Şimdi Ara

USB DISKTEN FULL XP ÇALIŞTIRMA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
7
Favori
59.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aslında sadece winntsetup programını kullanarak..cd-rom , winlite yada ultraisoya gerek kalmadanda bu işlemi yapabilirsiniz;
    yeni bir klasör açıp xp cdsinin içeriğini kopyalayın daha sonra ilk mesajımda yazdığım değişiklikleri yapıp
    ve winntsetup ı çalıştırın ve kaynak dosyası olarak yarattığınız klasörü gösterin hedef olarakta usb disk inizi gösterin, alttaki şeçeneklerden eklemek istediğin sata driver varsa onu ekleyin..ve programı çalıştırın , daha sonra hazırladığınız usb diski kurulum yapacağın bilgisayara takın hepsi bukadar..kurulum usb disk üzerinden aynı diske yapılacaktır..
    not: winntsetup programını live bir işletim sisteminde yada farklı bir bilgisayarda kullanabilirsiniz, winntsetup programı winlite ile hazırlanmış cd lerle kullanamassınız, kaynak dosyalarını orjinal cdden kopyalamalısınız..ayrıca kurulum yapacağınız diskin active bir disk olması gerekir değilse program uyarı verecektir, active olarak işaretleyin..(bunun için disk yönetimini kullanabilirsiniz)
    İlk mesajda CD ye çekilecek şekilde anlatmış olsamda ,bu mesajda anlattığım gibi kurulum yaptım ve kullanıyorum..

Winntsetup1.4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IdontKnoWw -- 11 Şubat 2010; 1:48:37 >

• Elimde malesef temiz bir Sp3 cd si yok. Sp1 var orjinal ama ona da sp3 entegre etmek zorundayım. Bir sebeb te bu elimdeki cd yi kullanma sebebim aktivasyon ve orjinallik sınamasını geçebiliyor. laptopa sata driverları da içinde gömülü. Kaldı kı satar driverlarına gerek yok. Bir mantık hatası yapıyoruz. Sata Hdd Mizi kutusundaki Sata to USB dönüştürücü zaten USB olarak bilgisayara gösteriyor. Bizim için önemli olan tek şey burada USB den çalıştırabilmek sorunsuzca. Bir de zahmet olmazsa

nlite.inf
    c:\windows
    c:\windows\system
    c:\windows\system32

framedyn.dll
    C:\WINDOWS\system32\wbem

CLOCK.AV_

bu dosyaların kopyalanma yerleriyle ilgili düzenleme için gereken satırları bana bi yazabilirmisiniz TXTSetup un içine yerleştirmem için. Teşekkür ederim şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stain_WoLf -- 11 Şubat 2010; 2:56:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stain_WoLf

Elimde malesef temiz bir Sp3 cd si yok. Sp1 var orjinal ama ona da sp3 entegre etmek zorundayım. Bir sebeb te bu elimdeki cd yi kullanma sebebim aktivasyon ve orjinallik sınamasını geçebiliyor. laptopa sata driverları da içinde gömülü. Kaldı kı satar driverlarına gerek yok. Bir mantık hatası yapıyoruz. Sata Hdd Mizi kutusundaki Sata to USB dönüştürücü zaten USB olarak bilgisayara gösteriyor. Bizim için önemli olan tek şey burada USB den çalıştırabilmek sorunsuzca. Bir de zahmet olmazsa

nlite.inf
    c:\windows\system
    c:\windows\system32

framedyn.dll
    C:\WINDOWS\system32\wbem

CLOCK.AV_

bu dosyaların kopyalanma yerleriyle ilgili düzenleme için gereken satırları bana bi yazabilirmisiniz TXTSetup un içine yerleştirmem için. Teşekkür ederim şimdiden

sata konusunda mantık hatası yok..dikkat ettiysen usb hdd leri bilgisyar tanırken önce kutuyu sonra hdd yi tanıyor..ayrıca şahsen denedim sata driverler olmayınca kurulum esnasında hardisk bulunamadı diyor..yani ya biostan satayı kapatmak yada driverleri entegre etmek gerekli..

nlite.inf ile ilgili bilgim yok.. diğer klasörler için cdnin anadizinine $OEM$ adında bir klasör yerleştirin bu lasörün içine $$ adında bir klasör daha açın , buraya ekleyeceğiniz dosyalar otomatik olarak windows klasörüne eklenir..tabi ilk önce nlite ile yada winntsif ile oem install i aktif etmeniz gerek kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IdontKnoWw -- 12 Şubat 2010; 0:00:06 >

• Benim bilgisayarın ana kartında sata portu bile yok. Usb harddisk içinde sata harddisk var. hiç bir zaman sata driveri yüklemedim. windows xp sp3 otomatik olarak harici disk kutusunu tanıyor. harddiskin sata olması , kutu içindeki kontrol işlemcinin sorunu. sata-usb data dönüşümünü zaten yapan da bu kontrol işlemcisi. sata driver olmadan anakarta takılı harddisklere ulaşmak haricinde bir sorun olmadan kurulması gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Benim bilgisayarın ana kartında sata portu bile yok. Usb harddisk içinde sata harddisk var. hiç bir zaman sata driveri yüklemedim. windows xp sp3 otomatik olarak harici disk kutusunu tanıyor. harddiskin sata olması , kutu içindeki kontrol işlemcinin sorunu. sata-usb data dönüşümünü zaten yapan da bu kontrol işlemcisi. sata driver olmadan anakarta takılı harddisklere ulaşmak haricinde bir sorun olmadan kurulması gerek.

Sanırım olayı tam olarak çözmüşsün. kaldı ki Windows xp Sp1 ile satayı aktif ettiğimde işletimsistemi kurulmayan desktop işletim sistemine sata driverlarını entegre etmeden usb disk e kurulum yaptım. Bu damek oluyorki Şu cümle tamamen doğru "harddiskin sata olması , kutu içindeki kontrol işlemcinin sorunu. sata-usb data dönüşümünü zaten yapan da bu kontrol işlemcisi." Zaten yaptığımız değişiklikler ve yüklediğimiz usb hub driverları da bu işlemciyi bilgisayara bir sata yada ide protu gibi tanıyıyor. bslında bunun sata driverı gömmekten farkı yok. Tek fark Anakartlara ait sata driverlarını ve txtsetup.sif dosyasını üreticiler sağlıyor. Gelelim benim sorunlarıma. Hiç Ama Hiçbir sorunum kalmadı. olay şudur nlite.inf, CLOCK.AV_, framedyn.dll dosyalarını i386 klasörünün içine atmak veee en önemli,bi o kadar da çetrefil kısmıda bunların atılacağı klasörleri txtsetup.tif dosyasında adreslemek. çok uğraştım ama oldu. kurulumda arka arkaya hata veriyor ama pc açıpdığında hiç ama hiçbir sorun kalmıyor. Hepinize saygılar sevgiler. Çok çok teşekkür ederim.

• arkadaşlar mantık hatası yapıyorsunuz. bu olay tamamen anakartın chip setiyle alakalı, eğer anakartta sata özelliği yoksa dediğiniz doğru, yada i845,i865 gibi bir chip sete sahipse xp sata drierlerini otomatik yükler yine sorun olmaz ama anakartınız i965 ve üstü chipset sahipse deneyin ve görün hardisk bulunamadı uyarısı verecektir..hatta live işletim sistemleri bile usb hdd nizi bulamaz tek yolu biostan ide emulasyonunu açmaktır yada driverleri yüklemektir.. bu konuda çok eminim lütfen denemeden yorum yapmayın..

biraz daha açıklayıcı olmak gerekirse siz işletim sistemi çalışırken usb hdd yi bağladığınızı düşünerek yorum yapıyorsunuz ama bu konuda ortada işletim sistemi yok usb yi bios tanıyor ve kurulum esnasında hardisk tablosunda ne şekilde görüneceğini bios belirliyor..bu sebeple ide emulasyonu açık değilse sata olarak tanıtıyor ve driverlere ihtiyaç duyuyoruz, eğer chipset sata destekli değilse sorun yok bios zaten usb-ide olarak tanıyor..umarım açıklayıcı olmuştur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IdontKnoWw -- 15 Şubat 2010; 4:57:15 >

• quote:

...............kaldı ki Windows xp Sp1 ile satayı aktif ettiğimde işletimsistemi kurulmayan desktop işletim sistemine sata driverlarını entegre etmeden usb disk e kurulum yaptım. ............

Sayın Idontknoww,

Stain_WoLf , arkadaşımız zaten sata driver entegre etmeden usb harddiske windows xp kurmuş ve çalıştırmış. Hala sata driver gerekir ve denemeden yorum yazmayın demişsiniz ama Stain_WoLf , arkadaşımız denemiş, burada olay sata driver entegre etmeden bitmiş.

quote:

............Zaten yaptığımız değişiklikler ve yüklediğimiz usb hub driverları da bu işlemciyi bilgisayara bir sata yada ide protu gibi tanıyıyor. bslında bunun sata driverı gömmekten farkı yok. Tek fark Anakartlara ait sata driverlarını ve txtsetup.sif dosyasını üreticiler sağlıyor........

Sizin modifiye dosyalarınız hep usb ile ilgili. Usb harddiskle boot ve haberleşme ile ilgili düzeltmeler içeriyor. Amaç usbye takılan diskten bilgisayarın soruzsuz açılması ve işletim siteminin çalışması. usbye takılan harddisk usstor.inf dosyasını kullanıyor ve mass storage device olarak aygıt yöneticisinde usb aygıt olarak kalıyor, harddisk olarak gelmiyor ki. bilgisayar , harici disk ile usb üzerinden haberleşiyor ide veya sata kanal kullanmıyor. Gerçek harddisk gibi haberleşse benim bilgisayarda sata harddsikin çalışmaması lazım. İşletim sistemi , usb harici disk kontrol işlemcisiyle dosya aktarımı amaçlı bir şekilde anlaşıyor , kontrol işlemcisi de harddiskle anlaşıyor.

Biosla ilgili söyledikleriniz doğru olabilir. Bios da kendisi bir işletim sistemidir. Sonuçta bios usb harddiskten boot ediyorsa , gerisi işletim sitemine kalır. Gerek kurulum , gerekse çalışmasında top işletim sistemindedir . Bu sözüm sistem ile alt cihazlar arasında haberleşme hatası vermiyorsa bios-anakart-işletim sistemi uyumlu çalıştığı durumlar için geçerli. Eğer driver istemeden kuruluyorsa sorun yok.

• Arkadaşlar ben bu işlemi 10 un üzerinde bilgisayarda denedim ve yazdıklarım tecrube ile sabittir..siz sadece kendi bilgisayarınızda deneyerek yorum yapıyorsunuz ve konuyu okuyanlarının aklını karıştırıyorsunuz..i945 ve daha yeni chipsetlerde sata-usb hdd üzerine sata driver olmadan yada biostan ahci kapatılmadan kurulum yapılamaz.i945 ten eski chipsetlerde hiçbir durumda sata drivera gerek yoktur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: IdontKnoWw

Arkadaşlar ben bu işlemi 10 un üzerinde bilgisayarda denedim ve yazdıklarım tecrube ile sabittir..siz sadece kendi bilgisayarınızda deneyerek yorum yapıyorsunuz ve konuyu okuyanlarının aklını karıştırıyorsunuz..i945 ve daha yeni chipsetlerde sata-usb hdd üzerine sata driver olmadan yada biostan ahci kapatılmadan kurulum yapılamaz.i945 ten eski chipsetlerde hiçbir durumda sata drivera gerek yoktur..

Olayı Kısaca özetleyeyim mantık hatası ortaya çıksın.
    1- Kullanmış oldığum laptop i965 chipset e sahip. Sp3 enteğreli cd ile sata native setuptan açık olarak xp kurmaya çalıştığımda hata alıyordum. kendime Sata driverlarını gömerek bir cd yaptım. ve bu şekilde işimi hallettim. Yani sata aktifken normal bir xp cd si ile kurulum yapılamadığının kanıtı budur.

2- Laptop hdd tanımaz olunca USB Xp kurulumu ile ilgili araştırmalara başladım ve
    IdontKnoWw arkadaşımızın (aynı kişi olup olmadığını bilmiyorum.) Başka bir forum sitesindeki aynı konusunu buldum. ve oradaki işlemleri yaparak kendime bir usb driverları gömülü cd yarattım. sonuç olumluydu fakat ufak tefek buglar vardı. onları hallettim.

3- en son sata driver konusu gündeme gelince Desktopumda denedim. Sata driverları olmadan yüklemeyi olumlu sonuç aldım. Kullandığım cd SP1 üzerine entegre edilmiş SP3 + USB driverları olan kendi hazırladığım bir cddir. bu cd ye eklenen SP3 paketi yeniden download edilmemiştir. Hatta öyleki aynı USB Xp cd si ile Desktopuma sata aktifken vindows kuramadım. Laptopu halihazırda deneyemedim ama zaten normal olarak sata portu çalışırken denemiş ve Aynı cd + aynı SP3 entegrasyonu ile sata olarak kuramamış ve Sata driverlarını entegre etmek zorunda kalmıştım.

Sonuç - Kullandığım kutunun içindeki HDD sata olduğuna göre ve sata driverları olmayan bir cd ile sata native açıkken USB HDD üzerine XP kurulumu yaptığıma göre, chipsetim i965 olduğuna göre (ki desktopumun chipseti i875 tir ve bu chipsette sata driverı olmadan SP3 ile bile kurulum yapamamakta Hdd yi görmemekte) sata hdd mizi usb kutumuzdaki sata kontrolörü tanımakta ve bilgisayarla arasında köprü kurmakta tek olay ise bu köprüyü bilgisayara bağlayacak USB driverların windows cd sine entegre edilmesi kalmaktadır. Sanırım Mantık hataları şu andan itibaren son bulacaktır.

• asus m2n anakart da OK! zaten usb yi 'bootdisk' olarak görüyor, usb : kingston 4gb dt1 siyah sürgülü
  • Arkadaşlar ,

O zaman ortak bir kararda buluşabilmek için :

a. Sata sürücü entegresi gereklidir.
    b. Gerekli değildir
    c. Eklenmesi sorun çıkarttığı için, eklenmemelidir
    d. Eklenmesi doğru/sağlıklı işlemdir. (farklı sistem , cihipset( kaldıki sadece intel tabanlı anakart chipseti konuştuk , amd için durum ne olacağını garantiye almak için) vs gibi durumlarda sorun ihtimalini minumuma indirmek için).
  • arkadaşlar size bu konuda tek tavsiyem daha önce tecrübe etmiş denemiş biri olarak... bu olay güzeldir kullanışlıdır fakat modifiyeleri dikkatli yapsanız iyi olur... bazı hatalar pc ye çok büyük zararlar vermesede emeklerinizi boşa çıkarabilir.. başa dönebilirsiniz... o yüzden lütfen dikkat beyler.. bu olay LIVE XP gibi değildir pek...
  • @Stain_WoLf
    Bu konuyu sadece iki forum sitesinde paylaştım ve oradada nickim aynıdır.. başka biryerde görürsenizde bu konunun kopyasıdır..

@ender123
    Amd sistemler içinde deneme yaptım..artık bu sata konusunu kapatmak için evdeki 3 adet bilgisayarda tekrar denedim..sonuçları ayrıntılı olarak yazıyorum lütfen dikkatli okuyun..

1.Bilgisayar ACER ASPİRE 5536g notebook (AMD chipsetli)
    2.Bilgisayar Lenovo L200 notebook (intel 965 chipsetli)
    3.Bilgisayar i865 chipsetli masaüstü(sata portu mevcuttur.)

Kullanılan cd: orjinal sp3 lü xp profesyonal (sadece 1. mesajdaki değişiklikler yapıldı ve biostan sata aktif)
    Kullanılan HDD: fijitsu 2.5" sata KUTU: USB 2.0 Oem

1.Bilgisayar: xp kurulumu başladı, disk şeçim menüsüne gelinirken mavi ekran vererek bilgisayar kendini resetledi..
    2.Bilgisayar: xp kurulumu başladı, disk şeçim menüsü geldi ve takılı disk yok uyarısı alındı.
    3.Bilgisayar: xp kurulumu başladı ve normal olarak devam etti.

Kullanılan cd: orjinal sp3 lü xp profesyonal (sadece 1. mesajdaki değişiklikler yapıldı ve biostan sata kapalı)

1.Bilgisayar: xp kurulumu başladı ve normal olarak devam etti.
    2.Bilgisayar: xp kurulumu başladı ve normal olarak devam etti.

Kullanılan cd: orjinal sp3 lü xp profesyonal ( 1. mesajdaki değişiklikler yapıldı, bilgisyarlara göre uygun sata driverları entegre edildi ve biostan sata aktif)

1.Bilgisayar: xp kurulumu başladı ve normal olarak devam etti.
    2.Bilgisayar: xp kurulumu başladı ve normal olarak devam etti.

Aynı denemeler IDE hardisk içeren bir USB kutu ile yapıldı: her şekilde kurulum normal olarak başladı ve devam etti.

Bu denemeler yeterli değilse kendiniz şunuda deniyebilirsiniz:
    İçinde Mini Windows Xp olan bir Hiren's Boot Cd edinin(v9.4 olabilir) Biostan sata aktifken Mini Windows Xp yi çalıştırın..
    ben bunu bilgisyarlara 3 hdd bağlıyken(kendi hddsi ,sata-usb ve ide-usb) denedim ve

1.Bilgisyar: Bilgisyarın üzerindeki sata HDD ve USB-sata HDD disk yönetiminde görünmedi sadece USB-IDE hdd göründü.
    2.Bilgisyar: Bilgisyarın üzerindeki sata HDD ve USB sata HDD disk yönetiminde görünmedi sadece USB-IDE hdd göründü.
    3.Bilgisyar: Tüm hdd ler göründü..

Biostan SATA deaktif edildiğinde:

1.bilgisayar: tüm hddler göründü.
    2.bilgisayar: tüm hddler göründü.
    3.bilgisayar: tüm hddler göründü.

Tüm bunlar bişey ifade etmiyorsa, sakalımda mevcuttur:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IdontKnoWw -- 20 Şubat 2010; 5:09:44 >

• Bugün deneme imkanım oldu. Kurulum devam ederken çok sayıda dosya eksik hatası aldım. Kurulum inanılmaz yavaş işliyordu. 08:30 da başladım 2:30 gibi elektrik kesilmesiyle yüzde 97 de yarım kaldı.

Bende xpsp3 ing var , defalarca sorunsuz şekilde kurulum yaptığım cddeki i386 dosyasını usbye kopyaladım. üzerine yama dosyalarını attım . dostan kurulumu başlattım .

kurulum esnasında öncelikle istenen dosya bootfont.bin (5 defa) oldu. ,Sonra sprs04f.dll , jstr.dll,scrrntr.dll,.... liste böyle uzuyor. toplam 16 dosya eksik hatası geldi.genelde dosyalrın içinde hep tr adı var. Sanki türkçe dil desteği dosyalarını arayıp hata veriyor gibiydi. Tam hata "could not copy ..." şeklinde.
  • Ben bugün kurdum.

Flash disk ile değil USB taşınabilir e yükledim. Normal kurulum gibi kurdu. 40 dk civarında bitti. Dosya eksik filan hatası almadım sadece editlenen (i386 içine koyduğumuz) dosyalar dijital imzalı olmadığı için yüklemeye eminmisiniz diye soruyor onun dışında normal Xp işte.

Bunun Win7 ye kurulan versiyonunu gördünüz mü? hi acaba bi araştırmak lazım. Win7 de USB flashdan veya taşınabilirden çalışsa ilginç olur
  • normal cdden kaç dk.da kuruyordu 40dkda kurduysa bir avantajı yok
  • İlginç bir konuya benziyor açıkçası. Bu USB işletim sisteminin ne gibi bir yararı var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hrnayn

normal cdden kaç dk.da kuruyordu 40dkda kurduysa bir avantajı yok

sen konuyu yanlış anlamışsın..
    usb den kurulan değil , usb üzerinde çalışan işletim sistemi yine cd den kuruluyor anlıyacağın:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sp@wn

İlginç bir konuya benziyor açıkçası. Bu USB işletim sisteminin ne gibi bir yararı var?

Şöyle bir yararı var ben laptop kullanıyorum ve üzerinde win7 kurulu ama ara sıra xp kullanmam gerekiyor yada win7 göçerse diye.. bu durumda evde sabit duran depo olarak kullandığım USB HDD yi çalıştırıp biostan yada F12 ile boot u USB hdd üzerinden yapıyorum ve xp geliyor laptopun hardisk i hiç olmasa yada bozulsa bile xp yi çalıştırabiliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: IdontKnoWw

quote:

Orijinalden alıntı: sp@wn

İlginç bir konuya benziyor açıkçası. Bu USB işletim sisteminin ne gibi bir yararı var?

Şöyle bir yararı var ben laptop kullanıyorum ve üzerinde win7 kurulu ama ara sıra xp kullanmam gerekiyor yada win7 göçerse diye.. bu durumda evde sabit duran depo olarak kullandığım USB HDD yi çalıştırıp biostan yada F12 ile boot u USB hdd üzerinden yapıyorum ve xp geliyor laptopun hardisk i hiç olmasa yada bozulsa bile xp yi çalıştırabiliyorum..

Bu açıdan bakınca çok mantıklıymış

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.