Şimdi Ara

Discord'a erişim engeli geldi: İşte detaylar (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
3
Favori
9.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu iblisin evlatarı fare gibidir beklemediğiniz yerde bakteri gibi türerler, discordu yasakla baş yerde toplanırlar ah dışarda şu şeytan tiplerden birisi denk gelse ah...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brky1905 -- 9 Ekim 2024; 20:23:28 >
  • Linux Super User kullanıcısına yanıt

israilin sivilleri çoluğu çocuğu öldürmesi kan üstüne kurulu terörist bir ülke olduğu gerçeği hamasında terörist eylemler yapan bir terörist oluşum olduğu gerçeğini değiştiriyor mu? haması terörist görmek yada görmemekle dinin ne alakası var. geömişin cezasını çekiyorlar vursunlar birbirini banane.

onuda geçtim adamı hükümeti eleştirdi diye din düşmanı ilan etmişsin biraz yavaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tristran -- 9 Ekim 2024; 20:49:5 >
  • ''Uraloğlu'ndan Discord açıklaması: Gerekli bilgileri paylaşmayı reddettiği için zorunlu olarak engel getirdik''

Bu olaya sadece 1 kişi bir suç işlemiş ve o 1 kişi yüzünden ülkedeki bütün insanlara ceza kesilmiş gibi düşünüp, bunu böyle göstererek yorum yapanlara acayip tav oluyorum.

Arkadaş senin ülkende bir faaliyet gösteren ve değeri milyon dolarlar olan bir sosyal medya platformu, gerektiğinde suç işleyenlerin IP adreslerini ve Log'larını Türk mercileriyle paylaşmak zorunda. Eğer paylaşmıyorsa böyle erişim engelini yer ülkede.

Bunun asıl sebebi de bu. Suç işleyenleri bulmaya yardımcı olacak bilgileri paylaşmadıkları için engellendi. Bu kadar mı at gözlüğünüz var, sadece kulaktan dolma laflarla yorum yapıyorsunuz. Bir kişi bir şey diyor, ona inanıp yorum yapıyorsunuz. Koyun psikolojisi böyle bir şey demek ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rexroth -- 9 Ekim 2024; 21:4:12 >
  • Rexroth kullanıcısına yanıt
    +1 ve bir parça farklı düşünen herkesi fetöcü, yasakçı zihniyet, iktidar yalakası, troll ilan ettiler. Muhalifin yobazı bir başka frekansta mee'liyor 🐑

• Şu uğraştıkları şey bak

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bilgileri verse ne olacaktı sanki, yakaladıklarını bile salıyorlar. Noldu kara para aklayanlara hepsi dışarda :) Bunlara oy verenler düşünsün ne diyelim çekeceğiz artık. Hüloooggg

• ''Uraloğlu'ndan Discord açıklaması: Gerekli bilgileri paylaşmayı reddettiği için zorunlu olarak engel getirdik''

Buna inandınız yani, peki.

• Haplo kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarımdan ne anladınız, ne yazdınız… Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama ben mırc ve icq dahil bu tip platformların sanırım tamamına yakınını aktif olarak kullandım ve kullanmaya devam ediyorum ( sanırım 20 yıl olmuştur ). Yani sizin kadar olmasa da bir parça bilgi sahibi olabilirim. Mevzu çocuğun oyun yada video bağımlısı olması değil. Oyun bağımlısı bir çocuğun discordu istemeden dahi olsa keşfetmesi. Üstüne titrediğin bir evladınız olsa ne demek istediğimi doğru anlayacaktınız. Bu platformların sadece çocukların değil yetişkin insanların bile fıtratına olumsuz etkisine yüzlerce kez şahit oldum. Yanlış anlaşılmasın ben hepsi yasaklansın çözüm bu şeklinde bir düşünce yapısına da sahip değilim. Ne yazık ki gözlemlediğim kadarıyla özellikle son 4-5 yılda toplumsal yapımızda ki bozulma sürat kazandı. Bu bozulma hızına en büyük etkenlerden biri de bu platformlar. Bu tip denetimden uzak yada denetimi güç yerlerin varlığı tehdit ise ya kapatılır yada denetime tabi olacak şekilde yeniden yapılandırılır. Bir kütüphanenin bile bekçisi varken bu tip platformların başına buyruk şekilde olmasının sonuçlarını hergün görmeye başladık ( belki gelecekte daha güçlü ve sağlam bir toplum olabilirsek neden olmasın). İş güç yada yasal diğer sebepler için kullanan kişilerin de bu denetimden rahatsız olacağını düşünmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceryan25 -- 9 Ekim 2024; 23:0:32 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Özgürlük fazlası iyi değildir. İnsanlar rahat durmaz. İnsanlar zaten akıllı bir canlı olsa kısıtlamalar olmazdı.

