Şimdi Ara

(disk boot failure insert system disk and press enter) HATASI LÜTFEN YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir kaç konu gördüm bu sorun üzerine fakat hepsi farklı neden lerden dolayı oluşmuş sorunlar Benim bu sorunun oluşmasındaki nededim aşağıdaki gibidir .

gigabyte vm900m harddiskim var Kasamda ekran kartım aldığımdan beri yoktu. Bunun için Ati HD3850 1GB 256Bit DDR2 marka ekran kartı aldım ve pc ye yükledim ve kartı takıp çalıştırdım Bilgisayar açılmadı (disk boot failure insert system disk and press enter) diye bir hata veriyor Bilgisayar ayarlarından pek anlamam lütfen izlemem gereken herşeyi sırasıyla yazarsanız çok ii olur Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

• Hard Disk'in kablolarını çıkar tekrar tak (Anakarttanda) Sata ise yerini değiştir. Oynadığı zaman yapar onu

Tekrar olursa pm at dönerim tekrar
  • ayrıca bios da HDD açılış olarak gözükmesi gerekli, misal harici hdd bağlı ise güncel anakartlar burdan başlatmayada çalışıyor,

sistem HDD sini bios / anakart görmüyor sorun basit.
  • Yardımınız için teşekkür ederim fakat dediğim gibi bilgisayardan pek anlamam biostan hdd nasıl seçiliyor bilmiyorum Bios ayarlarına delete yapıp giriyoruz oradan hangi seçeneğe girip hangi neyi hdd yapmamız gerekiyor
  • Şimdi bir dakika, BİOS'a ilk aşamada girmenize gerek yok. Bilgisayarı anlamamanız çokta mühim değil.

Kasanızın yanal kapağını açın, muhtemel sorunlardan biri HDD'nizin SATA/İDE kablosunun veya molex ( güç ) kablosunun, kart montajı esnasında yerinden oynamasıdır.

HDD'nizin bulunduğu bölümdeki tüm kabloları sökün özellikle SATA çıkışlı bir HDD'ye sahipseniz, anakartta HDD'nizin takılı olduğu ana kanal SATA portuna dikkat edin ve not edin ki bir de BİOS'tan ayarlama yapma gibi bir işle uğraşmayın. Tüm kabloları yerinden söktükten sonra şöyle bir üfleyip, yerine montajlayın. Ve sisteminizi yeniden açınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 23 Ocak 2011; 15:44:36 >

• http://www.pcnet.com.tr/forum/donanim/176614-disk-boot-failure-insert-system-disk-an-press-enter.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bukalemun -- 23 Ocak 2011; 15:58:16 >

• herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum Şuanda iş yerindeyim eve gidince deniycem Sonucu sizede bildiricem inşallah olur şimdiden alakanıza teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorun çözüldü Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim kabloları söktüm geri yerlerine taktım pc çalıştı Galiba kabloların birinde temassızlık varı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.