Şimdi Ara

ORTA SINIF MOTORSİKLET Sorunsalı. Yuki, RKS, Arora, Kuba, Mondial - Honda-Yamaha Alternatifi OLABİLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ORTA SINIF MOTORSİKLET Sorunsalı. Yuki, RKS, Arora, Kuba, Mondial - Honda-Yamaha Alternatifi OLABİLİRMİ?...

LÜTFEN OKUYUN;

- Son 1 aydır çocuğu yağışsız havalarda okula götürüp getirebilecek bir motor bakıyorum... A ehliyetim var 2014 den beri de istanbul içi 50-250cc aralığında aktif motor kullandım. son 5 yıldır tek başıma kullandığım için 50-80 cc deyim... Artık trafik, araç yakıt maliyetleri toplanıp bir dağ olarak karşıma çıkınca bu sene okullar açıldığından beri kuba brillant pro (80cc) motorumla gidip geliyoruz... AMA bu motor beni ve çocuğu birlikte (yaklaşık 140 kg) taşıyacak bir motor değil, bu bir gerçek... :(

- Ülke gerçeği bende 125-250cc aralığında ki en mantıklı iki modele Honda PCX, Yamaha NMAX baktım, peşin 150.000 ler taksitli ise 200.000 TL ler olmalı bütçem ki alabileyim. SYM, Kymco da bu modellerin aynı fiyatlarında hatta pahalı, o nedenle kimse demesin alternatif bunlar var diye... Dinkr 150 180.000 TL olmuş, JET X 200 İ.e.SLX.AK. vs. türevleri 140.000 lerden başlıyor. bu rakamlarda alacak olsam direkt konuyu kapatıp PCX alırım zaten stok problemi olan dönemleri geçtik...

- Son 5 yıldır 50cc grubunda ülke de bu segmenti elinde tutan Yuki, RKS, Arora, Kuba, Mondial ve diğer türevlerinden motor aldım, 6 ay 1 sene kullanıp sattım vs. bu motorlar o kadar hassas ve parçaları kalitesiz ki aldığında lastik, kayış, buji değiştirmezsen 2.000 km olmadan ya kopuyor, ya bir ıslak zeminde kayıp düşüyorsun yada bozulup bir yerlerde kalıyorsun bu 3 ihtimal toplamı %95 lerde kalan %5 ise 3.000 km ye gelmeden bunları yaşıyor :) ...

Şimdi sıfır ise 9-12 taksit 125.000 TL lere çıkmadan peşinse 75-80.000 TL leri geçmeden 2 kişi binip gidip gelebileceğim tipi de düzgün SCOTER ne var diye bakarken tabiki her koşula bakıyorum, inceliyorum, hatta 1-2 sefer Arora Frecia 150 almaya bayiye gidip almadan döndüğüm oldu :)

Yuki, RKS, Arora, Kuba, Mondial'in piyasada heybetli, donanımlı modelleri için beni satınalmaktan vazgeçiren 3 tane ana konu var NET;

1-) yeni çıkan bir model aldın o model seneye belki de 6 ay sonra üretimden kalkabilir yada yeni kasa ile üretilmeye başlanabilir.

2-) aldın 125.000 TL para vericeksin tamam, 1 -2 yıl sonra onu kim alıcak ? kaça satabileceksin ?

3-) yedek parça ana parçaların kalitesi çok kötü, kullanım ömürleri çok kısa, birde üstüne servislerinde bile bulunmuyor, servisler zaten içler acısı...

şimdi son 5 yılda 20-30-40-50 bine 12 taksitle motor alıp kullandım tamam ucuzdu mal, alınca 1-2 binde harcadım kaliteli parça koydum, 1 sene sonra ne biliyim 1,2 çok düşünmedim sattım gitti ... ama 125-150 bin tl verip alırken insan bu yukarıdaki 3 maddeyi iyice bir düşünüp almalı, aldıktan sonra yapılacak masrafları da artık bir honda servisi fiyatında malesef...

şuan bir sarmala bir girdim çıkamıyorum :) son 5 yıldır kullandığım, aldığım sattığım RKS, Arora, Kuba modellerinde en popüler modelleri aldım ya sıfır alıp 4-5 binlere gelmeden sattım yada 2. el 500-1000 km lerde alıp 5 binlere gelmeden sattım. satmazsam ne mi oldu, 2. el alıcı %75 azaldı, arızaları büyük oldu krank kırdı, ayda bir biryerleri bozuldu...

- Yukarıda bahsettiğim yeni motor alım sürecinin sonu ne olur bakmaya devam ederken, dedim burada bir konu da ben açayım, yazayım girişi yapayım benimle aynı şeyleri düşünüpte benden önce bu yoldan geçenler denk gelirse bir fikirlerini yazsın, yol göstersin... Şuan baktığım modelleri de yazayım fikirleşelim...

