Arkadaşlar merhabalar, """İlk MESAJI GÜNCELLEDİM"" Ofis bilgisayarı olarak kullandığım bir Asus K50I laptopum var. CD sürücüsüne CD-r taktığımda okuyucu sesi geliyor vs. okuma sonunda cd'yi boş (Yazılabilir gibi) gösteriyor. Başka bilgisayara takınca cd içinde 100 mb veri var ve belgeleri kopyalayıp alabildim... yani cd bozuk yada sorunlu değilmiş... Benim bilgisayara takınca cd boş görünüyor... Ne yapmamı önerirsiniz? Boş bir cd-r taktım, içine veri attım, yazdırdı, çıkardım tekrar taktım okudu yazdıkları içinde... Orj. film ve müzik cd leri ni açıyor... Ama (Marka olarak Diamond ve HP lerde denedim) İçine veri atılmış cd-r ları taktığımda içinde birşey yok ve yazdırılabilir cd-r olarak görüyor... Kullanım olarak tek istediğim cd leri okuması, görüşleriniz için şimdiden teşekkürler. Sürücü ayrıntısına baktım denetim masasında; Slimtype DVD A DS8A4S SCSI CdRom Device sürücü dosyası: C:/WINDOWS/system32/DRIVERS/cdrom.sys Dosya sürümü: 10.0.19041.1 Disk bilgileri: CD-Rom 0 Tür: DVD < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan_efe -- 7 Mayıs 2024; 19:22:8 > |
İMDAT!... Laptop Cd Sürücüsü Dolu bir CD'yi Boş okuyor
-
-
okuma lazeri zarar görmüş olabilir ya da kopya cd leri görmüyor ya da cd markası seçebiliyor olabilir.
[Notebook Bilgisayar/Masaüstü] Sorun Giderme - Optik Sürücü Sorunları | Resmi Desteği | ASUS Türkiye
NOTEBOOK DVD-RW Tamiri | DVD-RW Lens Temizliği Nasıl Yapılır (youtube.com)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potti34 -- 18 Mart 2024; 21:53:50 >
-
Öncelikle eline sağlık, ilgin için teşekkür ederim.
Eklediğin linklere baktım, donanım işinden çok anlamam o nedenle yardım tarafındaki bios ayarlarına hiç bulaşmadım. aygıtı kaldır ma yaptım, yeniden başlattım, DVD rw görünüyor, sürücü tanımlı, yazılımı güncel.
Video daki gibi lensi sildim, evde orjinal bir video cd si vardı onu taktim açtı videoyu oynattı,
sonra tekrar içinde veri olan cd yi taktım onu yine boş bir CD-r olarak gördü (702 mb boş alan gösteriyor)
Şimdi bu aşamada ne üzerine gitmeliyim ?
okuma lazeri aktif çalışıyor (zarar görmemiş) kopya cd leri görmüyor ya da cd markası seçebiliyor ise bunu nasıl netleştirelim ve nasıl yenebilirim ?
Değerlendirmelerinizi merakla bekliyorum.
-
cd yazarken 8x hızı geçmesin. bir deneyin
-
Boş bir cd-r taktım, 150mb lık bir klasör seçtim, içinde pdf, jpeg, word, mp3 vs. vardı...
Yazdır dedim, yazdırma hızı 10x, 16x 24 x seçenekleri vardı, 8x yoktu, 10x seçip yazdırdım.
Sorunsuz yazdı, cd yi tekrar taktım veriler cd ye geçmiş....
Sonra tekrar okumadığı dolu olan fakat boş okuduğu cd yi taktım, onu boş gösteriyor, dedim boş görüyorsa bir yazdırayım bakayım olacak mı, olmadı onu yazdırma aşamasına geçiremedi, farklı biçimde diski biçimlendir gibi bir uyarı verdi, tekrar aynı uyarıyı almak için yazdırmayı tekrar ettim, cd yi döndürdü durdu... bekledim baktım birşey olmayacak 5 dk sonra açtım çıkardım içinden...
diski biçimlendir dedim, biçimlendirme başladı fakat windows biçimlendirmeyi bitiremedi. uyarısı verdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan_efe -- 20 Mart 2024; 15:42:37 > -
cd üzerinde cd-rw(Tekrar tekrar silinip yazilabilen CD) yazmıyorsa tek yazdırmalıktır.
cd-r tek yazımlık.
sizin dvd tam markası nedir. dvd sürücünün altında yazar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potti34 -- 20 Mart 2024; 16:20:34 > -
cd-r tek yazımlık biliyorum da hani ana konumuz bendeki cd yi takınca boş görüyor ya, bende madem boş görüyor bakayım üzerine yazdırmak isteyince ne yapacak diye denedim :)
İlk mesajımda yazdığım gibi bende Asus K50I laptop var, DVD Sürücü de orjinal aldığımda üzerinde olan sürücü, baktım kapağını açıp bir marka göremedim. denetim masasından baktım orda da aşağıdaki bilgiler var...
üretici: (Standart CD-ROM sürücüleri)
Özelliklerine girdiğimde;
Sürümü 10.0.19041.3636
BIOS Aygıt Adı: \_SB.PCI0.ATA0.SEC0
Görünen Adı: Slimtype DVD A DS8A4S SCSI CdRom Device
Üretici: (Standart CD-ROM sürücüleri)
-
KONU GÜNCEL: (İMDAT, HELP)
okuma lazeri aktif çalışıyor (zarar görmemiş) Orjinal CD leri taktım müzik, video açıyor.. FLY marka CD-R vardı elimde boş kullanılmamış, yazdırdım içine attı verileri, sonra taktım, cd yi gördü içindeki verileri gördü... Maxell marka bir CD-R vardı 2013 yılında içine birşeyler atmışım, taktım okudu, içindeki belgeleri açtı vs..
Anlamadığım şekilde (Diamond, HP, gibi CD-R markaları denedim...) içinde veri olan sağlam cd leri boş görüyor, bu cihaz cd markası seçiyor ise bunu nasıl netleştirelim ve nasıl yenebilirim ?
(Derdim cd leri okumasını sağlamak, cd yazdırmak gibi bir isteğim yok)
Değerlendirmelerinizi merakla bekliyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X