Şimdi Ara

Diş teli taktıracaklar ve taktırmayı düşünenler bu konuya! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
2
Favori
4.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mustafaemre10

Izmir dis hastanesine gidiyorum bilen bilir baya kalabaliktir. Suan tedavinin 8. Yilina girilecek 2015 martta ilk okul 5te basladim galiba suan lise sondayim.

yani çok fazla atıyolar ya çok erken başlayacaksınız tedaviye devlette yada özel başak şans yok
  • StayAndStrong kullanıcısına yanıt
    2-3 ay atiliyor randevu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayramdan sonra takılacak. Alt cenem geride olduğu için sadece geceleri headgear takacakmisim :(

• Bugun çıkardım diş tellerimi =) Şuan sankı dıslerım yokmuş gibi hissedıyorum ağzım bomboş gibi =)
  • Merhaba benimde dişlerim çarpık ve tel taktırmak istedim,açıkçası telin görüntümü bozacağını düşünmüyorum aksine bence daha iyi duracak.Ama 3 aydır monoblok aparey takıyorum çenemi düzeltecek bir aletti sanıyorum çünkü dişlerin çenem sağa kaydı ve hafif öne geldi.Ama doktorum aklımı karıştırdı önce tele geçeriz iyi takarsan dedi sonrada tele gerek kalmayabilir dedi.Bu aletin sadece üst kısmı tel ve braketsiz açıkçası tam hizaya getiremez aşağısına etkisi yok plak gibi orası zaten.Tamamen saçmalık.Konuşmamı her şeyimi etkiliyor artık tele geçmek istiyorum ve bununla devam edecekse tedaviyi kesmeyi düşünüyorum. Bilen birisi bana yardım edebilir mi ?Hani bu tedavi sonunda tele mi geçiliyor vs vs.
  • kardeş ilk defa duyuyorum öyle bi olay :) hiç rastlamadım yani :) ama doktorunu dinle kardeş o ne diyosa öyledir biz bilemeyiz tam olarak :) diyosa vardır bi bildiği aksatma sakın :)

ayrıca aynen tellere alıştığığınız için çıkınca garipsiyormuşsunuz :) ben şuan o kadar alıştım ki ağzımda hiçbişey yok gibi yani ne tel be lastik hiçbişey çok rahat :D
  • dişleriniz çok bozuk değilse bence yaptırmayın. ben 4 diş çektirdim alt çene hepsi çarpıktı köpek dişlerin hepsi diğer dişlerin üstüne kaymış vaziyetteydi. çile çile fakat kendinize güveniniz geliyor cidden. ben diş doktorundan korkan bir kişiydim 19 yaşıma kadar. ne zaman karar verdim o zaman korku falan kalmadı. hepiniz çürük diş çektirmiş olabilirsiniz. ama kaçınız 4 tane sağlam dişinizi çektirdi. ilk 1 hafta ağrı acı dediniz o 4 sağlam diş çekilince ağrısına çorbayı bile zor yedim. diş kökleri de çok uzundu ama iyi kaydılar dişler

Şunu unutmayın dişleriniz bozuksa en ideal yaş 14 yaşmış. 18 yaşında yapılan ortodonti ile 14 yaşında yapılan arasında fark varmış. en sağlam 14 yaşında oluyormuş 16-18 arasında dişlerin kökleri daha da iyi birşekilde yataklarına oturuyormuş.

dediğim gibi bir diş için veya 2 diş için ortodonti yapılmaz. dişlerim yamukken gülmeye utanan ben doktorla konuştuktan sonra tellerle gülen bir insan oldum. bence gülmekten utanmıcan arkadaş :) millet sanki dişlerinize bakıyor gibi geliyor sanki sizi ayıplıyorlar hissi geliyor fakat siz kaç kere insanların dişlerinden dolayı karşıdaki kişiyi ayıpladınız :D

bu konu ile ilgili soru sorabilirsiniz. yardımcı olmaya çalışırım :) dişleri bursa'da özelde yaptırdım.

• Dişler gerçekten bazen özgüven kaybı yapabiliyor :)
  • Aynen öyle bana yapıyor gülmek istemiyorum bazen halbuki çok az çarpık.

• önceden hiç gülmezdim güleceğim zaman kafayı yere gömer öyle gülerdim :) şuan tam düzelmemesine ve 1 diş önde olmasına rağmen bayağı bi düzelme var diğer dişlerde ve elimden geldiğince çok sırıtmamak şartıyla gülüyorum :) inşallah ilerde o dişlerde düzeldikten sonra tamamen gülebilirim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: StayAndStrong

önceden hiç gülmezdim güleceğim zaman kafayı yere gömer öyle gülerdim :) şuan tam düzelmemesine ve 1 diş önde olmasına rağmen bayağı bi düzelme var diğer dişlerde ve elimden geldiğince çok sırıtmamak şartıyla gülüyorum :) inşallah ilerde o dişlerde düzeldikten sonra tamamen gülebilirim :)

Yarın yine kontrol var bakalım yine ne diyecek artık tele ne zaman geçelim diye 1000.kere sorucam?

• 19 yaşındayım yaş sorun olurmu acaba ? Birde okulda devamsizlik yapmamam lazım bu yüzden teli taktirdirdiktan sonra okula gidebilirmiyim?

• arkadaşlar bende bu yıl taktırıcam ama bu yıl üniversiteye gitme durumum var bi sorun olur mu bu durum?
  • yaştan sıkıntı olmaz her yaşta yaptırılabilir ama küçük yaşta yaptırmak herzaman daha iyi ve daha kolay olur :) okula gidersin sıkıntı olmaz ne sıkıntısın olabilir ki :))

üniversitedede sıkıntı olmaz taktır gitsin kim nedeye bilir :)
  • quote:

yaştan sıkıntı olmaz her yaşta yaptırılabilir ama küçük yaşta yaptırmak herzaman daha iyi ve daha kolay olur :) okula gidersin sıkıntı olmaz ne sıkıntısın olabilir ki :))

üniversitedede sıkıntı olmaz taktır gitsin kim nedeye bilir :)

yok hocam o anlamda söylemedim zaten yakışıklı biriyim ne taksam gider benim sormak istediğim mesela antepte oturuyorum ben istanbul'da üniversite kazansam bi sorun olur mu o anlamda sordum doktor değişikliği falan
  • haa o konuda bişey diyemiycem çünkü gittiğiniz ortodontist dişlerinizi düzeltmek için farklı bir planı vardır diğer doktorun farklı bir planı olabilir yani bilmiyorum ama büyük ihtimal öyle bişey yapamazsınız sıkıntı yaşarsınız ve para durumundada dahil :) üniversiteyi kazanırsanız eğer gideceğiniz yerde yaptırırsınız :)
  • quote:

haa o konuda bişey diyemiycem çünkü gittiğiniz ortodontist dişlerinizi düzeltmek için farklı bir planı vardır diğer doktorun farklı bir planı olabilir yani bilmiyorum ama büyük ihtimal öyle bişey yapamazsınız sıkıntı yaşarsınız ve para durumundada dahil :) üniversiteyi kazanırsanız eğer gideceğiniz yerde yaptırırsınız :)

neyse hocam git gel yapıcaz heralde
  • valla hocam öyle bi şansın varsa eğer değer bence :)
  • Bugün 4000 TL fiyat aldık 2 sene sürecek. (Özel Doktor) Fiyat sizce iyi mi?
  • normal fiyat :) yani genelde fiyatlar böyle aşşağı yukarı :) ama doktorunuzla konuşup biraz indirim yaptırabilirsiniz iyi bir pazarlıkçıysanız
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.