Şimdi Ara

USB DISKTEN FULL XP ÇALIŞTIRMA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
7
Favori
59.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4 adet farklı edition 1 adette orjinal xp sp3 ile denedim,hep aynı sorun,yükleme sonrası restart ediyor,windows xp ekranı geliyor ve restart oluyor.

Bilgisayar eski bi p4 2.0 mobile işlemcili laptop
    compaq evo n800v
  • Cidden helal olsun diyorum çok güzel bir çalışma olmuş IdontKnoWw.
    Fakat geçen yıl aynı işlemi bende denemiş ve bayağı araştırmıştım.
    Bu nedenle kimsenin dikkatini çekmemiş fakat çok önemli bir unsuru eklemek istiyorum.

Flash belleklerin hdd lere göre bir dezavantajı vardır.
    maalesef her bir flash bellek hücresinin 2000-10000 arası write cycle ömrü oluyor.
    uyguladığınız işletim sistemi kurulumu köklü bir değişiklik(live usb image/ yani dosya olarak değil image olarak kurmak denebilir) olmadığı sürece flash belleğim ömrünü kısa sürece yer bitirir.
    Yapılamaz yada yapmayın çok tehlikeli demiyorum sadece dikkat etmek gereken bir unsur olarak gördüğümden incelemenizi öneririm.

bu nedenle live usb diye tabir edilen, flash belleklerde işletim sistemi boot edebilmek için özel hazırlanan image lar vardır.
    Farkı : dosyalar ve dosya değişiklikleri hemen diske yazılmaz. bu değişiklikler belli süre aralıkları ile veya log out yaptığınızda yazılır. bu şekilde flash belleğin hücrelerinin ömrü uzatılmış olur.

Kaynak olarak : wikipedia

maalesef windows için live usb image ı bulamadım. belki daha detaylı bir araştırmayla bulunabilir yada bartpe ile hazırlanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nestra -- 3 Haziran 2010; 9:29:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: csungu

4 adet farklı edition 1 adette orjinal xp sp3 ile denedim,hep aynı sorun,yükleme sonrası restart ediyor,windows xp ekranı geliyor ve restart oluyor.

compaq evo n800v

bence biryerde hata yapıyorsun..hazır dosyaları kullanmayı denedin mi ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nestra

Cidden helal olsun diyorum çok güzel bir çalışma olmuş IdontKnoWw.
    Bu nedenle kimsenin dikkatini çekmemiş fakat çok önemli bir unsuru eklemek istiyorum.

maalesef her bir flash bellek hücresinin 2000-10000 arası write cycle ömrü oluyor.
    uyguladığınız işletim sistemi kurulumu köklü bir değişiklik(live usb image/ yani dosya olarak değil image olarak kurmak denebilir) olmadığı sürece flash belleğim ömrünü kısa sürece yer bitirir.
    Yapılamaz yada yapmayın çok tehlikeli demiyorum sadece dikkat etmek gereken bir unsur olarak gördüğümden incelemenizi öneririm.

bu nedenle live usb diye tabir edilen, flash belleklerde işletim sistemi boot edebilmek için özel hazırlanan image lar vardır.
    Farkı : dosyalar ve dosya değişiklikleri hemen diske yazılmaz. bu değişiklikler belli süre aralıkları ile veya log out yaptığınızda yazılır. bu şekilde flash belleğin hücrelerinin ömrü uzatılmış olur.

maalesef windows için live usb image ı bulamadım. belki daha detaylı bir araştırmayla bulunabilir yada bartpe ile hazırlanabilir.

bu çalışma genel olarak usb-hdd lere yönelik..ama usb flashdisk lerdede çalışıyor..ayrıca sonuçta flashdisk ler ve ssd ler aynı mantık üzerine kurulu ve ssd ler active disk olarak kullanılıyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: IdontKnoWw

quote:

4 adet farklı edition 1 adette orjinal xp sp3 ile denedim,hep aynı sorun,yükleme sonrası restart ediyor,windows xp ekranı geliyor ve restart oluyor.

compaq evo n800v

yaptığım işlem,elimdeki xp cd lerini magic iso ile pc me iso olarak kaydediyorm.sonra elimdeki isonun içine,i386 klasörünün içine sizin dosyaları atıyorum,ve isoyu kaydediyorum.sonra tekrar o isoyu,değişmiş haliyle boş cd ye yazıyorum.

keşke çalışsa çünkü harddiskim bozuldu,external harddiskten kullanmam gerekiyor :\

• teşekkürler
  • quote:

quote:

bu çalışma genel olarak usb-hdd lere yönelik..ama usb flashdisk lerdede çalışıyor..ayrıca sonuçta flashdisk ler ve ssd ler aynı mantık üzerine kurulu ve ssd ler active disk olarak kullanılıyor..

