< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Disk kopyalama hakkında yardım
-
-
1tb hddyi 8gb ssdye nasıl kopyalacaksın?
Windows hddye mi kurulu, ssdye mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yok hocam anlamadın. Laptopta 1 TB HDD+8 GB SSD var. Ben 250 GB SSD Takacağım.
windows nereye kurulu bilmiyorum... Nasıl bir kopyalama işlemi yapmam gerekiyor?
quote:
Orijinalden alıntı: darkdevil8585Yok hocam anlamadın. Laptopta 1 TB HDD+8 GB SSD var. Ben 250 GB SSD Takacağım.
windows nereye kurulu bilmiyorum... Nasıl bir kopyalama işlemi yapmam gerekiyor?
1. İmzamı bi oku :)
2. Yukarıda 250 gb ssdden hiç söz etmemişsin.
3. Bilgisayar-sağ tık - yönet - disk yönetimine gir.
Orda c diskine bak. Windows C'de olur her zaman. Boyutuna bakarak anlarsın ssdye mi hddye mi kurulu olduğunu. Clone işine sonra bakalım
izninizle bir konuya değinmek istiyorum.arkadaş sshd den bahsediyor bence. kopyalarken hiç bir ayrımı yok o 8 gbı cache olarak kullanıp sizin görmenize izin vermez diye biliyorum. olan görebildiğiniz bütün dosyaları kopyalayın
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Avatarım Ağır Çekim
izninizle bir konuya değinmek istiyorum.arkadaş sshd den bahsediyor bence. kopyalarken hiç bir ayrımı yok o 8 gbı cache olarak kullanıp sizin görmenize izin vermez diye biliyorum. olan görebildiğiniz bütün dosyaları kopyalayınO benim de aklıma geldi de, yine de emin olmak istedim. Ancak eğer öyleyse disk klonlama yöntemi ile, diski ve özelliklerini, olduğu gibi farklı bir diske kopyalayabilir
bence bi usb disk olmadan iş hayli zor. nasıl aktaracak ki?
c deki sistemi klonlayıp d deki kişisel dosyaları almak çok zor olmaz. önce c kopyalasın
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Avatarım Ağır Çekim
bence bi usb disk olmadan iş hayli zor. nasıl aktaracak ki?
c deki sistemi klonlayıp d deki kişisel dosyaları almak çok zor olmaz. önce c kopyalasınZaten harici bir aygıt lazım. Başka türlü nasıl olur bilmiyorum sistem çalışırken..
Ancak bence yedeğini alıp tertemiz kurulum en mantıklısı..
quote:
Orijinalden alıntı: Efe Yakup Karahanlı1. İmzamı bi oku :)
2. Yukarıda 250 gb ssdden hiç söz etmemişsin.
3. Bilgisayar-sağ tık - yönet - disk yönetimine gir.
Orda c diskine bak. Windows C'de olur her zaman. Boyutuna bakarak anlarsın ssdye mi hddye mi kurulu olduğunu. Clone işine sonra bakalım
Alıntıları GösterDisk şu an bu durumda. F olarak yeni diski dışarıdan takıp tanıttım. Şimdi klonlama yapacağım ancak sadece C'yi mi klonlamalıyım? Recovery D'ye ne olacak?
-
burada yazılanları bi uygula. Ancak recovery bölümünü boşver. Yedeğini al. Ürün anahtarını yaz bi kenara. Biosa gömülüdür ama her ihtimale karşı sen alıp kaydet. Ardından temiz kurulum yap. Hiiç macera arama bence.quote:
Orijinalden alıntı: darkdevil8585Disk şu an bu durumda. F olarak yeni diski dışarıdan takıp tanıttım. Şimdi klonlama yapacağım ancak sadece C'yi mi klonlamalıyım? Recovery D'ye ne olacak?
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: Efe Yakup Karahanlı
burada yazılanları bi uygula. Ancak recovery bölümünü boşver. Yedeğini al. Ürün anahtarını yaz bi kenara. Biosa gömülüdür ama her ihtimale karşı sen alıp kaydet. Ardından temiz kurulum yap. Hiiç macera arama bence.
