Şimdi Ara

Displayport rastgele zamanlarda siyah ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim MAG241C monitörüm var. Şu ana kadar HDMI ile bağlanıyordum ve sıkıntı yoktu. HDMI ile zaten 144Hz'e ulaşabiliyorum. Yakın zamanda Displayporta geçmeye karar verdim, böylece Freesync alabilecektim. Displayport aldığımdan beri ekran rastgele zamanlarda siyah oluyor. "No signal" değil, ama sadece açık bir siyah rengi oluyor, ve ancak monitörü kapatıp tekrar açınca düzeliyor. Monitörü açmaya bastığınızda kapalıyken olduğu siyah ton değil de daha açık, griye yakın bir renk olur ya, o hali alıyor. Zaman rastgele, bazen ekran başından iki dakika kalktığımda böyle buluyorum, bazen ise oyun ortasında yani aktif iken aniden gidiyor.

Henüz sadece tek bir Displayport kablosu kullandım, o yüzden kablonun bozuk olma ihtimali hala cepte. Ancak başka çözüm önerileriniz var ise ilk önce onları denemek istiyorum. İyi günler.

Kullandığım bazı özellikler;

Freesync açık

Ekran Yenileme hızı 144Hz

GPU gtx 2060s

• Bende aynı sorunları HDMİ 2.0 kablo ile yaşıyordum Paggue DP 1.4 alınca sorunlarım ortadan kalktı yalnız benim ekran kartı AMD monitörüm Freesync,

Senin ekran kartı Nvidia monitor Freesync gerçi G-Sync uyumu var diyor baktığım yerlerde ama tam çözemedim, uzunca yıllardır donanım takip eden birisi olarak şu Freesync gsync adaptive sync olayı bende biraz eksik kaldı konuya hâkim biri cevap verirse bende öğrenmiş olurum.
  • parcapincik kullanıcısına yanıt
    G-Sync'i özellikle kapattım, çünkü denedikten sonra oyunlarda sıradışı kırılmalar olduğunu gördüm (Aynı anda freesync açıktı, ikisi birden açık olunca sorun arzediyor olabilir). Belki de Freesync'i kapatım G-Sync'i açmalıyım, ikisinin kıyaslamasını veya çıkardığı sorunları da bilmiyorum
    GittiGidiyor
    DİSPLAYPORT TO DISPLAYPORT KABLOSU 4316p DISPLAY DP ARA BAĞLANTI MONİTÖR TV BAĞLAMA TV LCD LED Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/displayport-to-displayport-kablosu-4316p-display-dp-ara-baglanti-monitor-tv-baglama-tv-lcd-led_pdp_501577875

Bendeki displayport kablosu bu, açıkcası kalitesini anlayamıyorum, ama sizin kablonuzun 90TL civarındaki fiyatını görünce herhalde bir bildikleri vardır, bir fark vardır diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertGuzeldal -- 12 Mayıs 2020; 12:54:56 >

• MertGuzeldal M kullanıcısına yanıt
    Şimdi benim bildiğim kadarıyla monitörden Freesync açıyorsun Nvidia yazılı içinden G-Sync açınca aktif oluyor G-SYNC.
    yani ekran kartın ister amd ister Nvidia olsun bunların yazılımı içinden teknolojileri aktif etmeden monitör içinden aktif etmen bir işe yaramıyor.

Bana kablo sorunu gibi geldi.
  • parcapincik kullanıcısına yanıt
    Çok fazla öneri üzerine ben de Paggue DP 1.4 siparişimi verdim. 90TL'ye aldım, değerinden emin değilim açıkcası, ama bu sorunun önüne geçecekse helali hoş olsun
    Zaman varsa oku istersen biraz uzun ama :)
    https://forum.donanimhaber.com/acer-xv272-acer-xv272pbmiiprzx-27-144hz-1ms--142643014#142643014
  • quote:

Orijinalden alıntı: parcapincik

Zaman varsa oku istersen biraz uzun ama :)
    https://forum.donanimhaber.com/acer-xv272-acer-xv272pbmiiprzx-27-144hz-1ms--142643014#142643014
    Yeni kablom sorunu çözdü. Öbür kablonun kalitesizliğindenmiş sıkıntım.
  • Aynı sorunu dark dp kablo ile yaşamıştım.Uzak durmak lazım.
    Sorunun çözülmesine sevindim, güle güle kullan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.