Şimdi Ara

Disk okuma hatası !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar agp olan sistemimi gecenlerde PCI a cevirdim ve butun parcaları neredeyse değiştirdim..

Sistem su sekılde:

Q8400 işlemci
    EP45 D3slr gigabyte ana kart
    OCZ 800 2x2 4 gb ram
    power suply nin markasını unuttum ama 650 watt (gigacel ile bi şi di)
    ekran kartım 4850 sapphire
    HDD sata segate 80 gb

Sorun:

Agp de kullandıgım HDD yi değiştirmedim sadece diğer butun parçalar yenı ve PCI
    sistemi kurdum bilgisayarı actım
    siyah bir ekran geliyor ve bazen "İşletim sistemi yükleme hatası" ve bazen de "Disk okuma hatası"
    diyor ve CTRL + ALT + DEL e basın restart atın diye bir sey cıkıyor bir turlu acamadım PC yı

ne yapmam gerekıyor.
    Format atsam bootable bir xp cd si ile duzelırmı yada baglantıları yanlıs baglamıs olabilirmiyim hdd kablolarının cogunu kontrol ettim degistirdim Powerdan gelen vold kablolarını.

ama sorunum halen dewam edıyor...

şimdiden çok teşekkürler...

• Yeni sistemini güle güle kullan...

Eğer sabit diskini yeni donanım için formatlamadıysan ve işletim sistemini de baştan kurmadıysan, bu tip hatalar alman çok doğal.
  • HOCAM 2 NEDENİ VAR SORUNUN
    1 SİSTEMDE DRİVER PROBLEMİ OLABİLİR
    2.BİOS AYARLARINIDA SORUN OLABİLİR
    BİOS AYARLARINI DEFAULT YAP SADECE TARİH SAAT DEĞİŞTİR.
    DRİVERLARI KONTROL ET AYGIT YÖNETİCİSİNDEN SORUNUN DONANIMSAL DEĞİL YAZILIMSAL BİLGİN OLSUN
  • bios default ettiğin zaman tümden bios eski haline döner default olur arkadaş yazmışta saati tarihi değiştir sadece falan.yanlışını düzelteyim dedim herneyse dostum sorunun arkadaşın dediği gibi yazılımsal büyük ihtimal(%95) ama donanımsalda olamaz diye birşey yok disk okuma hatasının donanımsalda olabilir(%5) hdd den kaynaklı zaten boot sectorde sorun varsa hdd'nin bu şekilde hata verebiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Masklow -- 19 Haziran 2009; 12:53:37 >
  • anladım da hani görev yöneticisi demişsin ben PC yi calıstıramadım kı görev yöneticisinden girip driver larına bakım :)
    bootable bir xp cd si indirdim suanda perfect xp dıye gecio netten buldum iso yapıp aksam denıcem ınsallah olur olmaz sa gidip bi bilgisayarcıya yaptırcaz kimbilir kaç lira kazık yiycez gene :S
  • dostum kim görev yöneticisi demiş aygıt yöneticisi o bahsettiğin şey.
  • aygıt yöneticisinide bilmiyorumki inan internetten bakıp topladım pc yı öle görev filan hiç bir bilgim yok oyunu acar oynarım ole bı kullanıcıyım :)
  • xp cd si ile de olmadı napcam bilmiyorum :/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.