Şimdi Ara

DiscountExteNNsi uzantısı nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • xp google chrome uzantılarda DiscountExteNNsi adlı bir uzantı var erişimi kaldırıyorum siliyorum denetim masasından buldum sildim tekrar geliyor youtube videoların altında saçma sapan reklamlar çıkarıyor nasıl halledebilirim?
     DiscountExteNNsi uzantısı nedir DiscountExteNNsi uzantısı nedir

• Açıp bir bakın

Yukarıdaki linkten doğru şekilde silip silmediğinizi kontrol edin. Eğer hala bu sorunu yaşıyorsanız chrome yi tamamen bilgisayarınızdan kaldırıp (uninstall tool veya ebnzeri program kalıntısı bırakmadan kalkdıran bir kaldırma aracısı kullanın) yeniden yükleyin.
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    linkte bir sorun var galiba
    Bu web sayfası kullanılamıyor yazısı çıkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brkaslnn

linkte bir sorun var galiba
    Bu web sayfası kullanılamıyor yazısı çıkıyor
    Linki kaydederken sorun olmuş şu anda sayfayı bende bulamıyorum.

Manuel olarak bizim yapmamız gerekecek maalesef. İşiniz çok karışık ve uzun olacak elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım, reklam tool barı chrome ya yapışmış ve bunu temizlemek çok zor. Öncelikle "hijackthis" bu programı indirip bir tarama gerçekleştirin, tarama sonunda bir log dosyası oluşturulacak, çıkacakbu log dosyasını buraya gönderin bir bakalım kaçak yakalanabilecek mi.

NOT: Sadece tarama gerçekleştireceksiniz (Main menu/Do a system scan and save a log file - den işleminizi yapacaksınız) , bunun haricinde başka bir işlem şimdilik gerçekleştirmeyin. Daha sonrasında analiz edilip hangi zararlıların silineceğine karar verinceye kadar lütfen bilgisayarınıza program ekle kaldır yapmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 27 Mayıs 2014; 3:15:05 >

tarama yaptım direk dosyayı nasıl gönderebileceğimi bulamadığım için 3 resim halinde attım.
     DiscountExteNNsi uzantısı nedir DiscountExteNNsi uzantısı nedir DiscountExteNNsi uzantısı nedir

• quote:

tarama yaptım direk dosyayı nasıl gönderebileceğimi bulamadığım için 3 resim halinde attım.
     DiscountExteNNsi uzantısı nedir DiscountExteNNsi uzantısı nedir DiscountExteNNsi uzantısı nedir
    Tarama sonucu çıkacak log dosyası gerekiyor maalesef. Bende bu dosyayı alıp analiz için we page koyacağım ki zararlı olabileceklerin listesini görebileyim. Resimler benim hiç bir işime yaramaz, belirttiğim şekilde taratıp log dosyasınıwww.dosya.tc adresine yükleyin, linkide buraya yazın ben indirebileyim.

Anladım. Buyrun linkhttp://s3.dosya.tc/server23/CgFZPm/hijackthis.rar.html
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Burada hiç bir problem görünmüyor. Chromedeki sorununuz devam ediyor değil mi?

Bu linkteki programı indirin

Programı çalıştırırken soracağı sorulara evet dersiniz. Program işini bitirince iki adet log dosyası oluşturacak. Additation ve First isminde bunları yükleyin.

Bu linkten programı indirin

Sonra ikinci programı çalıştırın, yine bu programın işi bitince bir log dosyası oluşturacak bunu da gönderin.

Eğer şanslıysanız ve tollbar eklentilerini bulabilirse ve bende bunları yakalayabilirsem analiz sonrası size bir fix listesi vereceğim. Yine bu programda bu fix listesini yazıp toolbar eklentisini silmeyi deneyeceğiz.

• quote:

Log sonuçları hiç bir zararlı yazılım göstermemiş. Chromedeki sıkıntınız devam ediyor değil mi?

Bu adresten indirebilirsiniz

Bu programı indirip tarama gerçekleştirin. Çıkan log dosyasını gönderin. Ardından aşağıdaki programı indirip tarama gerçekleştirin. Programı çalıştırırken soracağı sorulara evet dersiniz, bittiğinde 2 adet log dosyası oluşturacak onları da gönderin lütfen.