discordun engellenmesi iyidir. Discord olmadan da yaşayabilirsiniz.

Örnek vereyim. Ergen, incel tayfaya özgürlük verdiler discord kullandırdık. Onlar ne yaptı şantajla reşit olmayan bir kızın cinsel organın kolonya döküp çakmakla yaktırdı.

Gençler özgürlüğün azı iyidir. Çoğu zarardır. İnsanlardan bahsediyoruz.

• Rexroth kullanıcısına yanıt

Siber suçlar diye bir şey var tüm dünyada, yıl 2024 ve discord ip paylaşmam diyorsa suça ortak oluyor demektir. Hiç bir şekilde kontrol edilemeyen bir platform pislik çukuru olmaya mahkumdur. Discord ilk günleri güzeldi taa ki inceller gelene dek.

• Özdemirbey Ö kullanıcısına yanıt

Telegram yasaklanmaz ama orada da çok küfür dönüyor. Türkler = küfür. Hayatı yaşama biçimimiz hatta olaylara tepki verme biçimimiz bile küfür, özellikle gençler ağızlarından çıkan 10 kelimenin 3ü küfür. Yanlışlıkla ana babalarına falan da küfür edecekler öyle alışkanlık olmuş.

Bize ahlak öğretecek bir sistem lazım. 7 den 77 ye Ahlak .

Son 30 yılda adeta küfüre bağımlı bir toplum olduk. Ama %99,9999999999 süper müslümanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skylined -- 9 Ekim 2024; 23:13:5 >
  • ajapai kullanıcısına yanıt

Uğraştıkları şey, amerikalı hıyarların iki yüzlülüğü. Amerikalılara tehdit olacak herhangi bir şey yapılsa o discord denilen şer odağında anında neyi var neyi yok döker ortaya. Mevzu Türkiye olunca sana vermem diyor bu iki yüzlü amerikan hıyarları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • marshall_fb kullanıcısına yanıt

Belgesel tadında bir video yaptı charmquell discord bataklığıyla ilgili. Açın izleyin. Madem bu kadar güçlü bizi neden bulamıyorlar diyor discord’daki satanist özentileri.

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

satanizm yasaklanmali zaten tck'ya satanistlere spesifik madde gelsin seytana tapmanin cezasi 10 yil olacak..

• ceryan25 C kullanıcısına yanıt

Platform değil başına buyruk olan, o platformu kullanan insanlar. Discord'un 614 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcısı varmış, 2023'de ise aylık 200 milyon kullanıcı Discord kullanıyormuş. Bu kadar büyük bir platformda kim her bir yazılanı, paylaşılanı, konuşulanı filtreden geçirecek? Otomatik filtreler var ama bunlar da bir yere kadar çalışıyor. Discord'un kendi topluluk kuralları var ve bunların hepsi TÜRKÇE olarak yazıyor, kendiniz kontrol edebilirsiniz. Bu kurallara uymadığınız takdirde kanalınız ve grubunuz kapatılır, siz de Discord'dan banlanırsınız.

https://discord.com/terms#2

https://discord.com/safety/our-approach-to-content-moderation

https://discord.com/guidelines

https://discord.com/safety/bullying-harassment-threats-policy-explainer

Nefret söylemi, zorbalık, taciz, kumar, kumara teşvik, suç teşkil eden içerikler ve paylaşımlar bunların hepsi yasak; Discord bunların hiçbirine izin vermiyor. Şikayet ederseniz hepsiyle ilgilenilir, altı üstü iki tuşa basıp kullanıcıyı ve kanalı rapor edeceksiniz.

