Arkadaşlar bilgisayarım açıyorum hergün bu hata ile karşılaşıyorum. Defalarca alt-ctrl-del yapıyorum 5-10 dk sonra düzeliyor ve normal olarak açılıyor. Bugün bilgisayarımı açmak istediğimde ctrl-alt-del yapmayı defalarca denedim ama bilgisayar bir daha açılmadı. :( Bu sorunun kökü sizce nedir ve nasıl çözebilirim. Size hatanın resmini çektim onu göstereyim, belki faydası olur.
Hardiskte bad sektör olma olasılığı yüksek. Bende de aynı dert var. Çözümü yeni harddisk almak.
Bios girin ve first device olarak hdd seçip kaydedin ve çıkın. Sorununuz düzelecek..
@cakin
Ne alakası var hdd almak ile. Bu sorun anakarta yapılan ayardan kaynaklanıyor
Harddiskin kablosunu yenile düzelir.
quote:
Orjinalden alıntı: JANT!
Bios girin ve first device olarak hdd seçip kaydedin ve çıkın. Sorununuz düzelecek..
@cakin
Ne alakası var hdd almak ile. Bu sorun anakarta yapılan ayardan kaynaklanıyor
tavsiyen için teşekkür ederim, bunu defalarca denedim ama sorun çözülmedi belki sana rastgelmiştir.
Nasıl denediniz olmadı ? Verilen uyarı cd yok , neyi boot edeyim diyor?
Eminmisiniz doğru yaptıgınızdan? Bios'dan boot menüsü altında 1.seçeneği hdd ayarlayıp F10 basın ve y basıp enterleyin.. Olacaktır.
Boot edecek Aygıtı görmüyor...Bios'tan Birinci Aygıtı HDD Yapın..Olmasa Hdd'nin güç ve Sataysa sata IDE ise IDE Kablosunu değiştirin...Olmasa hdd'e sorun olabilir İncelemek lazım. :)
Ide yada Sata kabloları bozulabilen bir şey olsa da bu sık rastlanan bir durum değil. Sorunun harddiskin kendisinde olma olasılığı bu hatada çok yüksek. Sanırım şu şekilde söylersem daha açıklayıcı olacak. Sorun %80 Hdd, %15 Anakart, %5 Ide/Sata Kablosu
Sorunu çözdüm,
Harddisk İDE kablosunu değiştirdim, sorun çözüldü.
arkadaşlar çözüm yorumlarınız için teşekkür ederim,
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme