< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiPAHi_ -- 15 Haziran 2015; 9:18:17 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiPAHi_ -- 15 Haziran 2015; 9:18:17 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
Videolar harika gozukuyor, incelemeler de öyle. Ne yazik ki baskin oyuncu kitlesi hikaye, atmosfer ve gameplay odakli oyunlardan; rekabet, multiplayer, ve tek duzelik eksenine dogru kaymaya basladi. Yapimcilar icin de daha az emek harcayip, seneler boyu oynanacak oyunlar yapmak, uzerine oyun ici öğeler satmak da cok daha kârlı hale geldi. İnsanlar da hikaye odakli oyunlara 200 tl vermektense, ayni paraya senelerce oynayabilecekleri oyunlari seciyolar. Yani kısacası oyun piyasasi hem uretici hem tuketici tercihleriyle, dogal bir surecin sonucunda yavasca hikaye odakli single oyunlardan uzaklasiyor uzucu bi sekilde. Ne yazikki ilerde boyle oyunlar daha da azalacaktir diye dusunuyorum. Neyseki elestirmenler ve odul veren kurumlar hic degilse degerini biliyor.
Bu konuya da gunde bir kisi girmesine ragmen bu kadar yazi yazdim ama neyse. |
4. Bolume geldim 8 saat oynamisim ki senaryo daha olgunlasmadi bile. Daha villain'e dair, onu gectim villain'in yardimcilarina dair bir iz bile yok ortada. Daha anca lore'larda uc bes bisey ogreniyoruz henuz.
Bu cizgisel bir oyun ustelik. Ve cizgisel bir oyunun olmasi gerektiginden daha fazla mekan detaylarina sahip. Orayi burayi kurcala kurcala bitmiyor. En ucra kosedeki heykelin bile ayrintilari muazzam, ve heykel deyip gecmeyip surasini burasini kurcalayinca bir lore, bir item bir haltlar cikiyor hic sekmiyor. Ben boyle cizgiselin alnini alir opucuk yagmuruna tutarim ama. Bir bolumun, bolumun degil hatta bir bolgenin her tarafini kesfetmek kafadan 1.5 saat. Rune, bone charm'lari kazanmak icin cozmek gereken cok tatli bulmacalar da var. Zaten bir oyunda onemli her detayi toplayan kafada biriyseniz keyif ustune keyif oluyor. Bir de o nasil bir lore manyakligidir oyunda. Carsaf carsaf oku oku oku oku hepsini okusan 5 saat ekle zaten. Witcher'in cizgisel versiyonu olmus lore konusunda. Bir cizgisele konulabilecek ne kadar lore varsa aha o kadar var. Yalniiiz. O kadar ovdum. Oyunda hic sevmedigim ve oynanisa olumcul etkisi olan iki unsur var. Birisi FOV'un igrenc derecede dusuk olmasi. Zoom yapmis gibi dolaniyoruz ortada. Gorus acisi yerlerde. PC'ciler pacayi kurtariyor bu konuda, FOV ayarlari var onlarda mis gibi. Biz konsolda keklik gibi kaldik. İkincisi tus gecikmesi. Ceyrek saniye kadar bir gecikme oluyor ki beni cileden cikartiyor. İlk oynayisimi stealth goturuyorum o yuzden yine cok sorun yok ama ikincide aksiyon dalicam, o zaman sinirden aglatir sanirim. Yine de sonuc olarak cok ust seviye oyunlar arasina rahatlikla girer Dishonored 2 bana gore. Bir de oyunda bazi bolgelerde asiri bir Citadel benzerligi goruyorum mekan ve cizimlerde, o da ayri bir gonlumu kazandi. Bazen bir açidan bir yere bakarken birden HL2 aklima geldigi oluyor. Ki tabii ki aslinda iki oyunun birbiriyle cok bir alakasi yok (sokaga cikma yasagi lockdown coup vs. saymazsak) ama iste cizimlerde bir esinlenme hissettim. |
Bu oyunun konusundaki mesaj azligini gordukce uzuluyorum,overrated online oyunlar boyle saheser oyunlarin onunu kapatiyor.Cok yazik...
|
Arkadaşlar muazzam olmuş, ilk oyunu ek paketleriyle birlikte defalarca kez bitirdim, ikincisi de efsane olmuş.
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drive_Club -- 16 Temmuz 2014; 1:43:03 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|