Bu adresten indirebilirsiniz

Şanslıysanız programlar bu toolbarı yakalar ve analizlerde de görünürse silebiliriz, yoksa ya başka bir browser veya format yolları görünecek veya benden daha iyi anlayan bir yardımsever bulacaksınız .

http://s3.dosya.tc/server23/5vSGIp/log.rar.html buyrun 3 tane log dosyası :)
  • quote:

http://s3.dosya.tc/server23/5vSGIp/log.rar.html buyrun 3 tane log dosyası :)
    Analiz ve inceleme için sizi bekleteceğim zira bilgisayarın içerisine bir tek kendinizi yüklemediğiniz kalmış.

Birde bu eklenti yüzünden sadece görsel olarak siteler mi açılıyor yoksa bunlarla birlikte ses ve işitsel açılan program/sitelerde mevcut mudur?

EDIT: Bilgisayarınızda nood32-mcafee-Iobit anti malware görünüyor bunların hepsini kullanıyor musunuz? Normalde antivirüs programları çakışmaya neden olurlar kullanıyorsanız üçünü aynı anda nasıl kullandığınızı merak ediyorum. Bilgisayarınızda çalışmayan bir donanım görünüyor, donanım arızalı mıdır yoksa siz donanım sekmesinden aygıt işlevini mi kapattınız? Problemin çıkış tarihini yaklaşık olarak verebilir misiniz.

EDIT: Bu kadar çok programı aynı anda çalıştırıp hem bilgisayarınızı yormanıza gerek yok hemde programsal karışıklıklara yol açma şansınızı arttırmanın pek bir anlamı yok diye düşündüm. Analiz için biraz vakit rica edeceğim, biraz yoğunluk varda. Kabaca loglara bakarken arızalı bir donanım görünüyordu, ben yanlış görmediyse öyle olması gerekir, analiz işine girişince ne olduğu ortaya çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 1 Haziran 2014; 9:19:16 >

bu eklentinin sadece youtube altında saçma sapan reklamlar koyduğunu farkedebildim bir de canadaalltax/special gibi reklama yönlendirme sayfaları var ama bu eklentiyle alakalı mı bilmiyorum. bu eklentinin ne zamandan beri var olduğunu bilmiyorum ama bi kaç aydan fazladır.

valla bütün virüs programları aynı anda altta açık duruyo bazen nod32yle bazen anti malware yle tarama yapıyorum. çalışmayan donanım derken tam anlayamadım bütün donanımlar çalışıyor bir sıkıntı yok
  • quote:

bu eklentinin sadece youtube altında saçma sapan reklamlar koyduğunu farkedebildim bir de canadaalltax/special gibi reklama yönlendirme sayfaları var ama bu eklentiyle alakalı mı bilmiyorum. bu eklentinin ne zamandan beri var olduğunu bilmiyorum ama bi kaç aydan fazladır.

valla bütün virüs programları aynı anda altta açık duruyo bazen nod32yle bazen anti malware yle tarama yapıyorum. çalışmayan donanım derken tam anlayamadım bütün donanımlar çalışıyor bir sıkıntı yok
    KONU DIŞI BİLGİLENDİRME: Gecikme için özür dilerim,biraz fazlacana beklettim sizi. Son günlerde yoğunluk vardı, o yüzden bakma fırsatını ancak yakalayabildim. Aşağıda belirttiğim şekilde işlemleri gerçekleştirmenizi rica edeceğim, sonrasında yine görüşürüz.

Öncelikle bu işlemde reg kayıtları üzerinde bir işlem gerçekleştireceğiz. Yapacağımız düzeltme oldukça basit ve zararsız, ancak yinede her ihtimale karşı uyarıda bulunmam gerekiyor. Regedit kayıtları son derece dikkatli düzeltilmesi gereken kayıtlardır, yapılacak bir yanlış bazen küçük bir problem oluştururken bazende işletim sisteminin çökmesine neden olabilir. Bu neden ile tehlikenin farkında olunuz, ve işlemi yapıp yapmayacağınıza karar veriniz. Öncesinde yedekleme yapmanız yararınıza olacaktır, gereken önemli dosyalarınız var ise bunları yedekleyiniz, regeditte meydana gelebilecek olası bozulmaya karşı reg yedeklemesi alınız ki problem olur ise reg dosyalarının yedeklerini geri yükleyebilirsiniz. Bilgisayarım/başlat/çalıştır/regedit yazın. Dosya seçenğinden ver diyerek reg kaydınızı istediğiniz dizine kaydedin. Yedeklenmiş reg kaydını yüklemek içinse işlemlerin hepsini yapıp bu defa dosya kısmından al kısmını seçip daha evvel kaydettiğiniz reg kaydını göstermeniz yeterli olacaktır.

Bu konuda anlaştıysak işlemimize devam edebiliriz.

Düzeltme için size Fixlist.txt dosyasını gönderiyorum. Bu dosyayı FRST dosyasının bulunduğu dizine kopyalayacaksınız ( bu kısma dikkat edin yoksa fixlist çalışmaz), sonrasında programı, FRST ve Fixlist dosyalarını açın. Programda "FIX" seçeneğini seçip dosyaları silmesini, onarmasını bekleyin. İşlem sonucunda size bir log dosyası daha oluşturacak, Fixlog adındaki bu dosyayı da yükleyin, linki belirtin ve bana da haber verin bakalım düzeltme başarılı olmuş mu.

Fixlist için tıklayın

EDIT: Bilgisayarınızdaki mcafee nin gereksiz ve anlamsız olduğunu düşünüyorum bunu uninstall tool veya benzeri bir program ile kaldırmanız yararınıza olacaktır, tabi yinede seçim size kalmış.

EDIT 2 : Bilgisayarınızda virüs var gibi görünmekte. Bu neden ile size ilgili dosyayı taramanızı öneriyorum. Bu adresten antimalw programını indirip tam tarama gerçekleştirin, çıkan tarama sonucunu gönderin bir bakalım. Virüs olasılığı bulunan dosyanız "rpcss.dll" dosyasıdır. Antimalw bulup temizler ise problem olmayacaktır.

Bu programın virüsü silememe ihtimaline karşı Farbar programından tarama yapıp virüsün yerini tespit edin, çıkacak log dosyasını gönderin bunun içinde bir fixlist dosyası düzenleyip size göndereyim.

Farbar programı ile dosyanın taramasını şu şekilde yapınız: Farbar programını açın, search kısmına "rpcss.dll" yazın ve search files seçeneğine basın bu gerekli olan log dosyasını oluşturacaktır.

EDIT 3: Bahsettiğim donanım arızası "sanal vpn" aygıtınızdan dolayı kaynaklanmış. Ya oyun serverları için yada yasaklanan youtube, tiweet gibi sitelere girmek için bir program yüklemişsiniz ancak böyle bir hata meydana getirmiş. Siz bu durumdan rahatsızlık duymuyorsanız müdahalede bulunmaya gerek yoktur.

EDIT 4: Konuya cevap yazıldığı uyarısı alıyorum ama kimse cevap yazmamış. Sanıyorum Yazıp silinmiş, neden silindiğini bilmiyorum ama önemli ise özelden de atabilirsiniz, yazan meçhul arkadaşım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 4 Haziran 2014; 4:39:50 >

Öncelikle bu kadar ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Fixlist dosyasını indirdim ama FRST dosyasının bulunduğu dizin reg dosyalarının içindemi yani tam olarak nereye kopyalamam gerekiyor bu olayı daha detaylı anlatırsanız tam anlayamadım.

mcafee yi direk program kaldırdan silsem?

antimalw tam sürüm var hemen detaylı tarama yapıp sonuçları gönderiyorum

sanırsam twitter ve youtube yasağı sırasında indirdiğim vpnelerden sonra oluştu hatta yanlış hatırlamıyosam vpn programı açıkken yabancı konuşma sesleri gelmişti

4. edit içinse "Analiz için biraz vakit rica edeceğim, biraz yoğunluk varda." cümlenizden sonra ben bir mesaj gönderdim belki bu sizde gözüküyodur sonrasında küçük bi değişiklik yaptım belki o yüzden yeni cevap mesajı almışsınızdır.

• quote:

Öncelikle bu kadar ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Fixlist dosyasını indirdim ama FRST dosyasının bulunduğu dizin reg dosyalarının içindemi yani tam olarak nereye kopyalamam gerekiyor bu olayı daha detaylı anlatırsanız tam anlayamadım.

mcafee yi direk program kaldırdan silsem?

antimalw tam sürüm var hemen detaylı tarama yapıp sonuçları gönderiyorum

sanırsam twitter ve youtube yasağı sırasında indirdiğim vpnelerden sonra oluştu hatta yanlış hatırlamıyosam vpn programı açıkken yabancı konuşma sesleri gelmişti

4. edit içinse "Analiz için biraz vakit rica edeceğim, biraz yoğunluk varda." cümlenizden sonra ben bir mesaj gönderdim belki bu sizde gözüküyodur sonrasında küçük bi değişiklik yaptım belki o yüzden yeni cevap mesajı almışsınızdır.
    Bana göndermiş olduğunuz "FRST" dosyasını bulun, fixlist dosyasını onun yanına kopyalayın (Örneğin FRST dosyanız belgelerim klasöründe ise fixlist dosyasını da belgelerim klasörünün içerisine kopyalayın) ve bu iki dosyayı açtıktan sonra da (notepad dosyası açık olarak dursunlar, kapatmayınız) programda buluna "fix" seçeneği ile işlem yapınız, işlem sonunda oluşacak log dosyasınıda gönderiniz.

Reg kayıtlarının bu işlem ile hiç bir ilgisi yoktur, reg kayıtlarını olası bir hata durumunda bir nevi sistem geri yüklemesi gibi kullanmak amacı ile almanızı belirtmiştim.

Program ekle kaldırdan kaldırmak verimli değil, o neden ile program ekle/kaldır ile kaldırmasanız daha iyi olur. Bulabiliyorsanız uninstall tool veya benzeri bir programın tam sürümünü kullanıp kalıntıları da kaldırmak şeklinde uygularsanız daha iyi olacaktır.

Yazıp kaçan siz değilsiniz cevap yazarken aynı anda uyarı gelmişti, sadece utangaç bir üye var da problemini anlatamıyor diye düşündüm yoksa çok önemli bir konu değil.. Kolay gelsin.

http://s3.dosya.tc/server24/XROpRJ/_l_Fixlog.rar.html fixlog dosyası

Galiba işe yaradı youtube altında saçma reklamlar çıkmıyor eklentilerde de DiscountExteNNsi uzantısı gözükmüyo artık :)
  • quote:

http://s3.dosya.tc/server24/XROpRJ/_l_Fixlog.rar.html fixlog dosyası

Galiba işe yaradı youtube altında saçma reklamlar çıkmıyor eklentilerde de DiscountExteNNsi uzantısı gözükmüyo artık :)
    Advanced system care kullandığınız için bazı dosyaların yerleri değişmiş, bazı kayıtlar ise ya silinmiş yada adresleri değiştirildiği için ulaşılamamış. Yani işin özü benim beklediğim gibi tam manası ile bir temizlik söz konusu olamamış, kısmi bir temizlik ile işlem bitirilmiş. Tabi siz işlemlere değilde sıkıntınızın düzelmesine baktığınız için sizin açınızdan başarılı geçmiş bir operasyon olarak görünmekte, bu da son derece doğal. Benim açımdan işlem tam başarıya ulaşamamış, hatta ve hatta fiyasko diyebiliriz.

Sıkıntınızın düzelmesine sevindim, %100 başarıya ulaşmış bir işlem gerçekleşmediği için sıkıntınızın ileride devam edip etmeyeceğini garanti edemem ancak bazı kayıtlarda düzeltme ve silme işlemi gerçekleşmiş. Umuyorum ki bu kadarı da sıkıntınızın düzelmesine vesile olur, ileride bunun ile ilgili bir sorun yaşarsanız farbar programını kullanıp log dosyalarını tekrar gönderirsiniz, ancak öncesinde geçici olarak advanced system care programınızı manuel olarak kapatıp fixlist dosyası hazırlayıncaya kadar da açmamanız gerektiğini (bilgisayarınızda program eklemeyin/kaldırmayın, bu tür işlemleri otomatik yapan programları da çalıştırmayın/aktif etmeyin) uyarısında bulunayım.