usb hdd için çok güzel. fakat ssd lerde disk kontrolcüsü diskin ömrün uzatmak için veriyi diske yayıyor ve hücrelerin silinip tekrar yazılmasını minimum a indirerek bu şekilde ömrü uzatıyor. böyle bir kontrolcü usb flash larda bulunmadığından bu şekilde aktif disk olarak kullanımda çok ciddi ömür azaltılır diyorum.
    Çalışmanızı kesinlikle taktir ediyorum. dediğim gibi bende araştırmış denemiştim ve bir süre harici hdd ile uyguladım. (aklıma gelmişken harici hdd lerde nedense partition tablosu bozulmaya bayağı meyilli oluyor)
    Örneğin windows vista ve 7 de bulunan ready boost özelliği de özel bir algoritma kullanarak veriyi diske yayar(sadece readyboost için). Yapmak istediğiniz gibi aktif disk olarak (image olmaksızın) kullanmak için böyle bir kodlama olması lazımki diski merhum etmeyelim

• quote:

quote:

quote:

usb hdd için çok güzel. fakat ssd lerde disk kontrolcüsü diskin ömrün uzatmak için veriyi diske yayıyor ve hücrelerin silinip tekrar yazılmasını minimum a indirerek bu şekilde ömrü uzatıyor. böyle bir kontrolcü usb flash larda bulunmadığından bu şekilde aktif disk olarak kullanımda çok ciddi ömür azaltılır diyorum.
    Çalışmanızı kesinlikle taktir ediyorum. dediğim gibi bende araştırmış denemiştim ve bir süre harici hdd ile uyguladım. (aklıma gelmişken harici hdd lerde nedense partition tablosu bozulmaya bayağı meyilli oluyor)
    Örneğin windows vista ve 7 de bulunan ready boost özelliği de özel bir algoritma kullanarak veriyi diske yayar(sadece readyboost için). Yapmak istediğiniz gibi aktif disk olarak (image olmaksızın) kullanmak için böyle bir kodlama olması lazımki diski merhum etmeyelim

haksızsınız demiyorum ama zaten ben mecbur kalmadığım sürece harici diskten işletim sistemini kullanmıyorum..kimseninde kullanacağını sanmıyorum yinede kenarda driverları tanıtılmış full bir işletim sisteminizin olduğunu bilmek güven veriyor, kaldıki bazı eski uygulamalarda xp ye ihtiyaç duyuluyor..

• quote:

quote:

quote:

compaq evo n800v

yaptığım işlem,elimdeki xp cd lerini magic iso ile pc me iso olarak kaydediyorm.sonra elimdeki isonun içine,i386 klasörünün içine sizin dosyaları atıyorum,ve isoyu kaydediyorum.sonra tekrar o isoyu,değişmiş haliyle boş cd ye yazıyorum.

keşke çalışsa çünkü harddiskim bozuldu,external harddiskten kullanmam gerekiyor :\

konunun başındaki ultraiso linki hala çalışıyor. onu indirip birde onunla denermisin dosyaları değiştirdiğinde farklı kaydet diyerek farklı bir yere kaydet..

• yanlış anlaşılma olmasını istemem. harici harddisk ten bir sorun çıkacağını sanmıyorum. yada öyle birşey okumadım yada yaşamadım diyeyim ben. sadece bu işlemi flash belleklere uygulamayı düşünen arkadaşlar için bir uyarı niteliği olsun istedim.
    çalışmanız için tekrardan teşekkür ederim.
  • görüyorumki güzel bir çalışma yapılmış yalnız bir sorun var sadece benim yaşadıgımı sanmıştım ama sorunu yaşayan başka insanlarda varmıs ve burada çare aramışlar ama çözüm veren olmamış verilen çözümlerde yeni windows kurulumuna gidiyor sorun şuki program ekle kaldır / windows bileşenlerini ekle sekmesine tıklayınca Kur, Nlite.inf bilgi dosyasını açamadı. uyarısı veriyor
  • bu projenin nlite ile uyumsuz olduğunu ilk mesajdada söyledim şimdi yine söylüyorum..orjinal xp kullanmanız gerekiyor..
  • quote:

bu projenin nlite ile uyumsuz olduğunu ilk mesajdada söyledim şimdi yine söylüyorum..orjinal xp kullanmanız gerekiyor..

hocam modifiye sp3 xp de denedim kurulum esnasında birsürü dosya kopyalanamadı hatası alıyorum atlaya atlaya geçtim flashdan boot edemedi 2 flashda denedim 8 gb sonra normal hdd ye kurmayı denedim ondada kopyalamaya kopyalamaya tamamlattım kurulumu ama çalıştı sistem ama usb diskte çalışmadı bunun sebebi nedir yardımcı olursan sevinirim
    birde elimde boş cd kalmadı windows 7 ultraiso ile flashdan xp kurdurabiliyoduk xp de txtsetup.sif hatası veriyordu sizin bu hazır dosyaların olduğu iso ile flashdan kurulum yapılabilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi life19 -- 21 Ekim 2010; 15:06:42 >

• peki flash belleğe xp yada windows 7 kurabiliyormuyuz kurarsak istediğimiz hdd si olmayan herhangibi pc de kullanabilirmiyiz bir çeşit seyyar xp olacak yani istediğim pc ye takıcam ama pc yi kendi flash belleğimden açıp kullanıcam
  • ben cd den çalışan xp denedim fakat başarılı olamadım....
  • bana fazla program gerekniyor internete girsin ve video izleyebileyim tabi ses te lazım bunlar olsa yeter ama bulamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: bicer79

bana fazla program gerekniyor internete girsin ve video izleyebileyim tabi ses te lazım bunlar olsa yeter ama bulamadım

bu konuda bahsi geçen olay bildiğiniz xp usb den çalışıyor ama her istediğiniz pc de çalışmaz hangi pc de kurduysanız onda çalışır..
  • Sayın IdontKnoWw,

2gündür bunun üzerinde uğraşıyorum fakat bi türlü aynı hatayı almaktan kurtulamadım..
    xp kurulum ekranı geliyor kurulum için disk seçip bölüm oluşturduktan sonra kur dediğimde şöyle bir hata alıyorum;

Setup was unable to format the partition.The disk may be damaged.