Genel olarak şehir içi yılda 2.000 - 3.000 km (belki daha da kullanırım 5.000 km olur) %50-60 artçılı kullanabileceğim, yukarıdaki kriterleri düşünerek fikirlerinizi, tecrübelerinizi yazarak bana model önerirseniz dikkate alıp inceleyip değerlendiririm.

Aralığa kadar sizlerden de gelen fikirlerle kafamı netleştirip bir motor almaz isem gidip sıfır bir PCX - FORZA yada Nmax - XMAX alıp yüklü bir borca girip olayı kapatıcam ne yapayım... :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan_efe -- 16 Ekim 2024; 12:14:39 >

• Pcx alacaksın iki yıl once senin hesap taksitle şehiriçi scooteri ihtiyacım oldu çocuğu okula götür getir vs işlerinde büyük motor trafiğe takılıyor, motor da yoktu piyasa da taksitle freccia aldım 7 bin km oldu hala biniyorum ama dediğin gibi taksitle almış olsam bile çerez parasına gelse bile bugün o aldığım değere TL olarak anca satılır o zaman 20 bin fazla verip pcx i alsam bugün yine aynı değerde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mckhan kullanıcısına yanıt

çok teşekkür ediyorum tecrübelerini paylaştığın için,

ilk mesajımı yazdıktan sonra yeni bir fikir de geldi;

60-75.000 TL aralığında bütçe ile PCX 150 2016-2017 40-60.000 km aralığında alıp, gittiği yere kadar kullanıp sonra sıfırlayıp kullanmak da var, 100.000 km de 130.000 km de bile satan var (PCX motorlarda mercedes bmw gibi... )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan_efe -- 18 Ekim 2024; 10:57:46 >
  • volkan_efe kullanıcısına yanıt
    Hocam çok güzel ve şeffaf yazmışsınız. Dedikleriniz de çok mantıklı. Benim tavsiyem sık motor değiştiren bir insan değilseniz. Freccia rks markasının çok üstünde bir model zaten üreticisi de dayang firması, kuryeler kullanıp 80.000-100.000 görenler var. Ben olsam freccia 150 modelini değerlendirirdim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ByPozitif kullanıcısına yanıt

Cevap için teşekkürler,

Feccia için 2022 sonrası satılanlar TR de montajlanıyor ve kalitesi düşük diyorlar. ben açıkcası 120.000 TL verip bir RKS almaya (son 4-5 yıldır kuba ve rks 50cc modelleri kullanıcısı olarak) çok taraftar değilim. 1500-2000 km de kayışı kopan motorları gördüm, 6 ay sonra üretimden kalkan yada makyaj fazlası yenilenen modelleri var... yani motorlarını alanların 6 ay sonra ne olacağı meçhul, markalarına algımı değiştirdiler...

• Hocam 150bin civarına pcx düşünebilirsiniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir kere pcx iki kişilik bir motosiklet değil. Demek istediğim istersen 3 kişi de 50cclik motora binersin gittiği kadar gidersin de, bu kadar yazıp çizdiysen detaycı birisin, pcx yokuşta ve artçılı kullanımda kaplumbağa olan bir motor, ha kullanırsın hatta Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna gidersin sağlam motor, ama yavaş gidersin.

Şuana kadar konu içinde adı geçen motorsikletleri sıralasak en kötüsünden en iyisine diye,140-150kg bindikten sonra birinden inip diğerine bindiğinizde çok bir fark olmayacak. Xmax düşünebilirsiniz ikinci el, 2019-2020 düşük km modelleri rekabetten ötürü ciddi ucuzladı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yamaha Ybr 125 ilk çalıştırma.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • The VIII T kullanıcısına yanıt

%100 katılıyorum,

amacım istanbul trafiğinde sabah - akşam artçılı 3-3 6 km kullanacak motora geçmek, uzun yol motoru aramıyorum, zaten bana göre de değil uzun yol motosikletle, denedim.

ben ekonomik ve trafikten kaçınarak şehir içi gidip gelmek için motor bakıyorum ama bu süreçte 2-3 yıl sonra satarken 2. eli olan yada 2 yıl sonra arızalandığında parçası hangi model uyar diye dolanmayacağım model bakayım diyorum, yoksa frecia alır geçerdim.

Mesajımda da yazdığım gibi amacım hem herkez tecrübe hemde fikirlerini yazsın hemde benim gibi düşünenlerle birlikte bir forum oluşsun,

Anladım hocam, söylemeyi unutmadan pcxte arkada ABS yok sadece önde var biliyorsunuz. Çocuğunuzla bineceksiniz , 2 sene sonrasını düşünmekte haklısınız ancak çift abs motor önceliğiniz olsun. Xmax ya da Nmax en mantıklısı bence sizin için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The VIII -- 21 Ekim 2024; 12:22:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nmax 155 biçilmiş kaftan ama fiyatlar konusunda uçmuş durumda ikinci el nmax 155 ya da pcx 150 alacak o zaman freccia kullanıyorum scooter olarak yerine daha ekonomik ne alınır dio alınır Büyük motor araya girmiyor haliyle araba kullanmaktan farkı kalmıyor

Hocam, şu freccia yı biraz detaylandırma şansın olurmu?

ne zaman aldın kaç km 'de neler yaptın, nerelerde kullanıyorsun? servisler nasıl...

birde bunun arora da beatrix ve kanuni de seha isimli klonları var, başka markalarda varmı?

pcx büyük motor mu hocam yani?