Ayrıca Discord'da kanallar davet yoluyla çalışır ve kim kimi davet etmiş, ne zaman davet etmiş bunların hepsi kayıt altındadır. Siz bizzat tanıdığınız bir kişi tarafından veya internette karşılaştığınız bir davet linki tarafından davet edilmediğiniz müddetçe Discord'da abuk subuk kanal araması yaparak bahsi geçen gruplara girmeniz mümkün değildir. Ben mesela bir davet linki oluşturup size attığımda, davet linki oluşturanın benim olduğum açıkça görülüyor. Ortada bir suç varsa, bunun kuranının, davet edenini, paylaşanını bulmak çok kolay.

Yasaklama bir denetim değildir. Mesela DonanımHaber de bir platform ve Discord, Reddit vesaire ile karşılaştırıldığında çok küçük bir platform; Donanımhaber'in hiç ziyaret edilmeyen alt sayfalarından birinde gidin, konulardan birinde sabaha kadar küfür edin; kimse sizi görüp de şikayet etmediği müddetçe hiçbir şey olmaz. Şimdi burada denetim yok mu, yoksa denetim güç mü? Çoluk var çocuk var, yasaklayalım gitsin.

İnsanı insan denetler; şu forumda kim bilir kaç yüz yorumu şikayet etmişimdir, keşke istatistik olsa da göstersem; siz kaç kişiyi şikayet ettiniz? Yani buranın baş denetmeni kullanıcılardır, admin ve moderatörler denetmen değillerdir, onlar kolluk kuvvetidir; sen şikayet edeceksin, onlar uygulayacaklar. Çocukların denetmeni ise aileleridir; kullandıkları İnternet Servis Sağlayıcı kimse onun üzerinden otomatik "çocuk denetim" ayarlarını aktif edecekler, Telekom gibi Türknet gibi servis sağlayıcılar bu hizmetleri veriyor; hatta girmesini istemedikleri siteleri, uygulamaları kendileri yasaklayabilirler. Hatta ve hatta "saat" ayarı bile çekebiliyorsunuz; diyorsunuz ki "akşam 5-8 arası internet olsun" o saatlerin dışında telefonsa telefon, bilgisayarsa bilgisayar, çocuğun internete erişimi olmuyor. Kendi kullandıkları telefon, akıllı televizyon gibi aletleri bu ayarların dışında tutabilir, yalnızca çocuğun kullandığı telefon, tablet, bilgisayar gibi cihazlar için aktif edebilirler. Çocuğun ailesi bilinçli değil ki, çocuk sanki çok umrundaymış gibi atıp duruyorlar. Önce ebeveynler bilinçlenecek, sonra çocuklarını bilinçlendirecekler. Bana sorsanız bu kişiler çocuk dahi yapmamalılar. Bakmasını bilmiyorsan yapmayacaksın.

• Memleketin özeti.

• Fazla özgürlük iyi değildir aynen katılıyorum

Devamke yoldaşlar tüm platformlar şeytan yarın Donanım haber içinde aynını yazacaksınız.

Mutlak rejimin savunucuları ne karar verirlerse güzellicekler o yüzden onlara laf anlatmaya gerek yok.

Comrade Chumbucketyoutube
    Song name is: Chollima On The Wing by Pochonbo Electronic Ensemble. Please use adblockers to enjoy this video-entertainment videya. lmao This video was made because i really find DPRK's aesthetic to be really interesting and different. And their music is straight up really good. Hope you enjoy watching.
    https://www.youtube.com/watch?v=DKsj5mCR7qs

Onur Abayliyoutube
    CHERNOBLY 5. Bölüm mahkeme anı 2
    https://www.youtube.com/watch?v=BVNVKByF87k

Umarım kahvehaneleride kapatırlar mey tütün bunlar şeytan işi muhteşem yüzyılımızda

kapanışıda böyle yapalım

Martyn Williamsyoutube
    As used by Korean Central Television since August 14, 2014
    https://www.youtube.com/watch?v=13X_rGLJLn0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 10 Ekim 2024; 5:1:46 >

• Tarayıcıda dc açan güzel bir vpn bilen var mı arkadaşlar?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.