bilgisayar açık ve normal kullanmaya devam ederken biden karşıma disk error yazısı çıkıyor bir süre sonra da kendini otomatik resetliyor sonra karşıma sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı yazısı geliyor bilgisayar açıldığında bir kaç gün yapmıyor yine tekrar aynı sorunla karşılaşıyorum bunun çözümünü bilen varsa yardım ederse çok sevinirim
işletim sitemi xp sp2 sata harddisk
Selamlar,
DİSK ERROR hatasında tam olarak ne yazıyor? Verdiği hata kodunu kelime kelime bildirirseniz, daha iyi yardım alabilirsiniz.
Bence öncelikle CHKDSK yapın. Bunun için BAŞLAT > ÇALIŞTIR > CMD ile gelen komut satırına
CHKDSK C: /F
yazıp ve sonucu bildirir misiniz?
sata kablosunu ve power kablosunu değiştirmeyi dene birde bu hatadan sonra restrat ederken biosa girp diski görüyormu diye bir bakın eğer görmüyorsa disk bozulmuş olabilir. görüyorsa power yetmiyor veya kablolarda sorun olabilir.
arkadaş bugün 3 defa oldu sanırım bizim hard disk öldü disk error - disk location yazıyo bide 0-1 gibi rakamlar var ne iş anlamadım yarın kabloları değiştirip deniyeceğim olmazsa masraf var sanırım bide fdisk atarım düzelir inşallah