Şimdi Ara

dış ünite 9 m aşağıda! dış ünitenin yerini değiştirteyim mi?yardıma ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    klimayı yeni taşındığımız büroya montaj yaptırdık. fakat dış üniteyi iç üniteden 9 m aşağı koymuşlar.... klimanın verimini etkiler mi? dahası elektrik faturasını etkiler mi? bu kadar fazla kot farkı olması klimaya zarar verir mi? mitsubishi duvar tipi klima...

yardıma ihtiyacım var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gülşenn -- 28 Temmuz 2010; 22:53:42 >

• Mesafe ne kadar kısa olursa o kadar iyidir teorik olarak ancak bazı klimalar uzun metrelere müsaade ederler. 15-30 metre mesafeye müsaade edenleri gördüm. Diğer taraftan aşağıda olması yer çekimine muhalif olduğundan olumsuz gibi ama hava debisi yüksekse pek hissetmezsiniz bence.

Kurulum servisler böyle durumlarda "bir şey olmaz abi/abla " cevabı verirler
  • bu ustalar zaten insanda gram güven bırakmadı... inşaatçısı da, teknikçisi de ayrı bir dert... bişey olmaz abla diyip geçiyorlar. sayelerinde de herşeyden az biraz anlamaya başladım, mecburen araştırma yapıyorsun...

yerini değiştirteyim mi?
  • Bence şu bir sorun hissetmiyorsanız değiştirmeyin zira bu durum yeni zahmet ve maliyet oluşturacaktır. Boruyu kesecekler , cihazı sökecekler vs. derken ilave montaj masrafı çıkartabilirler.

Ben kendim klimanın motoruyla iç ünitesi arasında minimum mesafe olmasına dikkat ederim. 1-3 metre arasında son aldığım iki klimanın mesafesi. İç üniteyi odanın ortasına kadar duvarda boruyla getirmek yerine dış cepheye en yakın konuma koydurdum bilerek. Biraz uzaktan olunca hem klima insanı çarpmamış oluyor hem de ağır ağır ve sağlıklı soğutuyor odayı.
  • 9 m yükseklik farkı ciddi bi rakam.Kompresör sürekli zorlanacak yukarı gazı basmak için.Cihazlarınız kaç btu/h lıktır , modelleri nedir bilmiyorum ama Mitsubishi de dahi 7,9,12, Btu/h lık cihazlar max yükseklik farkı 10 , 18.000, 24.000 serilerinde ise 20 metredir.Kompresörünüz kaliteli değil ise belli zaman sonunda yorulacak ve kompresör yağ basmaya başlıcaktır sisteme.
  • Fujitsu cihazların kataloguna baktım 10 metreye kadar kot farkını desteklediği yazıyor. Mitsubishilerde nedir durum , emin değilim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.