Şimdi Ara

Distortion ile ilgili..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sorum kısa.. Ben elektro gitar aldım, ancak param yetmediği için amfi alamadım. Olsun en azından pğarmaklarım gelişir alana kadar egzersiz yaparım, çalışırım diye.. Şimdi amfi de almayı düşünüyorum ancak çok çok yeni olduğum için bir bilgim yok. Distortion amfi nin içinde mi oluyor ? Yoksa ona da mı para vereceğiz tekrardan ? Ayrıca distortion amfi de yoksa amfi ne işe yarıyor ?

Teşekkürler şimdiden.

• kendinden distortionlu olur amfiler.ama tabi daha kaliteli ses için pedal da kullanmalısın.distortion amfi demek değil.amfi senin gitarına elektrik yükler tellerin titreşiminden manyetik dediğimiz parçalar sesi alır ve tekrar amfiye verir amfi de sesi dışarı çıkarır.amfi hoparlör gibi bişey yani.distortion da ses amfiden çıkmadan sese verilen bi efekt.bi sürü efekt var öyle overdrive wah falan gibi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CdrcX

ben de DİSStortion anladım da girdim konuya

bende
  • quote:

Orjinalden alıntı: QuestionMark

kendinden distortionlu olur amfiler.ama tabi daha kaliteli ses için pedal da kullanmalısın.distortion amfi demek değil.amfi senin gitarına elektrik yükler tellerin titreşiminden manyetik dediğimiz parçalar sesi alır ve tekrar amfiye verir amfi de sesi dışarı çıkarır.amfi hoparlör gibi bişey yani.distortion da ses amfiden çıkmadan sese verilen bi efekt.bi sürü efekt var öyle overdrive wah falan gibi.

hmm. amfi den disstortion sesi almak mümkün yine de yani ? Amfi de varsa distortion ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dwight Stifler

quote:

kendinden distortionlu olur amfiler.ama tabi daha kaliteli ses için pedal da kullanmalısın.distortion amfi demek değil.amfi senin gitarına elektrik yükler tellerin titreşiminden manyetik dediğimiz parçalar sesi alır ve tekrar amfiye verir amfi de sesi dışarı çıkarır.amfi hoparlör gibi bişey yani.distortion da ses amfiden çıkmadan sese verilen bi efekt.bi sürü efekt var öyle overdrive wah falan gibi.

hmm. amfi den disstortion sesi almak mümkün yine de yani ? Amfi de varsa distortion ?

tek ses alabilirsin.. ve büyük ihtimal hayal kırıklığına uğrarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skymarc -- 7 Temmuz 2009; 11:30:47 >

• quote:

quote:

Evt dedikleri gibi amfinin efektinden de alırsın bi distortion ses ama ne kadar kötü olduğunu bi prossesor aldığında anlıcaksın. Bence amfiyi tek almamak lazım efektör iyi gider yanına ha ucuz ha pahalı orası önemli değil çok ta. Yani efekt in sayısından çok kalitesi daha önemli bence.

• arkadaşın dediği gibi efekt sayısından çok kalitesi önemli.sana tavsiyem amfini alınca takılırsın distoyla biraz ama tek ses alırsın yani sadece disto çalabilirsin değişmek istediğinde gitarı bırakıp efekti değişçen.amfiden sonra pedal almaya başla nasılda distortionum var deyip başka pedal alma en önemlisi distortion çünkü.kaliteli bir pedal al onları araştırıp bulabilirsin.tavsiyem tek efektli pedal al disto için ayrı wah için ayrı kaliteli pedallar.hepsini toplaman uzun zaman alır ama kaliteli olur :D
    www.mydukkan.com güzel bir online alışveriş sitesi sadece müzikle ilgili.ben de elektro akustik aldım çok memnun kaldım hizmetten bi bak istersen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    palm ile ilgili
    22 yıl önce açıldı
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bir sürü araştırma yaparsın ama eninde sonunda alacağın amfi ya marshall 15 wat veya ibanez 10-15 watt amfi olur. direk onları incele youtube de distortion kaliteisi gör. İbanezlerin distortionları uzuc bir amfi için çok başarılı. 10 watt veya 15 watt.. ev için yeterli. Ayrı alacağın distortion ucuz olacağı için pek tatmin etmez. Müzik işinde kaliteli ses harcayacağın para ile doğru orantılı.
  • Ben gitarım kötü diye disstortion efektleri kalitesiz diyordum , prosesör mü gerekiyormuş ?
  • gitarın kötü olursa her efektten kötü ses alırsın ne kadar iyi ekipman toplarsan topla bir gibson sg nin sadece marshall amfiyle aldığı sesi sen o gitarla marshall dan alamazsın.ama topladıkça sesteki kalite artışını da hissedersin. prosesör çok önemli bir jim dunlop dururken başka wah pedalı alınmaz mesela.yukarıda arkadaş iyi demiş ibanez amfinin kendinden efektleri iyidir tercih edebilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: UçanPırasa

quote:

quote:

Evt dedikleri gibi amfinin efektinden de alırsın bi distortion ses ama ne kadar kötü olduğunu bi prossesor aldığında anlıcaksın. Bence amfiyi tek almamak lazım efektör iyi gider yanına ha ucuz ha pahalı orası önemli değil çok ta. Yani efekt in sayısından çok kalitesi daha önemli bence.

Peki öneriniz nedir ? Yani ne kadara patlar bana, bu gereken aygıtla amfi. İnanın hiç bir fikrim yok. Zaten gitarı da 300 liraya aldım. Başlangıç gitarı, ama Ses çıkmayınca da olmuyor işte. Şimdiden amfi ve gerkeen cihazını alayım, babam bana iyi bir gitar alacaktır sanıyorum. Birşeyler görebildiğinde.

• daha yenisin sana overdrive yeter zaten efektor pedal falan onları sonra alırsın baslangıc için 15 wattlık reverb lü bi amfi işini fazlasıyla gorur
  • quote:

Orjinalden alıntı: st3in

daha yenisin sana overdrive yeter zaten efektor pedal falan onları sonra alırsın baslangıc için 15 wattlık reverb lü bi amfi işini fazlasıyla gorur

Fiyat ne kadar olur ?

Birde, marka model verebilir misiniz ? Kazıklanmak istemiyorum çünkü.
  • mydukkan
    Marshall MG15CDR MG15CDR Limited - Gümüş Elektro Gitar Amfisi
    http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=200&gid=92

hangi şehirdesin

• eger paran yoksa bilgisayara baglayabilirsin ses çok kötü olacaktır ama.marshall amfi çoook kalitelidir ama gitarın fiyatına gelicek büyük ihtimal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuestionMark -- 7 Temmuz 2009; 12:06:14 >
  • İstanbul
  • Şuan bilgisayara bağlıyorum. Berbat bir ses alıyorum

Amfiye birde pedal lazım diyordunuz. O ne kadardır ?
  • sen daha yeniyim diyosan amfiye pedalı falan çok sonra düşün. evde çalışırsın büyük ihtimal. alırsın ibanez 10 watt bi amfi 150-200 tl arasıdır fiyatı. çalışırsın onla. zaten distortionla ilk başta pek işin olmaz. hatta amfiylede pek işin olmaz.başta parmaklarını açarsın elini alıştırırsın. sonra genelde clean tonda alışılır. ama distortionda çalışmakda gereklidir. gitarın çok iyi değilse(gitarın ne bu arada)amfi çokda etki etmez.ama ibanez bi amfi ucuz amfiler arasında bulabileceğin en iyi amfilerdendir. pedaldır procecör dür sonra alırsın onları ama ses sistemin varsa procecör almanı tavsiye ederim. digitech rp50 çok çok rahat idare eder seni. amfilerden distortion da clean tone da elde edebilirsin. pedallar için biraz tecrübe gerekir
  • quote:

Orjinalden alıntı: sicknessss

sen daha yeniyim diyosan amfiye pedalı falan çok sonra düşün. evde çalışırsın büyük ihtimal. alırsın ibanez 10 watt bi amfi 150-200 tl arasıdır fiyatı. çalışırsın onla. zaten distortionla ilk başta pek işin olmaz. hatta amfiylede pek işin olmaz.başta parmaklarını açarsın elini alıştırırsın. sonra genelde clean tonda alışılır. ama distortionda çalışmakda gereklidir. gitarın çok iyi değilse(gitarın ne bu arada)amfi çokda etki etmez.ama ibanez bi amfi ucuz amfiler arasında bulabileceğin en iyi amfilerdendir. pedaldır procecör dür sonra alırsın onları ama ses sistemin varsa procecör almanı tavsiye ederim. digitech rp50 çok çok rahat idare eder seni. amfilerden distortion da clean tone da elde edebilirsin. pedallar için biraz tecrübe gerekir

çok güzel bir açıklama olmuş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.