Şimdi Ara

Dişimi çektirdim (Tecrübelerim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konuyu soru sormak isteyenler ve tecrübelerimi paylaşmak için açıyorum

Çekilen dişim alt 2.molar diş, yemekleri çiğnediğimiz 2 köklü ve en önemli dişlerden birisi. Bu dişi kaybetmek oldukça kötü oldu benim için

Dişimi çektirdim (Tecrübelerim)

Öncelikle hayatımda ilk defa dişçiye gittim ve iğne fobisi olan birisiyim, dişi çektirmeden önce 3 ay düşündüm ve sonunda cesaretimi toplayıp bugün çektirdim.

Zaten burdada konusunu açmıştım Şubat ayında:https://forum.donanimhaber.com/dis-hekimi-ve-cene-cerrahisi-arasindaki-fark--131615914#132183262

Öncelikle en çok korkulan şeylerden birisi: İğne acıtıyor mu? Size yemin ederim gram acı hissetmiyorsunuz, ama iğne vurdurmadan önce uyuşturucu sprey sıktırın, ben önce sprey sıktırdım ve dediğim gibi GRAM ACI HİSSETMİYORSUNUZ.

İğneyi vurduktan sonra 10-15 dakika bekletiyor sizi ve çekime başlıyor, anestezi öyle birşey ki dudağınız ve ağzınız komple uyuşuyor.

Benim dişimin yarısı kırıktı, önce halk dilinde pense dediğimiz alet ile dişi tutup çekti ve "kırıla" demeye kalmadan diş kırıldı ve yine gram acı-ağrı yok.

Neyse sonra penseyi bıraktı ve dişçilerin tornavidası var bildiğiniz gibi (adını bilmiyorum) o tornavida ile dişin dipinden kanırtıyor dişi ve çekiyor, benimkini 2 parçaya bölerek çekti, bölme işlemindede gram acı-ağrı yok hiçbir şey hissetmiyorsunuz.

Üstelik benim çekilen dişim hem iltihaplı hemde apseli dişti ama gitmeden önce antibiyotik kullandığım için iltihap ve apse minimum derecedeydi fazla değildi yani.

EN ÖNEMLİ KISIM: Doktordan dişim çekilirken şarkı dinleyebilir miyim diye izin aldım o da tabii ki olur açabilirsin dedi son seste sevdiğim bir şarkıyı açtım ve cidden çok faydası oluyor hepinize tavsiye ederim. Ben özelde çektirdim devlette izin verirler mi bilmiyorum ama pek sorun olacağını sanmam izin verirler sanırım. Özellikle sizin için anlamı olan veya sizi gaza getiren şarkılarınız varsa mutlaka onları tercih edin ben bi' ara dişi falan unuttum hayal kurdum 3 saniye kadar.

Dişin çekimi toplasanız 2 dakika bile sürmemiştir.

Şu anda çorba içiyorum ve sıcak-soğuk şeyler yeyip içmem yasak, kan pıhtılaşıp diş eti kapanana kadar katı ve taneli şeyler yiyemeyeceğiz.

Dişi saat 3 civarında çektirdim ve 1 tane apranax ağrı kesici yuttum, şu anda gram acı-ağrı yok hemen hemen çoğu şeyi anlattım ama yinede varsa sorularınız bildiğim ve yaşadığım kadarıyla cevaplarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1B6F58693 -- 7 Nisan 2018; 22:27:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Pense dediğiniz davye.

Tornavida dediğiniz de elavatör.

Ağrınız ve acınız olmadığı için sevindim. Geçmiş olsun eğer cerrahi ile konuşursanız oraya implant yaptırabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ellerimi dişlerime götürdüm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Implant pahali olmasa bende yaptirmayi düşünüyorum. Bende sağ alt 1.molar diş. Ve şuan o bölge iltihapli. Yara oldu. Tuzlu seyler yedigim zaman yaniyor. Dişim bozulana kadar bir sey yaptirmayacak gibiyim...

