Şimdi Ara

USB DISKTEN FULL XP ÇALIŞTIRMA (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
7
Favori
59.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    şöyle bir yöntem uygulanabilirmi ?

Problem : Win 7 kurulu makine üzerinde ; usb belleğe yüklenecek XP'den program çalıştırmak ?

Olası çözüm : Usb bellek üzerinden *.iso (windows ve programlar kurulmuş ) dosyasını çalıştırarak aynı zamanda hem win7 hemde sanal xp kullanmış oluyoruz.

Benim asıl aradığım çözüm; usb bellek takıldığı anda sanallaştırma yapmadan ayrı bir pencerede çalışabilmesi. bu konuda bilgisi olan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miralge

arkadaşlar

Problem : Win 7 kurulu makine üzerinde ; usb belleğe yüklenecek XP'den program çalıştırmak ?

Olası çözüm : Usb bellek üzerinden *.iso (windows ve programlar kurulmuş ) dosyasını çalıştırarak aynı zamanda hem win7 hemde sanal xp kullanmış oluyoruz.

Benim asıl aradığım çözüm; usb bellek takıldığı anda sanallaştırma yapmadan ayrı bir pencerede çalışabilmesi. bu konuda bilgisi olan var mı ?

aynı durumu bende merak ediyorum,

usb stick'e kurulabilecek bir xp benim için süper olurdu.

Açayım, şöyle bir şey yani,

32 gb'lık bir usb stick aldım, buna xp kurdum, sonra herhangibir bilgisayara bu usb 'yi taktıktan sonra bir pencere içerisinde xp kullanmak, bu usb stickteki xp'ye program kurabilmek, internete vs bu usb'deki xp'den çıkabilmek vb. yani kısaca usb'yi ayrı bir bilgiayar gibi kullanabilmek mümkün mü?

xp olması şart değil windows olması yeter, bu mümkün mü?

teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: ıspanak

quote:

Orijinalden alıntı: Miralge

arkadaşlar

aynı durumu bende merak ediyorum,

usb stick'e kurulabilecek bir xp benim için süper olurdu.

Açayım, şöyle bir şey yani,

32 gb'lık bir usb stick aldım, buna xp kurdum, sonra herhangibir bilgisayara bu usb 'yi taktıktan sonra bir pencere içerisinde xp kullanmak, bu usb stickteki xp'ye program kurabilmek, internete vs bu usb'deki xp'den çıkabilmek vb. yani kısaca usb'yi ayrı bir bilgiayar gibi kullanabilmek mümkün mü?

xp olması şart değil windows olması yeter, bu mümkün mü?

teşekkürler

sadece kurulum yaptığın, driverları tanıttığın makinede kullanabilirsin..belki yakın konfugurasyonlu makinelerde de çalışabiilr..

• Hocam bu konu benim için çok önemli,
    SATA laptop harddiski aldım arkadaştan ve buna XP yada win7 kurmak istiyorum. Direkt olarak kasaya bağladığımda harddiski görmedi..
    Harici HDD kutusu aldım, USB ile şu an gayet güzel çalışıyor HDD'de problem yok. Ama doğrudan çalışmadığı için HDD kutusu ile birlikte işletim sistemi kurmaya çalışıyorum. Konuda bahsettiğiniz gibi kurulum sırasında mavi ekran hatası vs. vs. sonra sizin konunuzu gördüm araştırırken..
    Gel gelelim soruma;

ender123 isimli kullanıcının aldığı hataları alıyorum;
    quote:

kurulum esnasında öncelikle istenen dosya bootfont.bin (5 defa) oldu. ,Sonra sprs04f.dll , jstr.dll,scrrntr.dll,.... liste böyle uzuyor. toplam 16 dosya eksik hatası geldi.genelde dosyalrın içinde hep tr adı var. Sanki türkçe dil desteği dosyalarını arayıp hata veriyor gibiydi. Tam hata "could not copy ..." şeklinde.

İngilizce XP SP3 indirdim.. Arkadaşında dediği gibi TR dosyalarından sorun oluşuyorsa TR XP SP3 bulup deneyeceğim, eğer sorun farklı birşeyden ise, sizin yardımınız ile kurulumu sorunsuz tamamlamak istiyorum. winntsetup kullanarak harici HDD'ye oluşturuyorum kurulum dosyalarını, ve yeniden başlattığımda yine harici HDD'ye kuruyorum. Windows açılana kadar elli tane hata aldım ender123 gibi.

Birde bu HDD sata olduğu için sorun çıkarıyor olabilir ama, sizin verdiğiniz modifiyeli dosyalarla kurmayı denediğimde windowsu kurdum ve açtım (hatalar dahilinde), dolayısıyla sata olmasıyla bir alakası olmadığını düşünüyorum.

İyi günler efendim.

• Zamanım olduğumda mutlaka deneyeceğim. İnşaallah Mavi Ekran almam. ÇOK TEŞEKKÜRLER..
  • Mrb Kolay Gelsin
    Sırayla Adımları Izledım Cd'mı Oluşturdum Pc Ye Taktım Kur Dosyalarını Okudu Daha Sonra Flash Bellek'imi Ntfs Olarak Biçimlendırdım. Kur Dosyaları Atmaya Gelırken Hata Verdi

Kur'un Kullandığı SIF. Dosyası Içınde Aşağıdaki Değer Bozuk Yada Eksik.
    Değer: 0 [SourceDisksFiles] Bölümdeki Satır Anahtarı
    "sp3.cab"

Bu Şekılde Bir Hata Verdi .

[SourceDisksFiles]
    usbboot.inf = 1,,,,,,_x,3,,3 (+)
    bootvid.dll = 1,,,,,,3_,2,0,0,,1,2
    kdcom.dll = 1,,,,,,3_,2,0,0,,1,2

Ben Burda mı Yanlışlık Yaptım Acaba? Eklemem Gereken Satırı SourceDisksFiles Listesinde Usb İle Başlayan Yere Yapiştirdim.

Yardımcı Olursanız Minnettar olurum .. Kolay Gelsin .
  • sayın IdontKnoWw ,

konu başında vermiş oldugunuz 6 dosyayıda ultraıso kullanarak i386 klasörüne attım ve yeni xp yi oluşturdum masaüstü pc kullanıyorum ve harici hddmi boot ettim kurulumu başlattım sorun yok önyüklemeye kadar ama tekrar ana kuruluma gecmek için pc reset attıgında siyah ekranda kalıyor hiç bir ilerleme yok yardımcı olun lütfen
  • Bu yöntemle 4gb toshiba belleğe ve 80gb ide hdd usb kutuya kurdum. şu anda 80gb usb kutuya kurduğum xp ile giriyorum. kırpılmış xplerde bu sistem hata veriyor. kullandığım xp sp3. şu ana kadar gördüğüm iki hata var; biri herhangi bir usb cihaz takıldığında otomatik tanımıyor. yani otomatik tanıyor da usb sürücüleri imzasız olduğu için teker teker tanıtmak gerekiyor aynı aygıtı ikinci kere taktığımızda aynı sorgulamayı yapmıyor. ikincisi ise sanal bellek oluştururken hata veriyor. Sistem flash bellekte kullanılamayacak kadar yavaş çalışıyor. HDDde hiçbir sıkıntı yok. sanki bilgisayarımın kendi hdd si.
    Geçen hafta HDDm bad hatasıyla garantiye gitti. O yüzden ilaç gibi geldi bu. Allah razı olsun. Çok teşekkür ederim.
    iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zoptrik -- 10 Ocak 2012; 3:32:00 >
  • Sayın, @IdontKnoWw ve @nestra ile konudan anlayan diğer arkadaşlar,

Bir adet Türkcell VINN' ım var. Kart slotuna uygun bir kart takıp kullanmak istiyorum.

Mobil internet erişimi için, Vınn programıyla, Samsung Kies programı başta olmak üzere ihtiyaç duyduğum, duyabilecegim diğer programları kendim ekleyerek böyle bir sistem oluşturmak istiyorum.

Ağ ayarlarını da yapabilmeliyim, gerektiğinde de ayarları değiştirebilmeliyim.

Bu konuda yardımcı olabilecek bilgili ve tecrübeli arkadaşlardan yardım rica eder şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar.
  • Turkcell vınn modemler i hiç araştırmadım o nedenle çok bilgim yok fakat sanırım bu modemlerde (bu cihazlar aslında minik bir usb 3g modem oluyorlar) kart girişi ile usb bellek gibi kullanılabilme özelliği var.
    anladığım kararıyla bu özellik sayesinde VINN ınızı aynı zamanda mobil işletim sistemi yada mobil program deposu olarak kullanmak istiyorsunuz?

