamSalanAdam

Abilerim 14 yasimdayim enson kaç yasinda yapilabiliyor ?

176 yaşına kadar yapılabiliyor. Ama devlet 18 yaşına kadar ödüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısacası şöyle diyim özet olarak eğer dişlerinizin yamukluğu gülmenize engelse yani kötü bir görüntü oluşturuyorsa taktırın gitsin :) ama çok göze batmıyosa gerek yok fazla ama yinede kişiye göre değişir kimisi bi dişi diğerlerinden 1-2mm önde diye taktıran bile var :)
  • 3700 e ozelde yaptirdim. Disimi devlete emanet edemem.

• bende diş teli taktırcamda ilk olarak önceliğimi xperia z3 e versem iyi olur birdaha para biriktirmeye kalkarsam z6 çıkar bende o kadar bekleyemem
  • Nerde yaptırdınız memnunmusunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hahaha :) aynen kardeş özeller zaten her konuda devletten daha fazla ilgi gösteriyor ve ilgileniyor sonuçta para veriyoruz ilgilenecekler tabi ama ilgi alaka güzel özellerde :)

Kardeş telefonu boşver telefonu yine alırsın ama dişleri bidaha bulamazsın dişlerini kaybettikten sonra bidaha bul bulabiliyosan :) sağlık diğer ihtiyaçlardan önemlidir :) belki implan filan yaptırırsın ama hiçbiri kendi dişinin yerini tutmaz :) tellerin 6. ayı olacak 2 hafta sonra filan ama bu kadar kısa sürede bu kadar düzeleceğini tahmin etmiyodum açıkcası önceki hali hiç iç açıcı değildi millet bakıyım dergi gösterirdim tamam kapat kapat açma ağzını bidaha derlerdi :D şimdi gayet güzel oldu 6 ay nasıl geçti ne ara ne çabuk geçti anlamadım açıkcası ve çoğu zaman ağzımda tel olduğunu bile unutuyorum o kadar alıştım bi parçam oldu yani :)
  • Yaratıcı Bir Nick kullanıcısına yanıt
    bana soruyorsanız ben ankarada yaptırdım ve gayet memnunum :) şuan yamuk dişlerimin hepsi yerine oturdu sadece üst bir tane diş önce ona yer açıyoruz şuan onada yer açtıktan sonra tüm dişler hizaya oturtulacak :) bi müddet öyle durur sanırsam bi kaç ay daha düzeldikten sonra 1.5 2 yıla çıkar yani çıktıktan sonrada alırım şeffaf damaklık gibi bişey var onu düzenli kullanırım oh mis :) tedavide en önemli kural ortodontistin dediklerine uymak :) eğer uyarsanız daha çabuk verim alırsınız ve daha çabuk biter tedavi :)
  • 1 ay sonra kesin çıkıyor 2 yıl 8 ay oldu tipim düzeldi resmen
  • quote:

Orijinalden alıntı: StayAndStrong

bana soruyorsanız ben ankarada yaptırdım ve gayet memnunum :) şuan yamuk dişlerimin hepsi yerine oturdu sadece üst bir tane diş önce ona yer açıyoruz şuan onada yer açtıktan sonra tüm dişler hizaya oturtulacak :) bi müddet öyle durur sanırsam bi kaç ay daha düzeldikten sonra 1.5 2 yıla çıkar yani çıktıktan sonrada alırım şeffaf damaklık gibi bişey var onu düzenli kullanırım oh mis :) tedavide en önemli kural ortodontistin dediklerine uymak :) eğer uyarsanız daha çabuk verim alırsınız ve daha çabuk biter tedavi :)

Hmm ben istanbulda yaşıyorum. Burda nerde taktırabilirim bilmiyorum onun için sormuştum

• Kasimda taktiriyorum

• Şehrinizdeki Fakülte Hastane artık her nereyse yani gidince size 3-5 yıl sıra veren kurumdan 5 dkda Özel Hastaneye Muayenehaneye (eğer kabul ediyorsa) artık nereye gidecekseniz sigortanız varsa sevk belgesi alın devlet örneğin 4000 liralık tedavinin 1800 ünü karşılıyor

• İstanbul avr. yakasında ne kadara yaptırdınız arkadaslar? 4250 dediler bize en son fiyat
  • bende 2 sene once taktırmak için devlet hastanesine gitmiştim ama sansına o sene 18 yasına girmistim . malesef taktıramadım kaldı öyle sadece ön üst 2 dişim aşırı yamuk :d her sene işe giriyorum taktırayım diye o sene bi borç cıkıyor aileme yardım ediyorum falan filan benim dişler velhasıl velkelam 3 senedir takılacak :D ama inşallah bu sene taktıracağım işe giriğ normalde gülemiyoruz cekiniyoruz bari burda iyice bi güleyim

• Aynen bide öyle bir durum var Devlat Hastaneleri 4000TL ise bir kısmını ödüyor ve çoğunluğu size kalıyor yine :) yani aynı olaya geliyor ve beklediğinizle kalıyorsunuz gidin bi özele ama iyi araştırın fiyatları kendinize uygun olanı bulacaksınız ama çokta ucuza kaçmayın bu işin piyasası var sonuçta ucuzsa vardır bi garipliği :) Araştırın yani bi kaç yere sorun baktınız fiyatlar aynı bi şekilde taksitlendirme yapıp yaptırın dişlerinizi :) Yamuk dişlerin gülmenize engel olmasına izin vermeyin gülmek hayattaki en güzel şeydir. Çoğu hastalığın başlangıç tedavisi mutlu olmak ve gülmektir, dişlerinizin buna engel olmasına izin vermeyin :)
  • Mesajım bulunsun
  • Bizde devlete gitmiştik aramadı herifler. Özel bi doktora gittik 3 4 ay önce dişlerini fırçalaman gerek demişti de bi daha gitmemiştim. Gideyim artık Lise 3 olduk universite de yamuk dişlerle gezemem ki benimkiler bayağı yamuk 3 4 tabe dışarı fırlayan diş var

• benim alt dişlerde var biraz yamukluk üst daha normal, yalnız 3-4 bin lira vermek istemiyorum açıkçası. Devlet karşılamıyomu? Yaş 18 olcak lise son?
  • quote:

Orijinalden alıntı: coni what

benim alt dişlerde var biraz yamukluk üst daha normal, yalnız 3-4 bin lira vermek istemiyorum açıkçası. Devlet karşılamıyomu? Yaş 18 olcak lise son?

kimse istemez okadar para vermek ama durum bu yapacak bişey yok keşke daha ucuz bi yolu olsada ordan yaptırsak :) ama başka çaren yok kardeş yaş 18 olacaksa hele hiç bulaşma devlete çünkü şimdi gideceksin diş fakültesine devlete öncelikle dişlerindeki sorunları çözelcekler ve her biri içinr andevu alacaksın dolguydu çürüktü kanal tedaviydi diş taşıydı benim bunlar yaklaşık 6 ay sürdü zaten. her tedavi için ayrı randevu ayrı yol parası. bittikten sonra diş teli için inceleme ve randevu oda 3-4 yıl veriyolar tabi arıycaklar seni 3-4 yıl sonra arayıp aramayacaklarıda kesin değil zaten 18 yaşına kadar karşılıyor devlet 18 yaşına kadarda takmazlar zaten 20 yaşına filan gelirsin öyle takarlar onuda devlet karşılamıyor :) yani iş yine özele düşüyor ver parayı varsa maddi durumun el verişliyse taksitle yaptır çokta maddi durum gerekmiyor taksitle telefon alır gibi öde kurtul
    quote:

Orijinalden alıntı: Orjumistik

Bizde devlete gitmiştik aramadı herifler. Özel bi doktora gittik 3 4 ay önce dişlerini fırçalaman gerek demişti de bi daha gitmemiştim. Gideyim artık Lise 3 olduk universite de yamuk dişlerle gezemem ki benimkiler bayağı yamuk 3 4 tabe dışarı fırlayan diş var

Zaten aramıyolar kardeş çok nadir arıyolar oda bi kısmını devlet karşılıyor yine büyük bi kısmını sen ödüyosun hepsini karşılamıyor :) Vakit gelmeden yaptır gitsin

• Izmir dis hastanesine gidiyorum bilen bilir baya kalabaliktir. Suan tedavinin 8. Yilina girilecek 2015 martta ilk okul 5te basladim galiba suan lise sondayim.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.