Şimdi Ara

Disket sürücüsüz Windows kurulumuna SATA2 disk tanıtma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar disket sürücüsü yok.Nasıl olur bi yardım lütfen.Kasayı açamam garanti bozuluyor...

• usb hdd bulabilirsen leptoplar falan için oluyo ondan yap sonrada ghost al bence ama işin zor soyliyim
  • disket sürücün fiziksel olarak var da windows mu görmüyor anlamadım biraz daha açık yazarsan cevap bulman daha kolay olur
  • yaw herşey açık disket yok herşeyim var cd-rw flash disk biri anlatsınnnnn
  • aynı sorunu bende yasadım ama en son cozum bulamayınca mecbur actım kasayı taktım floppy yada para kıyıp usb floppy al baska cozum yolu yok gibi
  • üff nasıl yok ya
  • hocam o zaman al bi usb floppy zaten her format atmanda tanıtman gerekicek bu sata 2 yi yani ileride de lazım yada teknik servise gonder orada taktır ama bence al ozaman bi usb floopy
  • slmlar biz böyle bi sorunu hp laptop kullanıcıları olarak yasamıstık ve soyle cözümlemiştik bilmem işinize yararmı... bu sata2 driver ini acmaya calısıında disket istior die biliorum eger baska bir masa üstü bilg. bunu diskete acabilirsen sorun halloluo.Sonra bu disketin içindekilerini bi usb belleğe kopyala ve aygıt yöneticisinden sürücüyü güncelleştir.Tabi windows u kur önce...
  • dostum hp laptop a format atmaya çalışıyoruz bizde... tam noktaya değinmişsin. daha açık anlatabilirmisin?
  • bir saçmalık var
    sata sürücüyü tanıtamadığı için xp yi kuramıyor nasıl önce windows u kurup sonra aygıt güncelleştirmesi yapabilir
  • sata native support u kapatıp kuracaksınız tabikide... Daha sacmalık olmasın istersenn....
  • hani o windows kurdugun cd var ya işte onun oldugu drive eğer floppy yoksa a : oluo bu durumda sen o windows cd sini çıkart sata driverların oldugu bi cd bul onu tak tanıt sonra hade yola devam :D
  • Çözüm:
    Elinizde Windows CD'si, CD-RW ve bir adet boş CD olmalı.
    Windows'unuzu formatlamadan, SATA2 sürücülerinizi Internetten veya bir şekilde elde ediyorsunuz. Sonra Nlite isimli programı açıyorsunuz. Bu program Windows kurulum CD'sine türlü şeyler ekleyip çıkarmanıza yarar, sürücüler ve Service Pack'ler de dahil. Internetten elde ettiğiniz Text Mode sürücülerini bu program ile CD'nize entegre ediyorsunuz. İsterseniz SP'leri ve hotfixleri de entegre edebilirsiniz. Sonra program size ISO (CD kalıbı) dosyası oluşturuyor. Bunu da CD'ye yazıyorsunuz. Yazdığınız CD ile kuruyorsunuz. Size artık kurulumda SATA driveri sormuyor.
    http://www.nliteos.com/

Çok daha ayrıntılı tanıtımı forumda mevcut, bir arkadaşımız yazmış idi.

edit: Bilgi olsun, Windows sürümlerinde A ve B disk harfleri sadece disketlere ayrılmıştır. Bilgisayarınızda disket sürücü yoksa bile harddiskiniz C'yi alır otomatikman. A ve B sadece disket içindir, disket yoksa onlar da yoktur. Başka bir cihaz bu harfleri alamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 4 Ocak 2007; 9:02:28 >

• kardeş sağolda:
    1- uzun anlatımı bulamadım
    2-driverları hangi dizine atacam
  • quote:

Orjinalden alıntı: akinakgul005

kardeş sağolda:
    1- uzun anlatımı bulamadım
    2-driverları hangi dizine atacam

şöyle yapıyorsun;

1-önce google' layıp sata 2 diske windows kurulumu yazıyorsun.
    2- sonra entere basıyorsun.
    3- karşına cıkan ilk sonuca tıklıyorsun
    4- sen bunlarla uğraşıp vakit kaybetme buyur sonuç

http://forum.donanimhaber.com/m_9356538/tm.htm

kolay gelsin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.