Selamlar dostlar,
Ay sonu karar verip almış olucam bu nedenle fikriniz varsa acele edin yazın:)
2 kisi 150 kilo istanbul sehir ici trafikte sabah 5 aksam 5 km git gel Sizce hangisini alayım neden?
-2020 model NMAX 155 Mİ? 50-60.000 km lerde 100.000 110.000 tl lerde NAKIT
2023 model JET 14 200 I ABS Mİ? 1-3.000 km 100.000 - 110.000 TL LERDE NAKIT, SIFIRI 2024 129.000 TL 12 TAKSIT
2017 model PCX 150 MI? 60.000 kmlerde 80.000 civarı peşin
2024 FRECCIA 150 Sıfır MI? 120.000 tl 12 taksit
2023 DINK R 150 MI? 5.000 8.000 KM LERDE 110.000 - 115.000 NAKİT, SIFIRI 2024 175.000 TL 12 TAKSIT
2023 tvs jupiter 3.000-6000 km arası 60.000 civarı nakit, sıfırı 75.000 tl
ORTA SINIF MOTORSİKLET Sorunsalı. Yuki, RKS, Arora, Kuba, Mondial - Honda-Yamaha Alternatifi OLABİLİRMİ?...
LÜTFEN OKUYUN;
- Son 1 aydır çocuğu yağışsız havalarda okula götürüp getirebilecek bir motor bakıyorum... A ehliyetim var 2014 den beri de istanbul içi 50-250cc aralığında aktif motor kullandım. son 5 yıldır tek başıma kullandığım için 50-80 cc deyim... Artık trafik, araç yakıt maliyetleri toplanıp bir dağ olarak karşıma çıkınca bu sene okullar açıldığından beri kuba brillant pro (80cc) motorumla gidip geliyoruz... AMA bu motor beni ve çocuğu birlikte (yaklaşık 140 kg) taşıyacak bir motor değil, bu bir gerçek... :(
- Ülke gerçeği bende 125-250cc aralığında ki en mantıklı iki modele Honda PCX, Yamaha NMAX baktım, peşin 150.000 ler taksitli ise 200.000 TL ler olmalı bütçem ki alabileyim. SYM, Kymco da bu modellerin aynı fiyatlarında hatta pahalı, o nedenle kimse demesin alternatif bunlar var diye... Dinkr 150 180.000 TL olmuş, JET X 200 İ.e.SLX.AK. vs. türevleri 140.000 lerden başlıyor. bu rakamlarda alacak olsam direkt konuyu kapatıp PCX alırım zaten stok problemi olan dönemleri geçtik...
- Son 5 yıldır 50cc grubunda ülke de bu segmenti elinde tutan Yuki, RKS, Arora, Kuba, Mondial ve diğer türevlerinden motor aldım, 6 ay 1 sene kullanıp sattım vs. bu motorlar o kadar hassas ve parçaları kalitesiz ki aldığında lastik, kayış, buji değiştirmezsen 2.000 km olmadan ya kopuyor, ya bir ıslak zeminde kayıp düşüyorsun yada bozulup bir yerlerde kalıyorsun bu 3 ihtimal toplamı %95 lerde kalan %5 ise 3.000 km ye gelmeden bunları yaşıyor :) ...
Şimdi sıfır ise 9-12 taksit 125.000 TL lere çıkmadan peşinse 75-80.000 TL leri geçmeden 2 kişi binip gidip gelebileceğim tipi de düzgün SCOTER ne var diye bakarken tabiki her koşula bakıyorum, inceliyorum, hatta 1-2 sefer Arora Frecia 150 almaya bayiye gidip almadan döndüğüm oldu :)
Yuki, RKS, Arora, Kuba, Mondial'in piyasada heybetli, donanımlı modelleri için beni satınalmaktan vazgeçiren 3 tane ana konu var NET;
1-) yeni çıkan bir model aldın o model seneye belki de 6 ay sonra üretimden kalkabilir yada yeni kasa ile üretilmeye başlanabilir.
2-) aldın 125.000 TL para vericeksin tamam, 1 -2 yıl sonra onu kim alıcak ? kaça satabileceksin ?
3-) yedek parça ana parçaların kalitesi çok kötü, kullanım ömürleri çok kısa, birde üstüne servislerinde bile bulunmuyor, servisler zaten içler acısı...
şimdi son 5 yılda 20-30-40-50 bine 12 taksitle motor alıp kullandım tamam ucuzdu mal, alınca 1-2 binde harcadım kaliteli parça koydum, 1 sene sonra ne biliyim 1,2 çok düşünmedim sattım gitti ... ama 125-150 bin tl verip alırken insan bu yukarıdaki 3 maddeyi iyice bir düşünüp almalı, aldıktan sonra yapılacak masrafları da artık bir honda servisi fiyatında malesef...
şuan bir sarmala bir girdim çıkamıyorum :) son 5 yıldır kullandığım, aldığım sattığım RKS, Arora, Kuba modellerinde en popüler modelleri aldım ya sıfır alıp 4-5 binlere gelmeden sattım yada 2. el 500-1000 km lerde alıp 5 binlere gelmeden sattım. satmazsam ne mi oldu, 2. el alıcı %75 azaldı, arızaları büyük oldu krank kırdı, ayda bir biryerleri bozuldu...
- Yukarıda bahsettiğim yeni motor alım sürecinin sonu ne olur bakmaya devam ederken, dedim burada bir konu da ben açayım, yazayım girişi yapayım benimle aynı şeyleri düşünüpte benden önce bu yoldan geçenler denk gelirse bir fikirlerini yazsın, yol göstersin... Şuan baktığım modelleri de yazayım fikirleşelim...
Genel olarak şehir içi yılda 2.000 - 3.000 km (belki daha da kullanırım 5.000 km olur) %50-60 artçılı kullanabileceğim, yukarıdaki kriterleri düşünerek fikirlerinizi, tecrübelerinizi yazarak bana model önerirseniz dikkate alıp inceleyip değerlendiririm.
Aralığa kadar sizlerden de gelen fikirlerle kafamı netleştirip bir motor almaz isem gidip sıfır bir PCX - FORZA yada Nmax - XMAX alıp yüklü bir borca girip olayı kapatıcam ne yapayım... :(
TVS JUPITER 125 Mİ - HERO DASH 125 Mİ YOKSA ver 30-40 daha fazla ACTİVA 125'mi HANGİSİ ? (BİREYSEL KULLANIM İÇİN)
Çocuğu okula bırakıcam, 90 kilo + 70 kilo 160 kilo ile kullanıcağız, yarısı yokuş, orta yoğun yollarda gidicez. tamamı şehir içi kullanım olacak... Arkaya mutlaka 45 litre çanta takılacak. Bireysel kullanıcı olduğumdan Kullanan yada araştıranlar yorumlarsa çok sevinirim.
Ben kullanıcı olarak araştırıyorum, TVS Jupiter için uğur mondial olduğundan garanti ve parça sorunları var...
Hero ile jupiter hintli ikisini karşılaştırma şansım oldu,
- hızlar aynı, ufak tork farkları var ama şehir içi için çok fark etmiyor..
- şanzumanlar aynı CVT şanzuman,
- frenler aynı,
- amortisör lerde jupiter arka gazlı, hero da arka hidrolik,
- jant ve lastikler jupiter ön ve arka 12, hero da ön 12 arka 10,
- aydınlatma sinyaller de jupiter de stop ve sinyal ampul, hero far stop led, sinyaller ampul
- ekran olarak jupiter daha standart, hero da blutotth ile bağlantı varmış, telefona gelen çağrı ve navigasyonda ki bir kısım bilgi ekranda görünüyormuş.
-- yakıt tüketimi 70-80 km sabit hızda genel ortalama 2 litre aynı gibi...
- son hız 90-100 km bence gayet yeterli... bu motorla çok hızlanmamak lazım..
- jupiter de start stop var, hero da yok.
ACTİVA 125 ile karşılaştıran oldu ise, özellikle 3 ü nü karşılaştıran oldu ise bir değerlendirirseniz çok sevinirim.
Arkadaşlar selamlar,
Tecrübe etme şansı bulmadı ama
TVS Jupiter 110- 125 fiyat olarak ilk tercihim olabilir ne dersiniz 2 kişi rahat oturabiliyormu ?
yaklaşık 40.000 TL fazla verip Honda Dio yada Activia 125 almak şartmı ?
Tecrübe ve yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.
Arkadaşlar merhabalar, """İlk MESAJI GÜNCELLEDİM""
Ofis bilgisayarı olarak kullandığım bir Asus K50I laptopum var.
CD sürücüsüne CD-r taktığımda okuyucu sesi geliyor vs. okuma sonunda cd'yi boş (Yazılabilir gibi) gösteriyor.
Başka bilgisayara takınca cd içinde 100 mb veri var ve belgeleri kopyalayıp alabildim... yani cd bozuk yada sorunlu değilmiş...
Benim bilgisayara takınca cd boş görünüyor... Ne yapmamı önerirsiniz?
Boş bir cd-r taktım, içine veri attım, yazdırdı, çıkardım tekrar taktım okudu yazdıkları içinde... Orj. film ve müzik cd leri ni açıyor...
Ama (Marka olarak Diamond ve HP lerde denedim) İçine veri atılmış cd-r ları taktığımda içinde birşey yok ve yazdırılabilir cd-r olarak görüyor...
Kullanım olarak tek istediğim cd leri okuması, görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.
Sürücü ayrıntısına baktım denetim masasında;
Slimtype DVD A DS8A4S SCSI CdRom Device
sürücü dosyası: C:/WINDOWS/system32/DRIVERS/cdrom.sys
Dosya sürümü: 10.0.19041.1
Disk bilgileri: CD-Rom 0
Tür: DVD
Egea Gündüz Ledi Sorunu (2020 Sedan Urban Plus)
Selamlar,
2020 Egea Sedan Urban Plus aracım var, 2-3 hafta önce sabah aracı çalıştırdım, 5 km kadar gidip park için yanaştığımda aracın gündüz ledinin pır pır yaptığını gördüm (biten floresan gibi) aracı kapatıp ofise çıktım, akşam indim aracı çalıştırdım yanmadığını gördüm, eve geldim park edince bir kontrol edeyim dedim, aracı kapatıp açınca flash gibi bir ışık çıktığını fark ettim bir defa, sonra içeriden tabletten menüye girip menüden gündüz ledini kapatıp açtım... sonuç o gün bugündür yanmıyorlar :)
Normal farlar, Sis lambaları aktif, virajlarda yanıyor vs...
Gündüz ledi ile ilgili daha önce sorun yaşayan varmıdır ? yada önerisi, youtube yada forum da bir konu gören varsa beni yönlendirirse çok sevinirim.
Sağlıklı günler.
Kart Anahtar Tamir ve Değişimi Hk. Yardım
Arkadaşlar merhaba,
2016 model Renault Fluence touch plus aracım var, kart anahtarlı (key less li olan yuvasına takmadan da aracın çalıştırılabildiği)
6 ay kadar oldu alalı, yedek anahtarını ilk aldığım gün kontrol etmiştim çalışıyordu, anahtarlığa astım orda duruyordu... 6 ay hiç kullanmak gerekmedi, Pazar yedek anahtar lazım oldu, aracın başında tuşlara tepki vermeyince hemen pilinin bittiğini düşünerek pilini değiştirdim, çalıştı, o gün sorun olmadan kullandık , bugün sabah tekrar kullanmak için yanıma aldım bir baktım ki yine tuşlara tepki yok... Pil yine bitmiş...
Sanıyorum bir arızası var pil hızlıca boşalıyor... Sorun sizce ne olabilir? tecrübelerinize ihtiyacım var,
İstanbul Anadolu yakasındayım, Kart tamiri yada sorunu neyse tecrübeli bir yer varmıdır bildiğiniz?
İlgi ve fikirlerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar,
Motorsiklet kullanırken yaşadığımız sorunları birçok sayfa yerine tek bir sayfada yazalım girip baksınlar diye düşündüm, bir sorun için konu açsam cevap bulduğumda yok olup gidecek, buraya herkes yazarsa tek konuda birçok sorun ve arıza marka ve model bağımsız toplanır diye düşündüm...
Ya tutarsa
Arkadaşlar merhaba,
yaklaşık 10 yıldır kullandığım Asus K50I modeli laptop um var. yıllar içinde ramlerini artırdım (4 gb ram var) harddiskini SDD olarak değiştirdim, gayet işimi gören ve iş amaçlı kullandığım bir cihaz... (win 7 ve office 2010 kullanıyorum)
Yaklaşık 3 gündür açıldığında fan yüksek hızla çalışmaya başlıyor ve bu ses olarak da dikkat çekiyor, laptop da bileğimi koyduğum alanın tam altında fan, daha 3-4 ay önce açıp tozunu almıştım yani toz problemi olduğunu sanmıyorum.
Ses çok rahatsız edince bir 15-20 dk sonra dayanamayıp bileğimi koyduğum laptop'un mouse alanının olduğu yerin hemen yanına birkaç defa vurunca ses kesiliyor, bazen uzun süre kesiliyor bazen 1 dk sonra tekrar başlıyor...
Yazdıklarımdan anlayacağınız gibi bilgisayar terimlerinden çok anlamam, yazılımdan hiç anlamam pek bulaşmak istemem :) sök tak olayını severim :)
Bu yüksek hızla fan çalışması mutlaka birşeylerin değiştiği yada birşeylerin bozulacağı anlamına geliyor diye düşünerek buradan fikir ve tecrübelerinizi almak istedim.
Sağlıklı günler.
Arora Cappucino 50cc ve 125 cc Kullanıcıları
|
Geçmişini unutan toplumlar yok olmaya mahkumdur... |
Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.638
İkinci El Bölümü Mesajları: 11
Konularının görüntülenme sayısı: 156.197 (Bu ay: 1.657)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 235 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası