Merhabalar, 25 yaşındayım. 6 ay dümenden idman, 1-1.5 sene powerlifting/kuvvet çalışmaları, son 2-3 aydır da hipertrofi odaklı body antrenmanları yapıyorum.
Boy 175, kilo 98. Ancak yağ oranım uzun zaman diyet yapmamak ve genelgeçer beslenmekten dolayı biraz fazla. Orta halli bir form tuttum denebilir. Sonuçta vücut bir şekilde gelişim gösteriyor. Benim burada canımı sıkan nokta, ne yapmam gerektiğini bilemeyişim.
Yağ yakıp tamamen bu durumdan kendimi arındırmaya kalksam bir anda zargana gibi olmaktan çekiniyorum. Öte türlü çıplak form yağlı oldu mu gene tadımı kaçırıyor.
İdeal kaloriyi bulup yıl boyunca onunla beslenerek düzenli set/tekrar/kilo takibi ile mi ilerlemem gerekiyor? Bu işin temel matematiği nedir? Net olarak açıklayacak bir babayiğit mevcut ise çok yardımı dokunacak bana.
Teşekkür ederim.
PS4'ü router olarak kullanabilir miyiz?
PES 2020 PS4 Güncel Yama var mıdır?
Malum efotball berbat. 2021'i de zamanında almadığım için piyasada 200-300 lira bayılmak istemiyorum.
PES2020 PS4 için yeni sezon transfer, forma, takım yaması var mı?
Explorer.exe hatası görev çubuğu çalışmıyor
Arkadaşlar merhaba. Sabah bilgisayarı kullandıktan sonra kapatıp çıktım evden. Hiçbir program yüklemedim, akşam eve geldiğimde çeşitli hatalarla karşılaştım.
Başlat menüsü açılmıyor, yandaki search butonu, ve birkaç uygulama daha tıklayınca sınıf kaydedilmemiş explorer.exe hatası veriyor.
Görev yöneticisinde İşlemler menüsü bomboş, Kullanıcılar menüsü bomboş, Uygulama Geçmişi bomboş halde. Ne yapacağımı şaşırdım vallahi.
Merhaba arkadaşlar. 2021'in başından beridir ara vermeler haricinde sürekli antrenman yaptım. Tabii başlarda hiç beslenmeyi umursamadım. Çoğu kez istediğimi yedim. Çok fazla tartıda oynama olmasa da ölçülerim gene değişmekteydi. Bu süreçte uzaktan eğitimler, split programlar falan birçok şey yaptım. Her ne kadar gelişim olsa da antrenmanın yoğunluğu ve bende oluşturduğu yorgunluk hissi hayatımdaki diğer şeyleri yürütmemi engelledi. Zaten doğal seviyede yaptığımız için, uzaktan eğitim hocalarının birçoğunun yazdığı programları vücudun kaldırmadığını düşünüyorum. Çünkü sert girdiğiniz zaman bir sonraki antrenmana kadar vücut toparlanamıyor. Bu durum spordan uzaklaştırmasın diye ve uzun zamandır merak ettiğim için 5x5 ağırsağlam programına başlamak için kolları sıvadım.
Şu anda 86-87 kg , 175 boya sahibim. Haliyle antrenmansızlık, pandemi falan derken yağ oranım yüksek seviyede. Yani bel çevresi ve göbek var. Şu anda çeşitli makro hesaplayıcı sitelerde verilerimi girdiğim zaman karşıma şu değerler geliyor,
Yüksek karbonhidratlı diyet:
Protein: 140 grams
Fat: 68 grams
Carbohydrate: 321 grams
Calories: 2,457 calories
Bir başka hesaplayıcı:
PROTEIN: 191 g per day (765 calories)
CARBS: 255 g per day (1020 calories)
FATS: 85 g per day (765 calories)
TOTAL CALORIES: 2549
Yukarıdaki değerler kilomu korumamı sağlıyor. 2000 civarı yüksek karbonhidratlı bir beslenmeyle stronglift antrenmanını uygularken zorlanır mıyım? Bir taraftan yağ yakarken güç kazanmak zor mu? Ya da ağırlıkların artışı sıkıntıya girer mi? Bu konuda fikri olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
Araç tavsiyesi verir misiniz?
20-21 yıllık BMW alınır mı ?
Disk kopyalama hakkında yardım
Sinema/ses sistemi tavsiye?
pc yükseltme hakkında çeşitli sorular
Merhabalar.
HP CC106NT laptobum var. Geçen yıl mart ayında aldım. Ara ara saçma kasılmalar ve takılmalar yapıyor. Bazen sayfa yüklenmesinde çeşitli problemler yaşıyorum. İnternetteki birçok hızlandırma videolarını uygulasam da çok verim aldığım söylenemez.
Şu anda bilgisayarıma SSD ve Ram takviyesi yapmayı düşünüyorum. 8GB ram var. Aynı zamanda 8 gb SSD'ye de sahip. Mevcut ram ile beraber 8 gb taktığımda direk 16'ya çıkar mı? Yoksa 2 tane ayrı 8 gblik almam mı gerekir?
Ayrıca SSD takviyesi için mevcut SSD'nin sökülüp yerine yenisinin mi takılması gerekiyor? 1tb Harddiskin yerine SSD takılırsa bilgisayarımdaki dosyalar silinir mi?
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 54
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 16.759 (Bu ay: 309)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware