Şimdi Ara

USB DISKTEN FULL XP ÇALIŞTIRMA (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
7
Favori
59.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yemedi birader :S internetten orjinal xp sp3 indiriyom bakalım :S 5. xp isosu olacak bu napacam ben bunları bilmem :D:D:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: askerasker

2. bilgisayarda da çalışmadı.

Windows xp'nin olayı bu sanırım. daha öncede başıma geldi. Kurduğun bilgisayardan başkasında çalışmayı reddediyor :)

sadece kurduğun makinede yada benzer chipsete sahip makinelerde çalışır.
  • iki gundur orijinal xp sp3 iso uzerinden anlatilanlari yapiyorum. konu basinda hazirlanmis dosyalari ve adimlari kullaniyorum.
    bir turlu harici HDD uzerine XP kurulumu yapamadim :( kurulum yapacagim usb hddnin bolumu aktif ve boot edilebilir ozellikte.
    winntsetup kullandigimda da her defasinda herhangi bir dosyadan dolayi hata verip kurulumu sonlandirdi. USB HDD icin sata suruculerini winntsetup ile yuklemek cok kolay oluyor.

usb hdd`ye nasil kurulum yapabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkpeople

iki gundur orijinal xp sp3 iso uzerinden anlatilanlari yapiyorum. konu basinda hazirlanmis dosyalari ve adimlari kullaniyorum.
    bir turlu harici HDD uzerine XP kurulumu yapamadim :( kurulum yapacagim usb hddnin bolumu aktif ve boot edilebilir ozellikte.
    winntsetup kullandigimda da her defasinda herhangi bir dosyadan dolayi hata verip kurulumu sonlandirdi. USB HDD icin sata suruculerini winntsetup ile yuklemek cok kolay oluyor.

usb hdd`ye nasil kurulum yapabilirim.

biosdan satayı kapat ide modunda yükle..kurulum birriktan sonra satayı açıp driverları yüklersin..
  • laptopumda oyle bir secenek yok biosunda. alternatif bir yol olabilir mi
  • Anlatilan yöntem ile 500 Gb tasinabilir harddiskime Windows XP yükledim. Islem basariyla sonuclandi diye taşınabilir harddiski söküp tekrar dahili diskimdeki sistemle calismaya devam ettim (Win 7). Tekrar xp ye dönmek icin taşınabilir harddiski takip biostan USB-HDD yi aktif edip denedigimde System Operating Not Found seklinde uyari verip direk Win 7'yi aciyor. Win 7 acildiginda taşınabilir hardiskin icerigine bakiyorum Windows XP dosyalari yerli yerinde duruyor. Sizce Bilgisayari tasinabilir harddiskten Xp ile baslatamamin sebebi ne olabilir?
  • linki yenileme şansınız varmı dosyayı indiremiyorum bu exper in lanet bi netbook var içerisine hardiskdiye koydukları ssd usb disk 2 gb lik :) buna xp kurmam lazım ve sizin bu dökümanınızda yaptığınız düzenleme lazım linki yenileme şansınız olursa çok makbule geçecek
  • Peki Win7 yüklü bir bilgisayarda usb üzerinden XP çalışırken, başka bir usb girişine bir flashdisk takdığınızda ne oluyor? Her iki sistemde de ikinci flashdisk tanınıyor mu?
  • @sinirsistemim
    kurulum esnasında laptopta usb den bağladığınız hdd haricinde herhangi bir hdd bulunmaması gerekir..

@askadami
    buradan indir

@cabriolet1981

öncelikle iki sistem aynı anda çalışmıyor ama xp çalışırken geri kalan usb girişlerini dilediğin gibi kullanabilirsin..
  • Merhaba;

Öncelikle ellerine sağlık. Bu konuyu tekrar bulabilmek için hazine arama moduna girmiş olsam da sonunda tekrar buldum ve sonunda Bookmark' ladım. Daha önceki denememde hiç sorunsuz kurulum yapabildim. Şimdi Dell N4030 Notebook' ta sürekli kullanım için tekrar uygulayacağım. Sonuçları buradan paylaşacağım.

Edit: Hazır dosyalara ulaşamadım. Söz konusu dosyalara ulaşmak isteyenler için tekrar upload ettim. USB XP Klasörü. Ayrıca CABARC.EXE dosyasını da yeniledim.

Ancak şu an benimde bir problemim var. Kurulum esnasında disk biçimlendirme ekranına geldiğimde Bilinmeyen Disk (XP Uyumlu Bölüm Yok) hatası Alıyorum. Acaba bunu Sata Sürücülerini kuruluma entegre ederek çözebilir miyim? (BİOS Sata Uyumluluk Modu ATA olacak Şekilde Açık. Ayrıca kullanıyor olduğum disk 4 GB USb Flash Disk.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slowfood -- 5 Ağustos 2012; 15:15:07 >

• Hocam biri şu dosyaları tekrardan yükleyebilir mi 2 gündür uğraşıyorum dosyaları oluşturmak için ama nafile bişeyleri eksik yapıyorum ama bilemedim.
    biri yüklerse çok makbule geçecek :D
  • Gözünüzü seviim biri şu hazır dosyaları yollasın 4 dvd batırdım şu işi yapıcam diye ama hep şu satır bu satır eksik hatalı diyor. Linux ubuntu kurdum Falash diske ama benim xp ye ihtiyarcım var. S videodan televizyona (tüplü) bağlamak istiyorum. ubuuntu ve pardusta ekranda yarılmalar oluyor video film izlerken . O yüzdrn xp de kurmak istiyorum. Hardiskimde yok elimde Not : flash diskten yüklediği için yarılıyor demeyin ekran kartı tanımlamalarında sıkıntı oluyor kodekler tam işlemiyor o sebepten ubuntu ve pardusta film izlemek istemiyorum.
  • Arkadaşlar Geçen gece (22.09.2012) uzun uzun yöntemleri denedim..

Orjinal XP SP2 kurulumunda hata veriyor.

USB disk format ekranında hdd gibi gözüküyor ancak "seçili birime windows yüklemesi" yapmaya başlayınca " seçilen aygıta windows kurulamıyor " diyor. Bir kaç usb diskte denedim ama başarısız..

SORUN SP2 OLMASUNDAN MI KAYNAKLANIYOR? SP3 MÜ OLMASI GEREKLİ?

Bir de linkler kırık... yenilenebilirse çok seviniriz. Teşekkürler.
  • Arkadaşlar, forumdaki diğer arkadaşların yardımıyla sagolsunlar (whitefang07) Windows SP3 üzerinde bu yöntemi eksiksizce uygulayarak, yeni imajı bir cd ye yazdırdım.

Kurulum başlıyor ve en sonra anlaşmayı F8 ile onayladıktan sonra Disk seçiminde elimdeki Flash disk i seçiyorum ve karşıma bir hata ekranı geliyor. Mesaj şöyle

" Bilgisayarınızın başlangıç programı, bölümü ya da seçtiğiniz boş alanı içeren diske erişemiyor. Kur bu sabit disk üzerine Windows XP yükleyemez... "

şeklinde devam eden bir mesaj gösteriyor ve dosyaların yüklemesi başlamıyor.

Bir kaç farklı disk ile denedim ama sonuç hep aynı.

2 gündür bu iş ile uğraşıyorum sürekli aynı mesajdayım ve bir arpa boyu yol alamadım malesef.

Bu yüklemeyi gerçekleştirmiş arkadaşların fikirlerini rica ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanbuyuk

Arkadaşlar, forumdaki diğer arkadaşların yardımıyla sagolsunlar (whitefang07) Windows SP3 üzerinde bu yöntemi eksiksizce uygulayarak, yeni imajı bir cd ye yazdırdım.

Kurulum başlıyor ve en sonra anlaşmayı F8 ile onayladıktan sonra Disk seçiminde elimdeki Flash disk i seçiyorum ve karşıma bir hata ekranı geliyor. Mesaj şöyle

" Bilgisayarınızın başlangıç programı, bölümü ya da seçtiğiniz boş alanı içeren diske erişemiyor. Kur bu sabit disk üzerine Windows XP yükleyemez... "

şeklinde devam eden bir mesaj gösteriyor ve dosyaların yüklemesi başlamıyor.

Bir kaç farklı disk ile denedim ama sonuç hep aynı.

2 gündür bu iş ile uğraşıyorum sürekli aynı mesajdayım ve bir arpa boyu yol alamadım malesef.

Bu yüklemeyi gerçekleştirmiş arkadaşların fikirlerini rica ediyorum.

şöyle dene bir de sata modunu kapattın herhalde biostan.
    boot sırasını cd-rom 1. olacak usb hdd 2. olacak 3. yü disable yap
    http://www.pardus.org.tr/destek/belgeler/usb-kurulum/
    buradaki programla flashını ntfs olarak biçimlendir
    xp kurulumda f8 den sonra gelen bölümde seçili alanı flastaki boyut sil de yeni bölüm oluştur de sonra 8 mb lık ekstra bölümün oluştuğunu görücen en büyük buyutu seçip kur de ntfs olarak hızlı biçimle
    kurulum devam edecek umarım.

• Şuan hemen deniyorum.
  • Şuan Tekrar kuruluma başladım. Sonuçları yazarım.

Bu sata olayını tam çözemedim aslında şöyleki;

Kullandığım cihaz çok eski

( AMIBIOS 08.00.09 - INTEL P4 3GHz - MEMORY 512 MB )

IDE CONFIGURATION menüsünde,

"On Board PCI IDE Operate Mode" Bölümünde 3 seçenek var, bunlar

1. [P-ATA+S-ATA]
    2. [S-ATA]
    3. [P-ATA]

Burada sata için herhangibir disabled seçeneği olmadıgı için 3. seçeneği yani [p-ata] yı seçtim.

Bütün bios da başka herhangi bir ayarlama da bulamadım.

Dogru yaptım mı bilemiyorum.
  • Bu arada kurulumun yine aynı aşamasında malesef aynı mesaj ile karşılaşıyorum..

Yukarıdaki belirttiğim hata mesajının devamında şu yazıyor

" x86 tabanlı bilgisayarlarda, bu ileti CMOS sürücü türü ayarlarıyla ilgili bir sorunu gösterebilir. "

diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanbuyuk

Bu arada kurulumun yine aynı aşamasında malesef aynı mesaj ile karşılaşıyorum..

Yukarıdaki belirttiğim hata mesajının devamında şu yazıyor

" x86 tabanlı bilgisayarlarda, bu ileti CMOS sürücü türü ayarlarıyla ilgili bir sorunu gösterebilir. "

diyor.

biosla alakalı bir durum ama peki ide mode nasıl ayarlı senin pc de ahcii raid kapalı olsa iyi olur.istersen bendeki cd nin imajını yollim sana da bu bios konfigurasyon hatası gibi
  • Valla şuan yüklü olan biosta hiç bu tip bi ayar göremiyorum. ahcii raid ile ilgili hiç bir ayar göremedim. hatta sata ile ilgili bu üst mesajlarda bahsettiğimden başka hiç bir ayar yok malesef..

hatanın ne olur ne olmaz diye resmini çektim sayfaya ekledim.

Bir şeyi çok isteyince olmaz ya.. bu da o hesap oldu :) 2 gündür ugraşıyorum resmen

Anakart 2004 den kalma ASUS.. güncel bir driver var mı bilmiyorum ama şimdi onu güncellemeyi bir deneyeceğim..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.