Şimdi Ara

Diş telinden sonra dişlerim daha da kötü oldu.(Fotoğraf içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
2
Favori
33.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tel takmadan önce takmalı mıyım, nereden takmalıyım gibisinden soruların sonucunda bir uzman ortodontistle anlaştım. Öncelikle ilk taktığım günün fotoğrafını koyayım.

Diş telinden sonra dişlerim daha da kötü oldu.(Fotoğraf içerir)

Gördüğünüz gibi yan dişlerin bir tanesi öne çıkmış. Yanındaki köpek dişini de arkaya itmişti, gözükmüyor bile ordan. Bir de ön dişlerimden bir tanesi düzgün ama gerideydi biraz. Yine de göreceğiniz gibi dişlerimin tam ortası hizalı durumda.

Şimdi o üstteki dişe yer açmak için bir dişi feda edip dişleri kaydırma esnasında yay felan takıldı, bir sürü şey takılıp çıkarıldı, sonunda şu biraz geride olan ön dişim berbat oldu yamuldu. Şimdi de köpek dişimi öne çıkarmak için o dişten de destek alıyor. İyice yamultacak. Tedavinin tek faydası şu ana kadar çekilen dişin yerine diş kaydırmak boşluk yapmak. Ayrıca dişlerimin orta noktası bile kaydı, dişlerim bile tam kapanmıyor. Geçen yükseltici koydu arkaya dişlerim arası 1 cmdi. Yemek bile yiyemiyordum o düştü, cuma gideceğim tekrar.

Diş telinden sonra dişlerim daha da kötü oldu.(Fotoğraf içerir) (Ön dişler arası boşluk var gibi çıkmış, boşluk yok.)

Ya 5 aydır üst tel, 1 aydır alt tel takıyorum. Şu dişlerin haline bakın. Ön diş yamulmasına rağmen köpek dişini öne çıkarmak için lastikle o dişten destek alıyor. Vallahi bir bildiği vardır, sonradan düzeltir diye kendimi avutuyorum, ne yapayım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 25 Eylül 2013; 1:19:57 >

• Son fotograf ıyyyy ıgrenc

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vozdovi

Son fotograf ıyyyy ıgrenc

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barman

quote:

Teşekkürler.

Vozdovi bayan uye bu arada. Bi bayan boyle dusunuyosa biz cikalim.

• Bende tel taktırıcam bi sorum var simdi ben gülünce falan dişlerim hiç gözükmüyo acaba bu sorun ortadan kalkar mı?

• Bende 2 yıl kadar tel kullandım. Çok acılı bir süreç oldu ama, oldukça iyi verim aldım. Bence senin doktorunda bir planı var, o dişi öyle bırakmaz. Zaten anlamadım o dişe niye monte yapmadı. Belki lastikle çekmeyi planlıyordur aşağı, ama o dişi öyle bırakmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bustoll

quote:

quote:

Teşekkürler.

Kendisinden haberdarım zaten. Bayan üye olmasıyla bir alakası da yok. Zaten forumdaki yazdıklarıyla seviyesini az çok biliyorum, çok da umrumda olan bir insan değil.

Ben güzel çirkin gibi bir cevap zaten beklemiyorum. Gerçekten eskisine oranla çok daha kötü durumda. Bu durumdan dolayı üzülüyorum. Hani diş teli takan herkes aşama aşama düzelme yaşadığını hayal ettiğim için bu şekilde kafama takıyorum. Hani en sonunda toparlayacak, düzeltecek mi dişleri diye bekliyorum, öyle olmasını umut ediyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Diş teli en az 2 yıllık bir tedavidir. Daha 5. aydasın. Neden sorun ediyorsunki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonyeja

Bende 2 yıl kadar tel kullandım. Çok acılı bir süreç oldu ama, oldukça iyi verim aldım. Bence senin doktorunda bir planı var, o dişi öyle bırakmaz. Zaten anlamadım o dişe niye monte yapmadı. Belki lastikle çekmeyi planlıyordur aşağı, ama o dişi öyle bırakmaz.

Dostum bak belki fotoğrafta anlaşılmıyor köpek dişi var arkada kalan onu boşluğa kaydırıp şu an öne almaya çalışıyor. Mevcut yer olunca da üstteki o dişe müdahale edecek diye bekliyoruz ama bu işlemleri yaparken, ön dişlerimin anasını belledi.
  • senin ki iyileşmek yerine kötüleşmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: sampiyon bilo

Diş teli en az 2 yıllık bir tedavidir. Daha 5. aydasın. Neden sorun ediyorsunki?

Sorun etme sebebim tedavimin olumlu olarak tek bir gelişme görememem. Hatta daha da kötüye gidip ön dişlerimi yamultması ve inatla o yamulttuğu dişten destek almaya çalışması. Ayrıca yükseltici vardı normalde, o düştü. Şimdi yeniden takacak. O varken yemek de yiyemiyorum, ağzım 1 cm açık durumda. Daha çok çekeceğim var, taktığım güne lanet olsun dememek için zor tutuyorum kendimi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sonyeja

Bende 2 yıl kadar tel kullandım. Çok acılı bir süreç oldu ama, oldukça iyi verim aldım. Bence senin doktorunda bir planı var, o dişi öyle bırakmaz. Zaten anlamadım o dişe niye monte yapmadı. Belki lastikle çekmeyi planlıyordur aşağı, ama o dişi öyle bırakmaz.

Dostum bak belki fotoğrafta anlaşılmıyor köpek dişi var arkada kalan onu boşluğa kaydırıp şu an öne almaya çalışıyor. Mevcut yer olunca da üstteki o dişe müdahale edecek diye bekliyoruz ama bu işlemleri yaparken, ön dişlerimin anasını belledi.

O daha iyi bende boşluk var sandım öbür türlüsü daha kötü. Senin diş hertürlü düzelir içini ferah tut. Benim dişler ne halden, ne hale geldi bir bilsen sen rahatlarsın da bende senin gibi kuruntu yapıyordum ama gerek yok. Tekrar söylüyorum takma kafana, daha 4. aydasın.

• Bil diye söylüyorum boşuna panik yaptığına %100 emin olabilirsin ortodontist takip ediyorsa sorun yoktur 2 yıl tel kullandım dişlerimin önü açıldı falan filan bir sürü ıvır zıvır kullandım başarıyla bitirdim tedaviyi sende merak ettiklerini git sor doktora.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler.

Kendisinden haberdarım zaten. Bayan üye olmasıyla bir alakası da yok. Zaten forumdaki yazdıklarıyla seviyesini az çok biliyorum, çok da umrumda olan bir insan değil.

Ben güzel çirkin gibi bir cevap zaten beklemiyorum. Gerçekten eskisine oranla çok daha kötü durumda. Bu durumdan dolayı üzülüyorum. Hani diş teli takan herkes aşama aşama düzelme yaşadığını hayal ettiğim için bu şekilde kafama takıyorum. Hani en sonunda toparlayacak, düzeltecek mi dişleri diye bekliyorum, öyle olmasını umut ediyorum.

Sevıyemı sen mı olcuyorsun ? Hem kendın dıyorsun boyle cevaplar gelecegını bılıyordum sonrada umrumda degıl konu dısı ozel var oraya acabılırsın konuyu bu arada lutfen benı onemse

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler.

Sevıyemı sen mı olcuyorsun ? Hem kendın dıyorsun boyle cevaplar gelecegını bılıyordum sonrada umrumda degıl konu dısı ozel var oraya acabılırsın konuyu bu arada lutfen benı onemse

Böyle cevaplar geleceğini biliyordum şeklinde bir şey yazmadım. Seviyen konusunda da kişisel yorumumu söyledim, bu konuda özgürüm de. Sen kendini mükemmel, olağanüstü olarak görebilirsin, diyecek lafım yok. Ayrıca bu durumun senle de alakası yok, dişlerimin şu an iğrenç durumda olduğunu biliyorum. Sadece bu dillendirmenin etik olmadığını belirtiyorum, başka da bir şey yok. Keyfine bak sen.

Ha ayrıca forumda 8 seneyi dolduracağım neredeyse, daha dün gelip de bana nereye konu açmam gerektiğini öğretme.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay çene

Bil diye söylüyorum boşuna panik yaptığına %100 emin olabilirsin ortodontist takip ediyorsa sorun yoktur 2 yıl tel kullandım dişlerimin önü açıldı falan filan bir sürü ıvır zıvır kullandım başarıyla bitirdim tedaviyi sende merak ettiklerini git sor doktora.

İnşallah dediğin gibi olur. Gerçekten herkes bir dişlerine bakayım dediğinde, gösteremiyorum. Hani herkes bekliyor ki bir düzelme olmuş mu, ne değişmiş diye.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler.

Böyle cevaplar geleceğini biliyordum şeklinde bir şey yazmadım. Seviyen konusunda da kişisel yorumumu söyledim, bu konuda özgürüm de. Sen kendini mükemmel, olağanüstü olarak görebilirsin, diyecek lafım yok. Ayrıca bu durumun senle de alakası yok, dişlerimin şu an iğrenç durumda olduğunu biliyorum. Sadece bu dillendirmenin etik olmadığını belirtiyorum, başka da bir şey yok. Keyfine bak sen.

Ha ayrıca forumda 8 seneyi dolduracağım neredeyse, daha dün gelip de bana nereye konu açmam gerektiğini öğretme.

Saka yapıyordum ya alınacagını bılemezdım ozur dılerım, Türk erkeklerıde ne alıngan ve duygusal : )

• tedavinin sonuçlarını görmek için erken
  • kardeş korkma önce o dişi aşağı indirecek daha sonra tedavi sırasında bozulan dişleri düzeltecek,bende 2,5 sene senin gibi tel taktım,biliyorum bu işleri.Bir şekilde öyle yada böyle o dişi aşağı indirmesi gerekiyor ve bununda başka sağlıklı bi yolu yok.Zaten o diş aşağıya indikten sonra diğerleri 3 ayda düzelir sen merak etme dostum,takma kafana asitli şeylerden uzak dur,erik vs... yerken dikkat et ve dişlerini sık sık fırçala geçmiş olsun
  • Biraz bekle bakalım sonuç ne olacak ?

Bu süreç içerisinde eğer imkân varsa başka doktorlara da danışabilirsin.

Maalesef bir doktor, bizim kendimizi düşündüğümüz kadar bizi düşünmüyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.