VINN hafıza kartını ayrı bir yığın depolama aygıtı olarak (hub gibi davranarak) tanıtıyor ise sanırım bu iş yapılabilir.
    Yapmak istediğiniz işlemi doğru anladıysam bunu yapmanın iki yolu var:
    1- konuda anlatıldığı gibi tam bir işletim sistemi kurulumu ve bu işletim sisteminin içine programların gömülmesi.
    2- programları sanal bir ortamda çalıştırarak registry veya yerel dosya depolama ihtiyacı olmadan (kısacası kurulum gerekmeden ve programlar + ayarlar kartta depolanarak) her bilgisayarda ve işletim sisteminde rahatlıkla çalıştırılabilmesi.

eğer bütün bir işletim sistemi kurulumuna ihtiyacınız yok ise ben 2. yöntemi tavsiye ederim. bence daha sorunsuz ve kolay olucaktır.
    bu halde çalışan programlar genelde "portable" (taşınabilir) olarak nitelendiriliyor.
    internette arayarak belki istediğiniz programların portable haline getirilmiş hallerini bulabilirsiniz.
    veya yok ise "cameyo" veya benzeri bir programla kendiniz portable hale getirebilirsiniz.
    http://www.cameyo.com/

doğru anladıysam ve istediğiniz anlattığım tarzda birşey ise daha çok yardımcı olmaya çalışabilirim. şu anda uykusuz olduğumdan çok detaylı açıklayacak kadar kafayı toplayamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: nestra

Turkcell vınn modemler i hiç araştırmadım o nedenle çok bilgim yok fakat sanırım bu modemlerde (bu cihazlar aslında minik bir usb 3g modem oluyorlar) kart girişi ile usb bellek gibi kullanılabilme özelliği var.
    anladığım kararıyla bu özellik sayesinde VINN ınızı aynı zamanda mobil işletim sistemi yada mobil program deposu olarak kullanmak istiyorsunuz?

VINN hafıza kartını ayrı bir yığın depolama aygıtı olarak (hub gibi davranarak) tanıtıyor ise sanırım bu iş yapılabilir.
    Yapmak istediğiniz işlemi doğru anladıysam bunu yapmanın iki yolu var:
    1- konuda anlatıldığı gibi tam bir işletim sistemi kurulumu ve bu işletim sisteminin içine programların gömülmesi.
    2- programları sanal bir ortamda çalıştırarak registry veya yerel dosya depolama ihtiyacı olmadan (kısacası kurulum gerekmeden ve programlar + ayarlar kartta depolanarak) her bilgisayarda ve işletim sisteminde rahatlıkla çalıştırılabilmesi.

eğer bütün bir işletim sistemi kurulumuna ihtiyacınız yok ise ben 2. yöntemi tavsiye ederim. bence daha sorunsuz ve kolay olucaktır.
    bu halde çalışan programlar genelde "portable" (taşınabilir) olarak nitelendiriliyor.
    internette arayarak belki istediğiniz programların portable haline getirilmiş hallerini bulabilirsiniz.
    veya yok ise "cameyo" veya benzeri bir programla kendiniz portable hale getirebilirsiniz.
    http://www.cameyo.com/

doğru anladıysam ve istediğiniz anlattığım tarzda birşey ise daha çok yardımcı olmaya çalışabilirim. şu anda uykusuz olduğumdan çok detaylı açıklayacak kadar kafayı toplayamadım.

Sayın @nestra,

İlginize çok teşekkür ederim. Sabit telefon hattımı uzun zamam önce kapattırdım, Vınn kullanıyorum.

BartPe usb live xp ye pek çok PortsbleApps yükledim, sdhc karta kopyaladım, Vınn üzerinden kullanıyorum. Pekçok pc laptop kullandığımdan, bana esneklik katıyor.

Tek sorunum; sistemi Vınn üzerinden açtığımda internet erişimimim olmaması.

Amacım, kendi ihtiyaçlarım çerçevesindeki programlardan oluşan canlı bir usb yapabilmek.

Söz gelimi; internet erişimi için Türkcell Vınn ve Samsung Kies programını entegre etmek istiyorum. Yine bu çerçevede, internete telefonla girmem halinde ise, operatöre göre ağ ayarlarını ve hatta dns ayarlarını değiştirebilmeliyim.

Bir program vasıtasıyla, istenen konfigürasyonda live cd oluşturabiliyor diye biliyorum. Ben cd değil usb oluşturmak istiyorum. Hangi programla, nasıl yapabilirim?