• Midi scooter bunlar orada büyük motor araya girmiyor derken tracer 9 var bir tane de bende o girmiyor trafikte trafik olan yerler için en ideali dio bisiklet gibi her yerden geciyor

• değerli arkadaşlar, nakitim 60-70 bin TLlerde idi...

karar vermeme çok az kaldı;

2019-2020 model 40-50.000 km de Nmax155'e 100-110.000 TL yada 2017 model 60.000 kmde PCX 150'ye 80.000 TL vermek bana hiç mantıklı gelmedi...

2023 sıfır SYM JET14 200 İ ABS (ön arka disk, abs, tcs varmış) 115.000 TL hemde 6 taksitle almak bana çok daha mantıklı geldi... yada 2024 model sıfır 129 bin 12 taksit.

nakit 145.000 verip pcx125 alamıyoruz, taksitli de 180.000 lere geliyor... Nmax155 e hiç yazmıyorum...

Freccia, seha ve beatrix için kime sorsam alma aman dediler....

TVS jupiter bile düşündüm bir ara o kadar araştırdım...

Taksitli alınabilecek en mantıklı ve honda-yamaha kadar olmasa da motor camiasında bir kalite ve çinli yada çinden gelip toplanan yerli markalardan daha kaliteli olduğu söylenen (kullanmadım) marka olarak SYM ile ilerleyeceğim gibi görünüyor...

Hocam freccia için baya iyi motor diyorlar aslında

• quote:

Orijinalden alıntı: volkan_efe

değerli arkadaşlar, nakitim 60-70 bin TLlerde idi...

karar vermeme çok az kaldı;

2019-2020 model 40-50.000 km de Nmax155'e 100-110.000 TL yada 2017 model 60.000 kmde PCX 150'ye 80.000 TL vermek bana hiç mantıklı gelmedi...

2023 sıfır SYM JET14 200 İ ABS (ön arka disk, abs, tcs varmış) 115.000 TL hemde 6 taksitle almak bana çok daha mantıklı geldi... yada 2024 model sıfır 129 bin 12 taksit.

nakit 145.000 verip pcx125 alamıyoruz, taksitli de 180.000 lere geliyor... Nmax155 e hiç yazmıyorum...

Freccia, seha ve beatrix için kime sorsam alma aman dediler....

TVS jupiter bile düşündüm bir ara o kadar araştırdım...

Taksitli alınabilecek en mantıklı ve honda-yamaha kadar olmasa da motor camiasında bir kalite ve çinli yada çinden gelip toplanan yerli markalardan daha kaliteli olduğu söylenen (kullanmadım) marka olarak SYM ile ilerleyeceğim gibi görünüyor...

Eveeeettttt,

Ben açtım, ben kapatayım...

1 Kasım da 2023 SIFIR km SYM Jet14 200i ABS aldım.

Bayiden almadım sarı site de sıfır alıp kenara koyan bir ilana denk geldim. 110.000 TL 6 taksit ile sattı. ekstrası yok, km sıfır idi, aldıktan sonra 100 km kadar kullandım, çok keyifli kendine özgü tarzı olan bir motor,

titreşim problemleri bahsedilmiş, kalkış da oluyor ama hiç rahatsız edici değil, arkasına bir çanta demiri ve 50lt lik bir çanta taktım,

lastikler CST marka ama ABS olduğundan denedim kaydırmadı hiç, zaten yağmurda çıkmam motorla, yalnız CST çok eleştirilmiş forumlarda yani yorumlara göre hemen değiştirmem lazım... bakalım belki rodaj döneminde karar veririm.

Sağlıcakla kalın. Daha iyileri tüm fikir ve yorumlarını yazanların olsun inş....

hayırlı uğurlu olsun en güzel motor kullandığın motordur.

lastiklere gelirsek bende de sym jetx var. stok lastikler çok tehlikeli. Çocuğunla bineceksin hocam riske girme. Hava kuru olsa bile bizim ülkenin asfaltına uygun değil.

• 200cc iki kişilik şehiriçi yolculuk için yeterli cst bir yaz bir kış geçirdiği zaman beton olur şimdilik iyi gelmesi lasitigi iyi yapmıyor malasef bineceksen lastik al hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mckhan -- 3 Kasım 2024; 17:50:5 >
  • The VIII T kullanıcısına yanıt

teşekkürler, dikkate alıcam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.