Bugün C diskini Macrium Reflect programı yardımıyla 240GB SSD'ye taşıdım, SSD şuan boot olarak öncelikli ve sorunsuz çalışıyor, benim sorum ise şu, ben klonlama yapıtğım için C diskim şuna 195GB gözüküyor ve SSD'de bulunan fazladan 30GB alan unallocated durumda gözüküyor, windows disk yönetimi menüsünde Genişlet seçeneği kapalı durumda, minitool indirdim orada sanıyorum ki bana tam gereken özellik olan Extend yani disk genişletme seçeneği bulunuyor ama maalesef özellik pro sürüme aitmiş, şuan bana Disk genişletme yapabileceğim güvenilir, stabil ve ücretsiz bir program gerekiyor, ayrıca klonladığım eski disk de resimde gördüğünüz gibi ekstra bir bölüm olarak duruyor, onu da aynı şekilde D diskine eklemek istiyorum, eskiden C diski olan bölümü de nasıl unallocated hale getirecebilirim acaba? Direk biçimlendirme sonrası program yardımıyla mevcut D diski ile genişletme uygulayarak birleştirebilir miyim yoksa temiz hale getirmek için ekstra bir uygulama gerekir mi? Ayrıca C'den kalma minik yedek ve UEFİ bölümlerine de aynı işlemi uygulayarak D diskini tek parça hale getirmek amacım, yani resimde görülen Disk 0 bölümünü tek parça D diski yapmak istiyorum bunun için nasıl adımlar izlemeliyim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme