Şimdi Ara

USB DISKTEN FULL XP ÇALIŞTIRMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
7
Favori
59.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ewt arkadaşlar önceden denemiş olanlar bilirki usb-hdd veya usb flash disk üzerine windows xp kurmaya çalışmanın sonu Mavi Ekranla biter.Fakat XP isosunda yapacağınız birkaç küçük modifikasyonla USB disk üzerine windows xp kurabilirsiniz. Anlatıma başlamadan önce belirtmek isterimki bu konudaki bilgiler tamamen deneyseldir ve uzun vadeli kullanımdaki sonuçları test edilmemiştir.Dolayısıyla sisteminizde oluşabilecek herhangi bir sorundan dolayı sorumluluk kabul etmiyorum.
    Sadece kendi bilgisayarımda test ettim.Kurulum ve driverlerların tanıtımında hiçbir sorun yaşamadım.Denediğim oyunlar ve uygulamalar normal hızda çalışıyor, hatta şuanda işletim sistemim usb üzerinden çalışıyor.

Gerekenler:
    1.Öncelikle anakartınızın usb boot özelliğini desteklemesi gerekiyor.
    2.windows xp iso dosyası(eğer sata usb-hdd e kurulum yapacaksanız winlite ile anakartın sata driverlarını xp isosuna ekleyin yada biostan ide moduna alın)
    3.iso dosyasını editlemek için Ultraiso İNDİR (veya aynı işleve sahip herhangi bir program)
    4.IN_ uzantılı dosyaları açmak ve tekrar paketlemek için CABARC.EXE İNDİR

NOT: Uğraşmak istemeyenler Hazır Modifiyeli Dosyalar İçin Tıklayın ve direk 6.Adıma geçin..
    1.ADIM

masaüstüne USBXP adında yeni bir klasör oluşturun ve windows xp cdsi içinde i386 klasöründeki;
    Txtsetup.sif
    DOSNET.INF Dosnet.inf
    USB.IN_ USB.IN_
    USBPORT.IN_ USBPORT.IN_
    USBSTOR.IN_ USBSTOR.IN_

dosyalarını USBXP klasöre kopyalayın.
    ayrıca yukarıdaki linkten indirdiğiniz CABARC.EXE yi USBXP klasörüne kopyalayın.

2.ADIM (.IN_ uzantılı dosyaların açılması)

widows tuşu+R tuşuna basın ve CMD yazarak dos penceresini açın.
    Dos penceresinde sırayla aşağıdaki 4 komutu verin..

cd desktop\usbxp 
    cabarc x USBSTOR.IN_
    cabarc x USBPORT.IN_
    cabarc x USB.IN_

şimdi doğru yaptıysanız USBXP klasöründe "usb.inf" "usbport.inf" "usbstor.inf" isminde 3 yeni dosya oluşacak eğer oluştuysa .IN uzantılı 3 dosyayı silebilirsiniz onlarla işimiz bitti..

3.ADIM (dosyaların editlenmesi)

dosyasını notepad ile açın ve aşağıdaki başlıkları bulup yanında (+) olan satırları ekleyin (-) olan satırları silin (*) olan satırları değiştirin...
    (yanında herhangi bir işaret olmayan satırlar doğru yeri değiştirdiğinizi anlamanız için bilgi amaçlı verilmiştir) değişiklikler bittikten sonra kaydedin ve çıkın..

a)TXTSETUP.SIF dosyası

[BootBusExtenders.Load] 
    pci = pci.sys
    acpi = acpi.sys
    isapnp = isapnp.sys
    acpiec = acpiec.sys
    ohci1394 = ohci1394.sys
    usbehci = usbehci.sys (+)
    usbohci = usbohci.sys (+)
    usbuhci = usbuhci.sys (+)
    usbhub = usbhub.sys (+)
    usbstor = usbstor.sys (+)

[InputDevicesSupport.Load]
    usbehci = usbehci.sys (-)
    usbohci = usbohci.sys (-)
    usbuhci = usbuhci.sys (-)
    usbhub = usbhub.sys (-)
    usbccgp = usbccgp.sys
    hidusb = hidusb.sys
    serial = serial.sys
    serenum = serenum.sys
    usbstor = usbstor.sys (-)

