Şimdi Ara

Disket kullananlara müjde: FreeDOS 1.3 çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Disket kullananlara müjde: FreeDOS 1.3 çıktı

Günümüzde Windows, Linux, Android, iOS ve Mac kavramları işletim dediğimizde aklımıza ilk gelenler. FreeDOS ise genelde bilgisayarlarda Windows kurmak istemeyenlere bir miktar daha düşük fiyattan satış yapılmasını sağlıyor. Bununla birlikte önemli bir kitlesi olan bir yazılım ekosistemi.

FreeDOS 1.3 neler sunuyor?

MS-DOS günlerini yaşayanların çok iyi tanıyacağı FreeDOS işletim sistemi bir grafik ara yüzü olmadan komutları bizzat girerek bilgisayar kullanmak isteyenleri hedefliyor.

Ayrıca Bkz.Microsoft, Windows 12'yi geliştirmeye başladı: İşte detaylar

Açık kaynak olarak hazırlanan yazılım  IBM XT 286, 386 gibi çok eski sistemleri ve hatta disket kurulumunu da destekliyor. FreeDOS en son 2016 yılında güncellenmişti.

FreeDOS 1.3 güncellemesinde Kernel 2043 çekirdeğine yükseltilmiş ve yeni FreeCOM 0.85a komut çatısı kullanılıyor. Yeni oyunlar ve programların yanı sıra sistem paketleri de güncellenmiş.

FreeDOS 1.3 toplamda 375MB boyutunda ve CD üzerinden de deneyimlenebiliyor. Ayrıca disket kullananlar için zip sıkıştırması da dahil 20MB civarında bir boyuta indirgeniyor.

Kaynak:https://www.tomshardware.com/news/freedos-update-released

• Eskiden herşey disket üzerinden MS DOS komutlarıyla çalışırdı.daha dün gibi hatırlıyorum x86 işlemcili 386dx 4mb RAM makina ile aradan geçen zaman muazzam bir değişim yaşandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 21 Şubat 2022; 23:15:35 >
  • diks

• Artık monster bilgisayarlar güncel işletim sistemiyle gelecek.

"nc" der susarım... gelsin mario'lar gitsin Dyna Blaster, Dangerous Dave, Alaaddin...

• joven kullanıcısına yanıt
    ilk bilgisayarım i386, bilgisayarcıya gider disket oyun seçerdim sadece isimlerine bakarak oyun beğenir alırdım 😁😋 ihtiyarladık

• vay be başlangıç disketi yapardık format atmak için Disket kullananlara müjde: FreeDOS 1.3 çıktı 

• Yorum yaparsam yaşım ortaya çıkacak, en iyisi susmak..Disket kullananlara müjde: FreeDOS 1.3 çıktı 

• eski disketler hala durur ama 5.25 sürücü bulamadım.

Şu bahsettiğin 25 sene öncesi... 25 sene sonra ne olacağını düşünebiliyor musun?

Teknoloji korkunç bir hızla ilerliyor...

• DOs zamanlarını hatırlayanları görmek güzel :)

• Ne kullanırdım dir komutunu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Sizinki gene iyiymiş. Benim bilgisayarın rami 256 kb tı. Hdd yoktu. Bi 20 mb lık hdd düşünmekteydim. 😆

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    daha da eski 😁😁 evet o zamanlar kuzenimle teknolojinin ilerisini tahmin ediyorduk telefonların dokunmatik kullanılacağını vs öngörebilmiştik. şimdi ise 25 yıl sonrasını çok hayırlı görmüyoruz 😂😂🤣 bundan 25 yıl sonra evlerdeki robot kullanımının yaygın bir şekilde kullanılacağı kesin hologram teknolojisi vr gözlüklere ihtiyaç kalmaması vs gibi teknolojiler yaygınlaşacak diye düşünüyorum

• 3,5 mb lık disketler ile basic öğrendiğim dönemler o zaman maus yok internet hiç yok kısaca yandaki bilgisayar ile bağlantı hiç yok ilk oynadığım oyun prince oyunu 30 yılda teknoloji çok hızlı gelişim gösterdi.

• Arkadaş Ahmet Rasim lisesinde bilgisayar dersi alırdı.

Bilgisayar kullanmayı bana o öğretti. Ama bilgisayarım yoktu, bilgisayar fuarlarında beleş bilgisayar kullanırdık, 4-5 günde öğretti.

Sonra kendi bilgiayarımı aldım ve Windows 3.1 i tek diskete sığdırıp o arkadaşa vermiştim.

Okuldaki PC lerde sadece disket sürücü olduğu için msdos kullanıyorlardı o dönem. Görenlerin ağzının açık kaldığını söylemişti.

İkinci bir diskete de gerekli dll leri falan koyup, içine diğer uygulamaları da koymuştum, isterse onunla paintbrush falan açabiliyordu.

Nereden nereye. Sene 1993 falandı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ne günlerdi be özledim yeminle ne ugrasırdık disketten oyun oynamak için?? şimdikiler anlamaz yaşanması lazım.

• gelsin 486 zamanı

• O zamanların malum kanalı , şifreli olarak yayın yapan kanal Disket kullananlara müjde: FreeDOS 1.3 çıktı 

şifresini çözen bir uygulama vardı (more tv)

bilgisayarda uydu kartı kullananlar hatırlar ...

Onu bilgisayarcıdan diskete attırıp koşa koşa eve gelmiştim :)Disket kullananlara müjde: FreeDOS 1.3 çıktı 

• Flcnr kullanıcısına yanıt
    hahayyy tam olarka bu cevap

• gözümde canlanır koskoca mazi....asdfghjk

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.