Alıntıları GösterHocam şimdi C'deki her şey 250 GB SSD'de yer alıyor program yardımıyla hallettim. Bunun dışında recovery de ayrı bir flash belleğe kopyaladım. Ürün anahtar kodunu da not aldım. Bunun dışında yapmak istediğim şey pcden harddiski söküp yerine SSD'yi takmak. Sonra direkt çalıştırdığımda her şey düzelmiş olmayacak mı? Ben HDD'yi komple çıkarıp direkt SSD ile değiştirmek istiyorum. Fazla tecrübem yok bu konuda o yüzden anlamakta zorluk çekiyorum biraz :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkdevil8585 -- 3 Mart 2021; 21:2:43 >
-
Normalde Disk klonlama işleminden sonra, eğer başarılı olduysa, sistem normal bir şekilde açılır. Ancak genellikle istenen performans alınmaz, klonlama işleminde. Bunun yerine hddyi çıkarıp ssdyi taktıktan sonra, bootable flash bellek ile temiz kurulum yapmak an doğru olanıdır :)quote:
Orijinalden alıntı: darkdevil8585Hocam şimdi C'deki her şey 250 GB SSD'de yer alıyor program yardımıyla hallettim. Bunun dışında recovery de ayrı bir flash belleğe kopyaladım. Ürün anahtar kodunu da not aldım. Bunun dışında yapmak istediğim şey pcden harddiski söküp yerine SSD'yi takmak. Sonra direkt çalıştırdığımda her şey düzelmiş olmayacak mı? Ben HDD'yi komple çıkarıp direkt SSD ile değiştirmek istiyorum. Fazla tecrübem yok bu konuda o yüzden anlamakta zorluk çekiyorum biraz :D
Alıntıları Göster
-
Bir de şu var ;
Ssdyi takıp pc yi açınca, hddyi haricen bağla ve içindeki Windows u sil. Yoksa açılırken ya hata verir, ya eski hddden başlar, ya da bios ayarı ister. Tüm bu sorunlardan kurtulmak için temiz kurulum öneriyorum -
quote:
Orijinalden alıntı: Efe Yakup Karahanlı
Normalde Disk klonlama işleminden sonra, eğer başarılı olduysa, sistem normal bir şekilde açılır. Ancak genellikle istenen performans alınmaz, klonlama işleminde. Bunun yerine hddyi çıkarıp ssdyi taktıktan sonra, bootable flash bellek ile temiz kurulum yapmak an doğru olanıdır :)
Alıntıları GösterHDD'yi söküp yerine SSD taktım. Şu anda birebir her şey oturdu. Ancak dediğiniz gibi temiz kurulum yapmak güzel olacak gibi. Bakayım bu gece gözüm keserse temiz kurulum için de kolları sıvarım.
Laptobu sökerken epey acemilik yaşadım :D Gene de nihai sonuca ulaşmak beni mutlu etti. İlerde yeltenirsem ram falan da yükseltebilirim. Alıştık artık sök tak yapmaya :D
Yardımlarınız için teşekkür ederim..
Son olarak ileride bu yazımı okuyacaklar olursa kısaca tavsiye vereyim
1-Youtube'da aomeiden disk klonlama videoları var onlara göre diski klonlayın.
2- Daha sonra direkt HDD'yi söküp yerine SSD'yi takın.
3- Yapabilirseniz temiz kurulumla işlemi tamamlayın.
-
Önemli değil güle güle kullanın. Bir de laptop sıkıntıdır. Söküğünüz vidayı aynı yerine takın ve 1 mikron bile fazla sıkmayın. Yoksa o sizi epey bi sıkar..
Selametle :) -
konu çözülmüş ama şunu söylemek isterim temiz kurulum yapacaksanız acronis ile kendinize ait bir recorvery hazırlayın temiz kurulum yapğtıktan sonra gerekli driver program vb kurun virüs programı kurmadan acronis ile harici diske c diskinizin yedeğinizi alın sistemde ilerde sorun yaşarsanız en fazla 10 dk içinde eski haline getirirsiniz benim şuanda 2017 yılından beri aynı işlemi yapıyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X