Make sure the drive is switched on and properly connected to your computer. If the disk is a SCSI disk, make sure your SCSI devices are properly terminated.

sizin hazır verdiğiniz dosyaları kullandım ve hatta baştan kendim de oluşturdum yine aynı hatayı alıyorum xp+sp3 kurmaya çalışıyorum yeni oluşturduğum iso dosyasını wintoflash ile usb belleğe açıyorum yani usbden yükleyerek toshiba 8gb hafıza kartına kurmaya çalışıyorum. Gerçi 3 farklı usb belleğe de kurmaya çalıştım windowsu ama hep aynı hata :S

Kurmaya çalıştığım bilgisayar experin bilge pisi denilen bi netbooku cihaz.Cihazın içinde 2gb işletim sistemi kurmak için flash storage var ve ekstra kullanmak için hafıza kartı yeri var normal olarak çalışıyordu fakat kapatıp açtıkdan sonra sanırım içindeki flash bellek yandı hiç görünmüyor artık. Ben de hafıza kartına xp kurup hafıza kartından çalıştırdıktan sonra sorun olmadan kullanılacağını düşündüm ve bu işe kalkıştım :)
    cihazı normal olarak kullanabilmek için farklı bir öneriniz var mı? (Sanırım bu işlemi yapmak veya yeni flash storage almaktan başka çare yok)
    Aslında sormak istediğim problem neden kaynaklanıyor olabilir onu anlamadım kullanndığım windows iso'su ile ilgisi varmıdır?
    Şimdiden teşekkürler sizin ve arkadaşların yardım ve önerilerini bekliyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: durmusarda

Sayın IdontKnoWw,

2gündür bunun üzerinde uğraşıyorum fakat bi türlü aynı hatayı almaktan kurtulamadım..
    xp kurulum ekranı geliyor kurulum için disk seçip bölüm oluşturduktan sonra kur dediğimde şöyle bir hata alıyorum;

Make sure the drive is switched on and properly connected to your computer. If the disk is a SCSI disk, make sure your SCSI devices are properly terminated.

sizin hazır verdiğiniz dosyaları kullandım ve hatta baştan kendim de oluşturdum yine aynı hatayı alıyorum xp+sp3 kurmaya çalışıyorum yeni oluşturduğum iso dosyasını wintoflash ile usb belleğe açıyorum yani usbden yükleyerek toshiba 8gb hafıza kartına kurmaya çalışıyorum. Gerçi 3 farklı usb belleğe de kurmaya çalıştım windowsu ama hep aynı hata :S

Kurmaya çalıştığım bilgisayar experin bilge pisi denilen bi netbooku cihaz.Cihazın içinde 2gb işletim sistemi kurmak için flash storage var ve ekstra kullanmak için hafıza kartı yeri var normal olarak çalışıyordu fakat kapatıp açtıkdan sonra sanırım içindeki flash bellek yandı hiç görünmüyor artık. Ben de hafıza kartına xp kurup hafıza kartından çalıştırdıktan sonra sorun olmadan kullanılacağını düşündüm ve bu işe kalkıştım :)
    cihazı normal olarak kullanabilmek için farklı bir öneriniz var mı? (Sanırım bu işlemi yapmak veya yeni flash storage almaktan başka çare yok)
    Aslında sormak istediğim problem neden kaynaklanıyor olabilir onu anlamadım kullanndığım windows iso'su ile ilgisi varmıdır?

hafıza kartına kurulabileceğini zannetmiyorum biosun kart okuyucudan boot özelliği olması gerekir.. genelde usb hdd kullanıldığında daha başarılı sonuçlar alınıyor normal usbflash belleklerde başarılı sonuç alanlar var....iso dosyanız orjinalse ultraiso ile dosyaları isoya eklediyseniz. cdrom üzerinden kurmaya çalışın..eğer cdrom yoksa usb cdrom la deneyebilirsiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: durmusarda

Sayın IdontKnoWw,

ewt bugün bende hafıza kartına kurulum yapmayı denedim ve aynı hatayı verdi çözüm olarak kartı HPUSBFW.EXE programı yardımı ile FAT32 olarak biçimlendirip, kurulum ekranında dosya sistemini değiştirme şeçeneğini şeçerek kurulum yaptım..kurulum işlemi bende çok uzun sürdü sanırım kart okuyucuyu kurulum esnasında usb1.1 olarak çalışıyor..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.