Arkadaşlar sorunum çok garip, h: sürücümde yüklü bulunan flight simulator oyununu uzun zamandır kullanmadığım için sildim.. Maalesef program ekle/kaldır bölümünde görünmediği için sağ tıklayıp silmek zorunda kaldım.. 13 gb lık dosya silinmiş olmasına rağmen, diskin boş alanında ne artma ne azalma gözüküyor.. geri dönüşüm kutusunu boşalttım, ccleaner kullanarak hem reg'leri hem temp dosyalarını temizledim, sorunum çözülmedi.. Biçimlendirme dışında bir çözümü varmıdır bu işin?
Sistem geri yükle fonksiyonu o disk bölümünde aktifse dosyalar korumaya alınacağından diskte bir azalma olmaz. Sistem geri yükleme o bölümde açıksa ya kapat ya da yedeklenen dosyları sil.
dediğinizi denedim, disk temizleme bölümünden sistem geri yükleme noktalarını da sildim, durum devam ediyor. halen 13 gb yer açılmadı
Diski onarma işlemini çalıştır. Daha sonra ccleaner programı ile temizlik yap. Her bölümde ne kadar alan boşalacak bir bak bakalım.
Birde programı başka bölüme yüklemiş olabilir misin? Yani yanlış bölümden 13gb boşalmasını bekliyor olabilir misin?
Ayrıca dosyaları silerken yanlışlıkla taşı'ya tıklayıp başka bir klasöre taşımış olabilir misin? Diskte bir arama yapıp dosyaların hala durup durmadığını kontrol et.