Şimdi Ara

Dishonored 2 (2016) [ANA KONU] (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
7
Favori
12.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• GTX 980 ile low'da bile 60 alamıyor. Tamam grafikler önemli değil böyle bir oyunda ama low'da 60 olsaydı bari. Bethesda artık inceleme yapanlara önceden kopya yollamayacağını açıkladı o yüzden ilk çıktığı zamanlar böyle boş boş bakacağız, kesin bilgiler olmadan dedikodu kalacak bir süre denilenler.
  • Oyunun performans sorunları ile beraber çıkmasının tek artısı yakın zamanda ucuzlayacak olması.Sektör öyle bir nokta ya geldi ki,sorunsuz oyun çıkmaz oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Final Getsuga Tenshou

Optimizasyon nasıl arkadaşlar? Bu da özürlü diyorlar?

Ortalama sistemler için sıkıntılı deniyordu, detaylı olarak bakmadım ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CheKD

Oyunun performans sorunları ile beraber çıkmasının tek artısı yakın zamanda ucuzlayacak olması.Sektör öyle bir nokta ya geldi ki,sorunsuz oyun çıkmaz oldu.

Ben anormal bir şekilde ucuzlayacağını sanmıyorum. Kaldı ki ucuzlasa ne yazar? Bedava olsa bile oynanmaz optimize özürlü oyunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaban arısı

quote:

Bende yorumlarda falan gördüm de ondan sordum. Ne kadar kötü bilmiyorum ama eğer sorun varsa tüm sistemleri etkiler bu. Atıyorum, normalde 1000 liralık sistemle oynatacak oyun, optimizeden ötürü 1500 liralık sistem isterse bu bir sorundur bana göre.
  • quote:

quote:

Oyunun performans sorunları ile beraber çıkmasının tek artısı yakın zamanda ucuzlayacak olması.Sektör öyle bir nokta ya geldi ki,sorunsuz oyun çıkmaz oldu.

Ben anormal bir şekilde ucuzlayacağını sanmıyorum. Kaldı ki ucuzlasa ne yazar? Bedava olsa bile oynanmaz optimize özürlü oyunlar.

Hocam sizin yaptığınız gibi yaparsak da oyun alamayız.Sorunsuz çıkan oyun var mı?Bende sorunlu bir oyunu almak istemem ama eğer o oyunu oynamak istiyorsam ve artı yönleri ağır basıyor alırım.Firmalar alıştı sorunlu oyun çıkarmaya,eskisi kadar uğraşmıyorlar,konsollar da düzgün çalışsa yetiyor adamlar için,zaten konsol satışları da karşılıyor istedikleri satış beklentisini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 10 Kasım 2016; 22:42:4 >

• quote:

quote:

quote:

Hocam sizin yaptığınız gibi yaparsak da oyun alamayız.Sorunsuz çıkan oyun var mı?Bende sorunlu bir oyunu almak istemem ama eğer o oyunu oynamak istiyorsam ve artı yönleri ağır basıyor alırım.Firmalar alıştı sorunlu oyun çıkarmaya,eskisi kadar uğraşmıyorlar,konsollar da düzgün çalışsa yetiyor adamlar için,zaten konsol satışları da karşılıyor istedikleri satış beklentisini.

Artı eksi yönleri tartışılır. Oyun sana göre güzeldir bana göre kötü bunlar göreceli şeylerdir. Fakat performans sorunu ciddi bir olay bana kalırsa. Sorunsuz oyun oynamak için güçlü bir sistem topladım diyelim. Ve aldığım oyun kasıyor. Daha da kötüsü 30 fps locklu gelebiliyor günümüzde. Bunlar bana göre kabul edilebilir şeyler değil. Az kasıyordur, paketlerle düzeltilebilecek durumdadır ona da tamamım. Ama neredeyse hiç uğraşmadan port edildiyse, kimse kusura bakmasın.
    Son zamanlarda, büyük çoğunlukla AAA oyunlarda görmeye başladık bu problemleri. 1 düzine insanın yaptığı oyun değil bunlar. He optimizasyon işini 1 düzine insana bırakmış olabilirler Batman gibi. O zamanda gelecek tepkilere hazırlıklı olacaklar. Kimse benden bozuk bir şeye para vermemi beklemesin. Hele ki bu fiyatları göz önüne alırsak. Daha fazla tepki göstermeliyiz. Hakeden, optimize sorunları olmayan oyunları satın alıp destek olmalı. Tam tersini yapanları ise satın almayarak tepki göstermeliyiz. Başka türlü çözülmez bu mesele.

Mesela GTA 4 rezalet bir optimizasyona sahipti. İnsanlar tepki gösterdi ve seneler sonra çıkan GTA 5 yağ gibi akıyor. Yada Battlefield 3-4-1 ve ve Battlefront. Hepsi çıktığı yıllara göre inanılmaz grafikler sunuyor ve hepsi de yağ gibi akıyor.

Konsol satışı adamları tatmin ediyorsa bir şey diyemem niye adam gibi yapmıyorsunuz diye? Ama pek mantıklı gelmiyor buda. PC'de oyun satışlarından elde edeceğin gelir optimize işine ayıracağın bütçeden az değildir herhalde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Final Getsuga Tenshou -- 10 Kasım 2016; 23:12:40 >

• Performansı merak edenler youtube da santiago santiago adlı kanala bakabilirler 750 ti ve gtx 950 de oyun herşey very low da 1080p de 25 fps de surunuyor ayarları high yapıp view distance shadow falan kisiyor 40 üzerine çıkıyor oyun baya bi dengesiz performans konusunda acil patch lazım gtx 1060 da 1080p ultra 30 fps sabit 31 bile olmuyor oyun shadow ve model texture falan kapatınca düşürünce 50 nin üstüne çıkıyor ve genel steam yorumlari oyun very low da da ultra da da aynı fps veriyor bi şey değişmiyor ayrıca çok çizim gereken be yoğunluğun arttigi sahnelerde korkunc fps dusüsleri var 70 den bi anda 40 a 35 a falan iniyor bakalım patch ilaç olcak mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sıradan insan -- 10 Kasım 2016; 23:12:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Bende yorumlarda falan gördüm de ondan sordum. Ne kadar kötü bilmiyorum ama eğer sorun varsa tüm sistemleri etkiler bu. Atıyorum, normalde 1000 liralık sistemle oynatacak oyun, optimizeden ötürü 1500 liralık sistem isterse bu bir sorundur bana göre.

http://www.pcgamer.com/dishonored-2-pc-performance-and-settings/

Şurada var hocam ama açıkcası biraz uzun geldi üşendim, sistemleri de pek anlamam zaten ama sıkıntılı olduğu söylenmiş.

• quote:

quote:

quote:

quote:

http://www.pcgamer.com/dishonored-2-pc-performance-and-settings/

Şurada var hocam ama açıkcası biraz uzun geldi üşendim, sistemleri de pek anlamam zaten ama sıkıntılı olduğu söylenmiş.

Yarın birgün fps testi yapan videolar çıkar. Anlaşılır son durum. Zaten yukarıda arkadaş da bahsetmiş.

• PC Gamer yazısına göre oyunda sorunlar var

1070 ile sorunsuz oynamış 80-60 arası
    970 ile kapalı mekanlarda 60 dışarda 40 ile oynarken
    980ti oynanmaz durumdaymış.

Kısacası oyunda optimizasyon sorunu var yani sizin sistemde ne vereceği belli değil. Yine forumda bende çalışıyor yalan atıyorsunuz diyen arkadaşlar çıkar sorunlu diyen kişilere. Steam incelemeleri Çok Olumlu'dan karışığa düştü zaten.

Performans sorunları dışında bug dolu da bir oyunmuş.

http://www.gamewatcher.com/news/2016-10-11-dishonored-2-is-a-buggy-mess-on-pc

http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=223933446&postcount=473

Sorunlardan bir tanesi GPU önceliğini düşüğe ayarlıyormuş biz bunu görev yöneticinden çözeriz derseniz sürekli düşüğe tekrar oyun kendi ayarlıyormuş.

Aşırı beklediğim bir oyunda böyle sorunlar olması gerçekten üzdü beni.

• Yeter artık resmen midem bulanıyor şu performans sorunlarını görünce.Zaten son 3 yıldır falan The Witcher 3 ve GTA V dışında gerçekten sıkıntısız bir oyun çıkmadı ama Dishonored 2 içlerinde grafiksel olarak belki de en yetersizi,buna rağmen nasıl bu kadar sorunlu çıkmayı başarabildi aklım almıyor
  • ben gtx 1080 le bile kötü performans aldım arkadaşlar. Hiç uğraşamam oyunu satıyorum isteyen dükkanıma bakabilir

https://forum.donanimhaber.com/m_121721280//tm.htm#121721280
  • Bıktım artık bu lamer coderlardan seneye bekleyip goty filan oynacağız yine.
  • Arkadaşlar bu optimizasyon sorunu ilk başlarda bütün oyunlarda olur, bu kasıtlı yapılıyor. Amaç, orjinal oyun alanlar için patch yayınlayıp performansı sonradan düzeltmektir. Yıllardır aynı taktik.
  • Bethesda sorun yaşayanlar için açıklama yapmış; 'Oyun ayarlarını kontrol edin'

Benimde aynı kalitede önerilerim olacak sorun yaşanlar için;

Ekran kartınız takılı mı bakın.
    PC'yi kapatıp açın.
    Format atın.
  • Optimizasyon özürlüsü bir oyun daha. Videoları izledim tam fiyasko. Yerlerde sürünüyor.

• 2K kullanıcısına yanıt
    Bethesda'yı severim. Oyunları gerçekten kaliteli ve Bethesda oyunu olduğunu hissettiriyor. Fakat kusura bakmasınlar da mükemmel değil artık oyunları. Bir Skyrim kadar yapamadılar Fallout 4'ü mesela. CD Projekt Red geldi kaç yıllık Fallout serisini abartmadan söylemek gerekirse ezdi. Fallout 4'ün, Witcher 3 karşısında ezildiği günler daha 1 kaç sene öncesi.

Muhtemelen bir kapışma daha göreceğiz. Tahminimce yine aynı yıllarda çıkacaklar. Cyberpunk 2077 - Elder Scroll 6 arasında olacak. Bakalım senelerin tecrübesi ve birikimi yine CD Projeckt Red karşısında ezilecek mi?

Öte yandan bu tarz komik açıklamalar yaptıkça benim gözümde düşmeye devam edecekler. ttnet, microsoft müşteri hizmetleri açıklaması diyorum ben bunlara.
  • optimizasyon düzeldi mi acaba?Gtx850 kartımla oynarım diye düşünüyodum ama inş yanılmam :/
  • Bethesda bitti abi bunu kabul edin artık Skyrim'le bittiler, kaldıki Skyrim bile Oblivion kalitesinde değildi. ESO Fallout 4 Doom alayı kötü çıktı. Bethesda oyunları sanki 2005 yılından kalma gibi karakterlerin hal ve hareketleri mimikleri oyunun fizikleri sinematikler vs vs çok geride çok.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.