Şimdi Ara

DİSK FAILURE PROBLEMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

sorunum şu dün gece harddiskimden windowsa girmeye çalışırken garip sesler gelioyordu tam windowsu gireceği zaman pc kitleniyordu

windows'a girse bile Mavi bi ekran gelip Lütfen CHKDSK /F komutunu çalıştırın gibi birşeyler yazıyordu.

DİSK BOOT FAILURE INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER die bi hata mesajı wermeye başladı PC

bi şekilde hdd'yi formatladım

fakat yine aynı sorun oluştu yine aynı hatayı vermeye başladı pc

Hdd'mi uçmuştur? Şu an windowstaym pc yi kaptmaya korkuyorm:)

Bu sorunu nasıl çözebilirm şimdiden teşekkürler

• Harddiskinde bad sektör oluşmuş gibi görünüyor, büyük format atmanda fayda var, bütün sektörleri test etmiş olursun böylece
  • Formatı attım yine aynı durumda PC
  • Dostum format atmak, eğer bad sector oluştuysa sorununu çözmez.Çünkü bad sector fiziksel bir sorundur.Kullandığın disk eninde sonunda seni bir gün yarı yolda bırakacaktır.Hd tune yada disk doctor gibi bir program ile o diski kontrol etmelisin..Bad sector oluşmuşsa
    Garantisi varsa garantiye yolla.Yok ise yeni bir harddisk alman gerekecek.Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pinkcrow7 -- 19 Mart 2008; 18:07:44 >
  • HD Tune VE disk doctor dediğin 2 programlada baktım

Fakat bide şöle bişi var benim harddisk 3 bölüme ayrılmış şekilde

Windows C:\'ye kurulu Pc açılınca E:\ üzerindeDisk Tutarlılık gözden geçirme gibi şeyler gösterio

acaba Sorun Hdd nin e:\ bölümündemi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lin-uX

HD Tune VE disk doctor dediğin 2 programlada baktım

Fakat bide şöle bişi var benim harddisk 3 bölüme ayrılmış şekilde

Windows C:\'ye kurulu Pc açılınca E:\ üzerindeDisk Tutarlılık gözden geçirme gibi şeyler gösterio

acaba Sorun Hdd nin e:\ bölümündemi?

Bir şekilde diskindeki önemli dosylarını alıp diskine low level format atmanda fayda var. Disklerinde bad sector oluşmuş. Devamlı sistemde hatlar alırsan ilk bölümü diskinin sonunda oluşturabilirsin.

Bad sector konusunda HDD Regenerator programıda gayet başarılı bir program.
  • hdd renegerator programını indirdim

bootable bi cd yaptım bu program fiziksel hatalarıda tamir edeblrmi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harddisk Hatası
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ide/sata kablonu değiştirerek dene.sorununun sebebi yüzde 50 kablodur kablo değilse o zaman bad sector ü düşünebilirsin.arkadaşlar yanlış söylememişler ama en son yapılacakları söylemişler
  • quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

ide/sata kablonu değiştirerek dene.sorununun sebebi yüzde 50 kablodur kablo değilse o zaman bad sector ü düşünebilirsin.arkadaşlar yanlış söylememişler ama en son yapılacakları söylemişler

Unuturyoruz arada kusura bakmayın. Tabi ilk yapılacak işi söylemiş Mesut bey. Aynıen katılıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: blue_life

quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

ide/sata kablonu değiştirerek dene.sorununun sebebi yüzde 50 kablodur kablo değilse o zaman bad sector ü düşünebilirsin.arkadaşlar yanlış söylememişler ama en son yapılacakları söylemişler

Unuturyoruz arada kusura bakmayın. Tabi ilk yapılacak işi söylemiş Mesut bey. Aynıen katılıyorum.

daha 1 hafta olmadı durmadan kilitlenip hdd hatası veriyordu ..sata bağlantı yerlerini değiştirmek ile çözüldü!
  • beyler yardımınız için teşekkür ederim

fakat ben sorunun kablodan olduuğunu zannetmiyorum çünkü daha kabloyu(sata) takalı 3 ay bile olmadı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lin-uX

beyler yardımınız için teşekkür ederim

fakat ben sorunun kablodan olduuğunu zannetmiyorum çünkü daha kabloyu(sata) takalı 3 ay bile olmadı

zaten kabloda değil sorun ..anakartta taktığın sata yuvasını değiştireceksin sadece ...
  • Valla ben bu tarz problemlere cevap verirken hep sata/ide kablosunu başka soketlere takarak deneyiniz yazardım ama bu sefer tembelliğime gelmiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.