Split klimaların dış ünitesinin konumuyla ilgili 2 adet sorum var. Internetten olsun, yazılı kaynaklardan olsun bulduğum bilgileri sizlerle burada paylaşacağım.
Belkide sadece dış ünitenin konumu değil iç ünitenin konumuylada ilgili bir şeyler eklerim yakında.
Benim öğrenmek istediğim split klimaların dış ünitenin yerleştirilebileceği en iyi konum neresidir?
2 adet madde benden.
- Klimanın performansı için hava alan, sirkülasyonun olacağı bir yerde olmalı. - Açık balkonda olursa güneşten, yağmurdan, kardan daha iyi korunacaktır. Dış ünite yüzeylerinde meydana gelebilecek korozyonu geciktirecektir.
Soru 1: Klimanın dış ünitesini evin gölge olan kuzey cephesine mi monte edilmeli? Yoksa güneş alan güney cephesine mi? Sanırım kuzey cehpesi ve güney cephesi arasındaki ayrım ısıtma ya da soğutma amaçlı kullanıma göre değişiyor. Daha çok soğutma amaçlı kullanacaksak gölge olan kuzey cephesine, ısıtma amaçlı kullanacaksak güneşli olan güney cephesine koymalıyız sanırım.
Soru 2: Dış ünite ile iç ünitenin farklı yüksekliklerde olması neleri etkiler? Dış ünite iç üniteden daha yüksekte olsa ne olur? Ya da tam tersi iç ünite dış üniteden daha yüksekte olsa ne olur?
Sanırım forumda konu hakkında bilgisi olan birileri yok.
hocam birinci sorunun cevabını sen vermişsin, dediğin gibi monte ediyorlar,
bende dış ünitenin çok güneşte kalması bir sorun yaratırmı onu araştırdım, bir sonuca varamadım, malum sıcakta genleşme olur ve genleşen parçalar arasından gaz kaçışı v.s. olur diye düşünerek kendime bir komplo teorisi kurdum ama bir sonuca ulaşamadım.
benim klima iç ve dış üniteleri aynı hizada duruyor, üst komşumunkinde ise dış ünite daha da aşağıda duruyor.
Öncelik kalite.Kaliteli ürünler min. -7ile +43 derce arasında sorunsuz çalışırlar.Asıl olan klimanın arka petek kısmlarının güneş almamasıdır.Oda genelde duvara gelir.En önemli dikkat edilecek hususlar;
* Dış ünite önüne 1,2 -2 metre mesafede üflemesini engelleyecek engel olmaması *Kesinlikle dış mekanda olması(dar ışıklık,panjurla kapalı balkon gibi yerlerde olmamalı) *Dış ünite çatıdaysa önü ve arkası açıkta ise,bölgedeki hakim rüzgarın fan üfleme yönüne gere tersten gelmesi *Yerde ise arkasına kağıt ,toz ,pislik toplanmasının engellenmesi *Ara borulama tesisatının limitlerinin mutlaka teknik verilerinin sınırlarını içinde olması
Gereklidir.
Yükseklik fazla bişey etkilemez abartı derecede olmadığı sürece.Zaten mbirol çok güzel bir şekilde açıklamış, maddelemiş , teşekkür ederiz =))
Bilgimizi aktarıp yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize!!Ben Teşekür ederim ilginize,