[BootBusExtenders]
    pci = "PCI-Bustreiber",files.pci,pci
    acpi = "ACPI Plug & Play-Bustreiber",files.acpi,acpi
    isapnp = "ISA Plug & Play-Bustreiber",files.isapnp,isapnp
    acpiec = "Integrierter ACPI-Controllertreiber",files.none,acpiec
    ohci1394 = "IEEE-1394-Bus-OHCI-konformer Anschlusstreiber",files.ohci1394,ohci1394
    usbehci = "Erweiterter Hostcontroller",files.usbehci,usbehci (+)
    usbohci = "Open Hostcontroller",files.usbohci,usbohci (+)
    usbuhci = "Universeller Hostcontroller",files.usbuhci,usbuhci (+)
    usbhub = "Standard-USB-Hubtreiber",files.usbhub,usbhub (+)
    usbstor = "USB-Speicherklassentreiber",files.usbstor,usbstor (+)

[InputDevicesSupport]
    usbehci = "Erweiterter Hostcontroller",files.usbehci,usbehci (-)
    usbohci = "Open Hostcontroller",files.usbohci,usbohci (-)
    usbuhci = "Universeller Hostcontroller",files.usbuhci,usbuhci (-)
    usbhub = "Standard-USB-Hubtreiber",files.usbhub,usbhub (-)
    hidusb = "HID-Parser",files.hidusb,hidusb
    serial = "Treiber f�r seriellen Anschluss",files.none,serial
    serenum = "Enumerator f�r seriellen Anschluss",files.none,serenum
    usbstor = "USB-Speicherklassentreiber",files.usbstor,usbstor (-)
    usbccgp = "USB Generic Parent Driver",files.usbccgp,usbccgp

[HiveInfs.Fresh]
    AddReg = hivedef.inf,AddReg
    AddReg = hivesys.inf,AddReg
    AddReg = hivesft.inf,AddReg
    AddReg = hivecls.inf,AddReg
    AddReg = hiveusd.inf,AddReg
    AddReg = dmreg.inf,DM.AddReg
    AddReg = usbboot.inf,usbservices (+)

[SourceDisksFiles]
    usbboot.inf = 1,,,,,,_x,3,,3 (+)
    bootvid.dll = 1,,,,,,3_,2,0,0,,1,2
    kdcom.dll = 1,,,,,,3_,2,0,0,,1,2

b)DOSNET.INF dosyasıNOT: iki adet files başlığı var ikinci files başlığı altındaki bilgiler değiştirilecek.

[Files] 
    d1,usbboot.inf (+)
    d1,_default.pif
    d1,12520437.cpx
    d1,12520850.cpx

c)USB.INF dosyası

[StandardHub.AddService] 
    DisplayName = %StandardHub.SvcDesc%
    ServiceType = 1 ; SERVICE_KERNEL_DRIVER
    StartType = 0 ; SERVICE_DEMAND_START (*)
    ErrorControl = 1 ; SERVICE_ERROR_NORMAL
    ServiceBinary = %12%\usbhub.sys
    LoadOrderGroup = Boot Bus Extender (*)

[CommonClassParent.AddService]
    DisplayName = %GenericParent.SvcDesc%
    ServiceBinary = %12%\usbccgp.sys

d)USBPORT.INF dosyası

[EHCI.AddService] 
    DisplayName = %EHCIMP.SvcDesc%
    ServiceBinary = %12%\usbehci.sys

[OHCI.AddService]
    DisplayName = %OHCIMP.SvcDesc%
    ServiceBinary = %12%\usbohci.sys

[UHCI.AddService]
    DisplayName = %UHCIMP.SvcDesc%
    ServiceBinary = %12%\usbuhci.sys

[ROOTHUB.AddService]
    DisplayName = %ROOTHUB.SvcDesc%
    ServiceBinary = %12%\usbhub.sys

e)USBSTOR.INF dosyası

[USBSTOR.AddService] 
    DisplayName = %USBSTOR.SvcDesc%
    ServiceType = 1
    StartType = 0 (*)
    Tag = 3 (+)
    ErrorControl = 1
    ServiceBinary = %12%\USBSTOR.SYS

4.ADIM
    Yeni bir metin belgesi açıp Aşağıdaki kodları içine kopyaladıktan sonra farklı kaydet seçeneğiyle USBBOOT.INF olarak kaydedin ve USBXP klasörüne atın.