Yardımlarınızı rica eder, şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar.

• Böyle açıklamanız daha iyi oldu. açıkcası ben daha fazla yarcımcı olamayacağım gibi gürünüyor çünkü en son bartpe ile uğraşalı yıllar olmuştur.
    fakat bahsettiğiniz işlem yapılabiliyor diye hatırlıyorum.
    eğer kullandığınız programlar linux desteği veriyor ise ubuntu live deneyebilirsiniz. bartpe gibi kurulumda değil kullanırken yeni program yükleme ve ayarları saklamak çok sahat ve sorunsuz. tabi önceden linux kullanmadıysanız buda zorluk yaratacaktır.

finallerim yaklaştığından bu aralar araştırmaya vakit ayıramıyorum maalesef. muhtemelen ben zaman ayırana kadar başka bir arkadaş cevaplayacaktır. eğer cevaplayan olmazsa finallerden sonra detaylı araştırıp hem windows hem linux u kapsayan bir dosya hazırlayabilirim.
  • Sayın @nestra,

Yine ilginize teşekkür etmek istiyorum. Ben de 5-6 önce bartpe ile tanıştım. O zaman nasıl yapıldığı konusunu araştırıp, kendim bir cd oluşturma çabasına girmiştim. Sonra iş yoğunluğundan kaldı. O zaman için epey bilgiye ulaşmıştım ve okuduklarımı daha iyi anlayabilip uygulayabiliyordum.

Şimdi, kırkını devirmiş biri olarak, defalarca okuyup sonuca ulaşmaya çalışıyorum. Ee haliyle vakit yetmiyor. :)) Kestirmeden gitmeye, bilenlerden yardım almaya çalışıyorum.

Linux deneyimim Pardus çalışan cd den öte değil... Açıkçası o zamanlar bana oldukça ters gelmişti. Androidli telefon kullanmaya başlayınca şimdi çok da ters olmadığını anlıyorum. Ama, kullandığım programlar Windows altında çalışıyor.

Yine de ilginize çok teşekkür eder, sınavlarınızda başarılar dilerim.

Saygılar.
  • linkler has fallen to the enemy olmuş.Ya konu kapansın ve çöpe yollansın ya da linkler yenilensin.Yenilense fena olmaz hani güzel olurdu :)
    Hort...
  • USBBOOT.INF olarak kaydedin demişsin. en sonda ise USBBOOT.SIF dosyasını atın demişsin. bi çelişki olduğu halde bu millet nasıl çalıştırıyo? yada ben mi yanlış okuyorum? yada siz mi yanlış yaptığınız halde milleti kekliyonuz anlamadım???
  • quote:

Orijinalden alıntı: bioteknoloji

USBBOOT.INF olarak kaydedin demişsin. en sonda ise USBBOOT.SIF dosyasını atın demişsin. bi çelişki olduğu halde bu millet nasıl çalıştırıyo? yada ben mi yanlış okuyorum? yada siz mi yanlış yaptığınız halde milleti kekliyonuz anlamadım???

yazının sonunda ufak bir dil sürçmesi yaşanmış, zaten usbboot.sif diye bir dosya olmadığına göre kopyalayamazsında. elinde olanı kopyalıyacaksın ..
    ya kimse senin kadar ayrıntılı okumadı yada herkez hazır dosyaları kullandı. konuyu editledim ,hazır dosyalarıda güncelledim.
  • Öncelikle sağol diyerek başlıyayım. yorumuma cevap vermişsin. Birader senden bi ricam var benim bu dosyaları editlemeye vaktim hiç olmuyor. iş yerinde de yapmaya kalksam patronum bişeyler diyebilir. hazır dosya linki kırık bi yenileyiversende ben indiriversem? daha harddisk almadım. şuanki harddisk fiyatlarını biliyorsunuz ki uçuk durumda (karaborsa tabiri caizse). o zamana kadar ben bunla idare ederim. 40 GB IDE girişli harddiskim ve 8GB ve 16GB flash belleğim var. dosyaları değiştirmem için her türlü programım var. PowerISO, ultraISO, Home edition,Professional x86, Professional x64, Win7 All In One isoları falan her şey var bende hazır. Live win7 var cd den yada usb den çalıştırıyorum ama ondada .dll dosyaları eksik (opengl32.dll en önemlisi). kurtarma dışında pek kullanışlı değil. şu tartışılan konudaki değişiklikler ile eğer olursa işte o zaman sana gerçekten çok teşekkür ederim. kolay gelsin ve iyi günler.
  • Denemeye Fırsatım oldu şuan diğer (dosnet, txtsetup,usb,usbport) dosyalarında bi problem yaşamadım. fakat USBSTOR.inf dosyasına gelince ;

