Sistem: Intel Core i5 4690K Gigabyte GeForce GTX 660 2GB 192-bit GDDR5 MSI Z97-G43 3000MHz O.C. WD 3,5" 1TB Caviar Blue Sata 3.0 7200Rpm 64 MB Cooler Master 600W RC-K380-KWA600-TR Mid Tower Dahili PSU Kingston 4GB HyperX Savage Red 1600MHz CL9 Microsoft Windows 7 Ultimate Service Pack 1 64-bit
Sistemi topladıktan yaklaşık 1-1,5 ay sonra "Display driver stopped responding and has recovered" diye bir hata alıyodum, hata oyundan çıktığımda oluyodu ekran ilk takılıp sonra 2 saniye kararıyo geldiğinde bu hata çıkıyodu bu boyle bikaç kere daha oluyodu, eğer durmazsada bi mavi ekran alıyodum.http://i.hizliresim.com/LaOVLj.jpg
Dün işlemcinin 77-79 derecede çalıştığını gördüm ( olması gereken 72, OC yapmadım ) acaba bu hatanın nedeni bu mudur ? İşlemciyi nasıl daha serin tutabilirim ? Fanın pek işe yarayacagını sanmıyorum, işlemci fanlarıda çok pahalı, Intel Turbo Boostu kapamayı planlıyorum nasıl yapabilirim ?
Sorun ekran kartı ve sürücüden olur genelde
işlemciye bir fan al kasada kaç adet fan takılı egzoz fanı takılımı bazen ters bağlıyorlar ona bir bak
Nerd Miner
kullanıcısına yanıt
Kasada termal macununu hafif mıncıkladığım işlemci fanı, psu fanı, grafik kartında 2 fan ve kasayla gelen öndeki fan var başka ek fan almadım.
işte sorunun burda kasanın arkasında fan gelmiyor içerde sıkışan sıcak havayı dışarı atacak bir egzoz fanı edin sıcaklıklar rahatlamazsa işlemciye soğutucu alırsın ama sorun egzoz fanı olmaması kasayla gelmiyor
12cm lik bir fan alıp çıkış fanı olarak bağla
Nerd Miner
kullanıcısına yanıt
pek etki etmez diye düşünmüştüm ama peki ilk bunu deneyeyim bu arada turbo boostu nasıl kapatabilirim 3.9 ghz çalışıyor hiç ihtiyacım yok şuan 3.5 yeterli