• dün aynı dişi çektirdim kök kalmıştı valla keşke çektirmeseydim dedim sonra.. iyi kötü iş görüyordu şimdi orasıyla bişey çiğneyemiyorum sert bi doku yok çünki...

gittiğim dişçi dolgu yaparken bu dişi ne yapıcaksın dedi çektir dedi kök kalmış falan kanıma girdi bende çektirdim ... iğneden korkarım ama fazla değil yeterki görmeyeyim hep gözümü kapatırım zaten.. iğneyi damağa sapladı bi yandanda yanındakıyle sohbet edıyo doktor arkası dönük iğnede damağımda batılı çıldırdım resmen ... neyse ya sabır dedim..

sonra bi kaç zımbırtıyla dişi oynatmaya çalıştı 3 4 denemeden sonra çıktı direk ağzımın içine düştü yutucaktım az kalsın . "dur dur yutma dedi" dedim kendi kaçtı ben niye yutayım :D sonra cımbız gibi bişeyle çıkardı .. geçmiş olsun dedi gönderdi.. Allahtan tıka basa yemek yiyip gittim diş çekiminden sonra yemek yemek çok zor zaten 2 saat yasağıda var.

• Hocam öncelikle teşekkürler. Benimde iğneden değil iğnenin etkisinden korkum var. Evet biraz garip bi korku :)

Neyse benimde iltihaplı kırık dişim var. Doktora gittim zamanında çekip zirkonyum takalım dediler. Ön dişlerden biri olduğu için sıkıntı olabiliyor hayatımda sende bilirsin. Bi ara gittim zaten en son çocukken dolgu yaptirmaya gitmişim o da dediğin gibi spray sikip sonra igne vurmustu hicbisey hisetmemistim ama en son cesaret edip gittigimde (1hafta seninde kullandigin apranax ve bi ilac daha iltihap giderici veya antibiyotik olan ilaclari kullandim) bittiginde gittim igne vurdu basim dondu bi garip oldum, tansiyon dusmus.

Ne yapabilirim bu konuda? Onerin var mi? Sayende spreyi hatirladim bide oyle denicem ama genel bi heyecan soz konusu

• quote:

Orijinalden alıntı: Yeni_kullanıcı

Pense dediğiniz davye.

Tornavida dediğiniz de elavatör.

Ağrınız ve acınız olmadığı için sevindim. Geçmiş olsun eğer cerrahi ile konuşursanız oraya implant yaptırabilirsiniz.
    Teşekkür ederim 3 ay sonra implant yaptıracağım bakalım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dişimi çektirdim
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pijamalı Ninja

Hocam öncelikle teşekkürler. Benimde iğneden değil iğnenin etkisinden korkum var. Evet biraz garip bi korku :)

Neyse benimde iltihaplı kırık dişim var. Doktora gittim zamanında çekip zirkonyum takalım dediler. Ön dişlerden biri olduğu için sıkıntı olabiliyor hayatımda sende bilirsin. Bi ara gittim zaten en son çocukken dolgu yaptirmaya gitmişim o da dediğin gibi spray sikip sonra igne vurmustu hicbisey hisetmemistim ama en son cesaret edip gittigimde (1hafta seninde kullandigin apranax ve bi ilac daha iltihap giderici veya antibiyotik olan ilaclari kullandim) bittiginde gittim igne vurdu basim dondu bi garip oldum, tansiyon dusmus.

Ne yapabilirim bu konuda? Onerin var mi? Sayende spreyi hatirladim bide oyle denicem ama genel bi heyecan soz konusu
    Dediğim gibi önce sprey sıktırabilirsiniz, ve mutlaka ama mutlaka tok karnına gidin, tok karınla gitmezseniz çok büyük sıkıntı. Ve dediğim gibi faydası olacaksa eğer şarkı dinleyebilirsiniz

• bende tel tedavisi gördüm,1 tane sağlam diş gittiama saklıyorum onu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.