e)USBSTOR.INF dosyası

[USBSTOR.AddService]
    DisplayName = %USBSTOR.SvcDesc%
    ServiceType = 1
    StartType = 0 (*)
    Tag = 3 (+)
    ErrorControl = 1
    ServiceBinary = %12%\USBSTOR.SYS
    LoadOrderGroup = Boot Bus Extender (*)

dosyasında sorun yaşadım. Biraz açıklıyayım hemen; StartType=0 olarak değiştirdim, Tag=3 ü ekledim fakat
    [USBSTOR.AddService] başlığı altında 'LoadOrderGroup = . . . ' diye birşey yok. diğerlerinde 'LoadOrderGroup = Base' yazıyodu. Bunda ise böyle bi yazı yok. Vakit bulmuşken yapayım dedim ama aksilik işte. az önce ' LoadOrderGroup = Boot Bus Extender' ekleyip diğer adımları tamamladım ve CDye çektim ama başlamıyor hatalı bişeyler var. 'ServiceBinary = %12%\USBSTOR.SYS' yazısının altına bu senin yazdığın ' LoadOrderGroup = Boot Bus Extender' eklesem olur mu ki?

benim ' [USBSTOR.AddService]' yazan başlığın altını size göstereyim;

[USBSTOR.AddService]
    ServiceType = 1
    StartType = 0
    Tag = 3
    ErrorControl = 1

; Windows 2000 Copy List Section
    ;

daha sonrada diğer başlık başlıyor işte;
    [USBSTOR.CopyList]

.
    .
    .
    işte böyle. Yardım bekliyorum ? ne yapmalıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: bioteknoloji

Denemeye Fırsatım oldu şuan diğer (dosnet, txtsetup,usb,usbport) dosyalarında bi problem yaşamadım. fakat USBSTOR.inf dosyasına gelince ;

e)USBSTOR.INF dosyası

[USBSTOR.AddService]
    ServiceType = 1
    StartType = 0 (*)
    Tag = 3 (+)
    ErrorControl = 1
    LoadOrderGroup = Boot Bus Extender (*)

dosyasında sorun yaşadım. Biraz açıklıyayım hemen; StartType=0 olarak değiştirdim, Tag=3 ü ekledim fakat
    [USBSTOR.AddService] başlığı altında 'LoadOrderGroup = . . . ' diye birşey yok. diğerlerinde 'LoadOrderGroup = Base' yazıyodu. Bunda ise böyle bi yazı yok. Vakit bulmuşken yapayım dedim ama aksilik işte. az önce ' LoadOrderGroup = Boot Bus Extender' ekleyip diğer adımları tamamladım ve CDye çektim ama başlamıyor hatalı bişeyler var. 'ServiceBinary = %12%\USBSTOR.SYS' yazısının altına bu senin yazdığın ' LoadOrderGroup = Boot Bus Extender' eklesem olur mu ki?

benim ' [USBSTOR.AddService]' yazan başlığın altını size göstereyim;

[USBSTOR.AddService]
    ServiceType = 1
    StartType = 0
    Tag = 3
    ErrorControl = 1

; Windows 2000 Copy List Section
    ;

daha sonrada diğer başlık başlıyor işte;
    [USBSTOR.CopyList]

.
    .
    .
    işte böyle. Yardım bekliyorum ? ne yapmalıyım?

linki yeniledimhttp://s2.dosya.tc/server8/hTEyO3/i386.rar.html burdaki dosyalarla karşılaştırarak hatanın nerde olduğunu görebilirsin.

orjinal xp sp3 iso su ile denersen sorun çıkmıyacaktır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IdontKnoWw -- 19 Şubat 2012; 4:27:07 >

• sağol bu akşam deniyeyim eğer çalışırsa mutlaka olumlu yanıt veririm zaten :=) kullandığım iso xp professional sp3 ama orjinal değil muhtemelen torrent ile indirmiştim. denemekte fayda var bi zarar gelmez yani. 6 aydır yapmadığım hiç bişey kalmadı bunu yapsam nolacak ki :=)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.