[usbservices] 

HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Services\USBSTOR","DisplayName",0x00000000,"USB Mass Storage Driver"
    HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Services\USBSTOR","ErrorControl",0x00010001,1
    HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Services\USBSTOR","Group",0x00000000,"System Reserved"
    HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Services\USBSTOR","ImagePath",0x00020000,"system32\DRIVERS\USBSTOR.SYS"
    HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Services\USBSTOR","Start",0x00010001,0
    HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Services\USBSTOR","Type",0x00010001,1

HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbehci","DisplayName",0x00000000,"USB 2.0 Enhanced Host Controller Miniport Driver"
    HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbehci","ErrorControl",0x00010001,1
    HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbehci","Group",0x00000000,"System Reserved"
    HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbehci","ImagePath",0x00020000,"system32\DRIVERS\usbehci.sys"
    HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbehci","Start",0x00010001,0
    HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbehci","Type",0x00010001,1

HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbhub","DisplayName",0x00000000,"USB2 Enabled Hub"
    HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbhub","ErrorControl",0x00010001,1
    HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbhub","Group",0x00000000,"System Reserved"
    HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbhub","ImagePath",0x00020000,"system32\DRIVERS\usbhub.sys"
    HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbhub","Start",0x00010001,0
    HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbhub","Type",0x00010001,1

HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbuhci","DisplayName",0x00000000,"Microsoft USB Universal Host Controller Miniport Driver"
    HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbuhci","ErrorControl",0x00010001,1
    HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbuhci","Group",0x00000000,"System Reserved"
    HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbuhci","ImagePath",0x00020000,"system32\DRIVERS\usbuhci.sys"
    HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbuhci","Start",0x00010001,0
    HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbuhci","Type",0x00010001,1

HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbohci","DisplayName",0x00000000,"Microsoft USB Open Host Controller Miniport Driver"
    HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbohci","ErrorControl",0x00010001,1
    HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbohci","Group",0x00000000,"System Reserved"
    HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbohci","ImagePath",0x00020000,"system32\DRIVERS\usbohci.sys"
    HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbohci","Start",0x00010001,0
    HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbohci","Type",0x00010001,1

5.ADIM (.IN_ dosyalarının oluşturulması)usbxp klasöründeki .IN_ uzantılı 3 dosyayı silmediyseniz şimdi silin.
    windows tuşu+R basarak CMD yazıp dos penceresi açın ve aşağıdaki komutları sırayla girin.

cd desktop\usbxp 
    cabarc n USB.IN_ usb.inf
    cabarc n USBPORT.IN_ usbport.inf
    cabarc n USBSTOR.IN_ usbstor.inf

USBXP klasöründe 3 adet .IN_ uzantılı dosya oluşacak.

6.ADIM
    Ultraiso programını kurun(konunun başında linki var) ve xp isosunu ultraiso ile açıp i386 klasörünün içine girin,
    USBXP klasöründeki USB.IN_ USBPORT.IN_ USBSTOR.IN_ TXTSETUP.SIF DOSNET.INF USBBOOT.INF dosyaları şeçip tutup sürükleyerek i386nın içine yapıştırın, değiştirme onayı isterse evet diyoruz.
    işlem bittikten sonra ultraiso anapenceresinden dosya farklı kaydet diyerek yeni iso dosyamızı kaydediyoruz..
    NOT: Sürprizlerle karşılaşmamak için Kurulum sırasında sisteminizdeki diğer HARDDİSKLERİ SÖKÜN..
    Hepsi bukadar iso dosyasını cdye yazdırıp kullanabilirsiz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IdontKnoWw -- 1 Nisan 2013; 0:57:13 >

• Sayın IdontKnoww,

Yazmış olduğunuz bilgiler için teşekkürler.

Usb harddiske windows xp kurma , dediğiniz gibi kurulum işlemininden sonraki restartta sona eriyor. Bu modifiye edilmiş dosyalar windows xp service pack 3 için mi? ayrıca bu modifiye dosyaları paylaşım sitesine yükler misiniz?
  • ewt sp3 için geçerlidir.. uğraşmak istemiyenler için hazır dosyalarıda konuya ekliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: IdontKnoWw

ewt sp3 için geçerlidir.. uğraşmak istemiyenler için hazır dosyalarıda konuya ekliyorum..

Sayın Idontknoww,

Çok teşekkürler.
  • Zaman bulduğum bi ara deniycem bilgiler için teşekkürler
  • şimdiye kadar deneyen ve başarılı sonuç alanlar:

HP nx6110 Sandisk 8gb

Acer Aspire 5710G Adata 4GB flash bellek

Intel 945 GNT Kingston 4GB SDHC+USB adaptör

Acer 5536g 80GB fujitsu hdd+ sata usb box

sizlerde denemelerinizin sonuçlarınızı paylaşırsanız paylaşırsanız sevinirim..
  • CD ye cekip kullanabilirsiniz demişsin bide USB uzerinden Çalıştırma demişsin
    tam olarak anlayamadım açıklarmısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDKAYA -- 14 Ocak 2010; 21:10:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: REDKAYA

CD ye cekip kullanabilirsiniz demişsin bide USB uzerinden Çalıştırma demişsin
    tam olarak anlayamadım açıklarmısın.

usb disk e windows xp kurmanı sağlıyor..kurulumu yine cd den yapıyorsun yani..Live XP lerle karıştırma bu bildiğimiz normal işletim sistemi tek farkı usbye kurabilmemiz..
  • Sayın Idontknoww,

i386 klasörünü usb diske kopyalayıp , modifiye dosyalarını üstüne kopyalayıp kurunca çalışmıyor mu? ben win95 ten beri işletim sitemini cdden kurmuyorum. Hızlı olması yüzünden hep kurulum dosyalarını harddiske kopyalayıp , harddiskten kuruyorum.

Live cd gibi ram image varyasyonu değilki , usbden de kurulması lazım. Bu tip kurulumu anlatan bir ingilizce yazıyı 1 yıl kadar önce okumuştum. Orada sizin yaptığınız modifiye işlemini yapıyordu. Karışık olduğu ve çalışmama ihtimali yüzünden denememiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Sayın Idontknoww,

i386 klasörünü usb diske kopyalayıp , modifiye dosyalarını üstüne kopyalayıp kurunca çalışmıyor mu? ben win95 ten beri işletim sitemini cdden kurmuyorum. Hızlı olması yüzünden hep kurulum dosyalarını harddiske kopyalayıp , harddiskten kuruyorum.

Live cd gibi ram image varyasyonu değilki , usbden de kurulması lazım. Bu tip kurulumu anlatan bir ingilizce yazıyı 1 yıl kadar önce okumuştum. Orada sizin yaptığınız modifiye işlemini yapıyordu. Karışık olduğu ve çalışmama ihtimali yüzünden denememiştim.

illaki cd den kurmak zorunda değilsiniz, yeterli bilginiz varsa usb üzerindende kurabilirsiniz..ben winntsetup programı ile denedim cd ye gerek kalmadan sorunsuz kurulum yapılabiliyor, ayrıca winntsetup sayesinde winlite tarjı programlara gerek kalmadan sata driverleride eklenebiliyor.

• hımm enteresan bi ara bunu da denemessem meraktan patlarım , gerçi usb to cdrom denedim 2gb flash uctu fakat 8 gb flash ile kurulum yapabilmiştim bunuda denemekte fayda var.

Paylaşım için teşekkürler @IdontKnoWw
  • güzelmiş denemek lazım
  • Çok Teşekkurler Çok işime yararı şu an Compaq Nx7400 laptop ve External 320GB verbatim usb hdd ile gayet hızlı bi şekilde sistemi kullanıyorum. fakat anlayamadığım bağzı sorunlar var bunları size bildirip sizinde fikrinizi almak istiyorum.
    1. Sistem bellek dosyası yaratılamıyor.
    2. Program Ekle/Kaldırın içindeki Windows Bileşenlerini Ekle/Kaldırı açmak istediğimde Kur, nlite.inf bilgidosyasını açamadı sistem yoneticinize başvurun. Özel hata kodu 0 satırındaki 0x2 iletisini alıyorum. tamam dediğimde uygulama başlatılamadı diyor.
    3. Ses kartı normal olarak çalışıyor ama ses denetimlerini task bar da göstermeye çalıştığımda Ses denetim programı yülenmemiş olduğundan, Görev çubuğu üzerindeki ses denetimi gösterilemiy diyor. Kaldı ki işte bunun için Windows Bileşenlerini Ekle/Kaldır gerekli.
    4. Uzaktan yardım için Bilgisayarıma sağ tıkladığımda uzak sekmesi yok aynen daha önceki gibi Windows Bileşenlerini Ekle/Kaldır gerekli.
    5. gpedit.msc gurup ilkesi ni açmaya çalıştığımda MMC Ek bileşeni oluşturulamadı diyor.
    6. windowsu yüklerken clock.avi dosyasını bulamadığını söylüyor ben ne cd lerde ne de windowsun içinde bu dosyayı bulamadım.
    7. Bilgisayar yönetimi - Hizmetler de bir çok hizmet devre dışı. ve atkinleştirilemiyor. Örümcek ağı gibi olduğundan ama gurup ilkesi ile ilgili olduğunu düşünüyorum.
    8.Hp quick lunch ve raid driverları yüklenmiyor hata olarak " Hata Numarası: 0x80040707 Tanım: DLL işlevi çağrısı gerçekleştirilemedi. HPQNT.hpqGetBrandEx. Kur şimdi Sonlandırılacak.

Şimdilik bu kadar ve bu kadarla kalması umudum tabiki. Eğer bu sorunlarla ilgili bilgisi olan varsa ve ban iletirse çok makbule geçer. İyi çalışmalar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stain_WoLf
    ....
    2. Program Ekle/Kaldırın içindeki Windows Bileşenlerini Ekle/Kaldırı açmak istediğimde Kur, nlite.inf bilgidosyasını açamadı sistem yoneticinize başvurun.
    ...

Tüm sıkıntınızın cevabı nlite.inf. Siz normal bir windows xp ile değil Nlite programı ile modifiye edilmiş bir xp kurmuşsunuz. Nlite programı windows kurulumunu kullanıcının istediği şekilde değiştirmesini sağlayan bir programdır. Nlite ile xp ile gelen bazı programlar ve dosyalar kurulumdan çıkartılabilir veya eklenebilir. windowsun kendiliğinden tanımadığı driverları kuruluma ekler. Registry ayarlarını değiştirmeyi de sağlar. sizin o sıkıntı diye yazdığınız şeyleri siz veya windows cdsini temin ettiğiniz kişi veya yolda birileri bu hale getirmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: ender123

quote:

....
    2. Program Ekle/Kaldırın içindeki Windows Bileşenlerini Ekle/Kaldırı açmak istediğimde Kur, nlite.inf bilgidosyasını açamadı sistem yoneticinize başvurun.
    ...

Tüm sıkıntınızın cevabı nlite.inf. Siz normal bir windows xp ile değil Nlite programı ile modifiye edilmiş bir xp kurmuşsunuz. Nlite programı windows kurulumunu kullanıcının istediği şekilde değiştirmesini sağlayan bir programdır. Nlite ile xp ile gelen bazı programlar ve dosyalar kurulumdan çıkartılabilir veya eklenebilir. windowsun kendiliğinden tanımadığı driverları kuruluma ekler. Registry ayarlarını değiştirmeyi de sağlar. sizin o sıkıntı diye yazdığınız şeyleri siz veya windows cdsini temin ettiğiniz kişi veya yolda birileri bu hale getirmiş.

Yazdıklarınız doğru ama Malesef bu konuda anlatılan işlemleri Nlite yada türevi bir programla yapmak zorundayız. Kaldı ki registry ve driver lar (özellikle USB Hdd ye kurulum yapabilmesi için gerekli olan) cd ye entegre edilmeden bu işlemler imkansız. Nlite.inf evet problem burada bunu bende biliyorum. Fakat bilmek ve bildiğim bir şeyin tekrar söylenmesi malesefki bana fayda etmiyor. Windows cd sinde gelince
    aynı işlemleri Orjinal W. XP Sp1 cd sine Sp3 entegre ederekte yaptım. ki hüsranla karşılaştım. Sorunlar da ne artış ne azalış vardı. Yinede bilgilendirmeniz ve yardım düşünceniz için çok teşekkür ederim.

• Rica ederim . Keşke yazdıklarım size yardımcı olsaydı.
    Ben sizin internette bazı grupların hazırladığı modifiye xp sürümü ile kurulum yaptığınızı düşünmüştüm. Nlite en çok sata sürücüsü eklemek için kullanılıyor ki siz de bu işi yapmışsınız. İşin garip tarafı bazı bileşenlerin neden yüklenmediği. Eğer siz kaldırmıyorsanız programda bug var.

adresince clock avinin neden olmadığı sorulmuş cevap olarak kurulum dosyalaırı tam ve kullanılmamış değil bu yüzden eksik kopyalanıyor diyor.

başlığında yine aynı soruya cevap olarak turkçe xpden script var. Remove olarak işaretlenmiş bu dosyalar.

Nlite programının sitesinden indirilmiş ve sıfır bir config dosyası olmadan mı kullanıyorsunuz. Otamatik olrak size sormadan bazı bileşenleri kurulum rutinlerinden kaldırıyor olmasın?

Clock.avi dosyası XP SP3 içinde CLOCK.AV_ olarak 15.7 kb olarak var. Bence kurulum dosyalarınız da tam değil.

Ama burada sata olmadan da kurulum yapılabilir gibime geliyor. Çünkü kurulum usb ve boot işlemi usb harddisk üzerinden yapıldığı için diğer ana harddiske ulaşılamaz . Kurulum bitince ne kadar sağlıklı olarak anakartın sata sürücüleri yüklenir bilmiyorum , en fazla notebook hardiskini göremezsiniz.

Kusura bakmayın yazdıkça ve araştırdıkça durum değişti. Anlatım biraz dağınık oldu sanki karşılıklı konuşma gibi.

• Windows xp sp3 ingilizce i386 klasöründe :
    ana dizinde 5878 dosya , 8 klasör
    toplam olarak 6950 dosya , 153 klasör var.
  • quote:

Çok Teşekkurler Çok işime yararı şu an Compaq Nx7400 laptop ve External 320GB verbatim usb hdd ile gayet hızlı bi şekilde sistemi kullanıyorum. fakat anlayamadığım bağzı sorunlar var bunları size bildirip sizinde fikrinizi almak istiyorum.

Stain_WoLf Ender123 ünde söylediği gibi sıkıntıların, 1.ci hariç nlite programından kaynaklanıyor. ben dosyaları xp isosuna entegre etmek için ultraiso kullandım, sanada tavsiye ederim ayrıca sp eklentili değilde orjinal olarak sp3 içeren bir xp isosu kullandım.bu şekilde cd hazırlarsan bahsettiğin sorunlarla karşılaşmassın..
    ama kurulum esnasında birkaç kez dijital imza uyarısı alıp devam et demek zorunda kalırsın bunun için ve xp keyinin otomatik girilmesi için winnt.sif dosyası hazırlayıp xp isodundaki i386 klasörüne atabilirsin..
    işlemleri bu şekilde yaptığında tek karşılaşacağın sorun sanal disk belleği sorunudur.. oda sistem diskinin usb üzerinden çalışmasından kaynaklanıyor sistem belleğin iyi ise kapatabilirsin..kapatmassan her açılışta uyarı alırsın ve elle ayarlamak zorunda kalırsın...umarım yardımcı olablimişimdir..

not: sata bir disk kullanıyorsan sata driverları için winntsetup programını kullanmanı tavsiye ederim..ben nezaman winlite kullansam herseferinde bir sorunla karşılaştım bu yüzden uzun zamandır kullanmıyorum, herşeyin alternatif bir çözümü vardır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IdontKnoWw -- 11 Şubat 2010; 0:54:09 >

• Sorunu tespit ettim. Sorun TXTSETUP.SIF dosyasının düzenlenmesinden dolayı oluyor. ve evet Haklısınız N-Lite siliyor. bu dosyayı tek çözüm şu clock.av_ isonun içine i386 klasörüne gömmek. Fakat sistemin stabil olarak çalışmasını engelleyen dosya bu değil. nlite.ini dosyası bu dosya windowsun bir dosyası nın içeriği alınmış ve isi değişmiş şekli. yapılacak şey şu, yine TXTSETUP.SIF dosyasını düzenleyerek nlite.in_ dosyasını da x:\windows klasörüne atacak şekilde ayarlamak. Diğer bir tespitim de framedyn.dll bu dosya da eksik bu dosyanın yeri de x:\WINDOWS\system32\wbem klasörü bu sorunlar giderildiğinde tek sorun sanal bellek kalıyor. daha cd yi hazırlamadım ama ilk restartta bu dosyaları bahsettiğim klasörlere manuel olarak attım ve şu an tam fonksiyonları ile kurulu bir windows kullanıyorum. Sanal belleğin External HDD yaratılması sorununu da çözebilirsem toptan bir döküman hazırlayacağım. Hiç yoktan benim gibi afallayan kullanıcılara faydalı olsun. Açılışta bir iki hata aldım ama şu an o hatalar hiçbir fixleme yapmama rağmen kayboldu. Yine tahmin ediyorum ki nlite.inf dosyasının düzeninden kaynaklanıyor. Kendim yardım istedim kendim çözüyorum ama sizin tek bir sözünüz sayesinde. Tek sorunun nlite.inf olduğunu söylediğiniz anda ışık yandı kafamda.

• Çok faydalı gerçekten.. teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.