Virüs olarak gösterdiğim dosya içinde girişimde bulunmanızı öneriyorum ki şayet bir virüs ise keyloger olarak geçtiğini anımsatırım. Buda bilgisayarınız üzerinde gerçekleştirdiğiniz, email, internet üzerinden alışveriş gibi işlemlerde girmiş olduğunuz şifre ve kayıt bilgilerini toplayarak daha evvelinde belirtilmiş bir adrese ulaştırarak kişisel verilerinizin güvenliğini tehlikeye atar. Tabi bundan sonra yapılacak işlemler size kalmış, geçmiş olsun, kolay gelsin.

ben DiscountExteNNsi eklentisi çözüldüğü için işlem başarılı dedim ama frst işlemi için aynısı bende diyemem çünkü acemilikten diyelim combo fix ve farbar işlemini yaparken anti virüs ve chrome açıktı sonra çıkan log dosyalarını size gönderdikten sonra sildim çünkü sizin bana fix dosyasını göndereceğinizi anlayamadım ama şimdi farbar ve comboyu tekrar indirdim anti yi kapattım hatta mouse bile dokunmadım :D sizden ricam zahmet olmassa gönderdiğim frst ve log dosyalarını tekrar analız edip bana fix dosyasını göndemeniz.teşekkürler

http://s3.dosya.tc/server24/YoTyHw/logveFRST.rar.html

ayrıca antiwal esetnod32 ve system care programlarından hangisini kullanmalıyım hepsi pro sürümdür. system care çok ayrıntılı işlem yapmakta ve sorunları çözmekte ama bu kadar ayrıntılı yapması çabucak yapması bana gerçekçi gelmedi açıkcası. ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brkaslnn -- 6 Haziran 2014; 16:10:54 >

• quote:

ben DiscountExteNNsi eklentisi çözüldüğü için işlem başarılı dedim ama frst işlemi için aynısı bende diyemem çünkü acemilikten diyelim combo fix ve farbar işlemini yaparken anti virüs ve chrome açıktı sonra çıkan log dosyalarını size gönderdikten sonra sildim çünkü sizin bana fix dosyasını göndereceğinizi anlayamadım ama şimdi farbar ve comboyu tekrar indirdim anti yi kapattım hatta mouse bile dokunmadım :D sizden ricam zahmet olmassa gönderdiğim frst ve log dosyalarını tekrar analız edip bana fix dosyasını göndemeniz.teşekkürler

http://s3.dosya.tc/server24/YoTyHw/logveFRST.rar.html

ayrıca antiwal esetnod32 ve system care programlarından hangisini kullanmalıyım hepsi pro sürümdür. system care çok ayrıntılı işlem yapmakta ve sorunları çözmekte ama bu kadar ayrıntılı yapması çabucak yapması bana gerçekçi gelmedi açıkcası. ?
    Amaç Chromedeki istenmeyen fazlalığı silmekti, eğer bu konuda sıkıntı yok ise tekrar bakmak gereksiz ve iyi sonuçlanan işlemi tehlikeye atmaktan başka bir şey olmaz. Bu neden ile tekrar onarım listesi oluşturmaya gerek yok (sıkıntınız düzelmemiş ise o başka).

Antivirüs içinse bir öneride bulunamayacağım, artık kullanmayı bıraktım çünkü antivirüs programlarına inancım kalmadı. Ancak hepsini bir arada kullanmak bilgisayarın performansını olumsuz etkiler diye düşünüyorum, birde bazı antivirüs programları birbirlerini virüs zannedip bilgisayarı içerisinden çıkılmaz sorunlara itebiliyor yoksa bütün antivirüs programları bir arada kullanabilir.

O zaman geriye teşekkür etmek kalıyor. çok sağolun :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.