Bu linkten programı indir otomatik altyazıyı media player a koyuyor bu program
film ismiyle altyazı ismi aynı olmalı ve aynı klasörde olmalı
mesela:film spiderman2.avi ise altyazı:spiderman2.sub olması lazım tabi altyazı formatı farklıda olabilir ama önemli değil isimleri aynı olsun yeter hadi kolay gelsin...
mediaplayer 9 serisi varsa sende filmin ismiyle alt yazının ismi aynı dizinde ve aynı isimde olursa örneğin
C:\Belgelerim\matrix reloaded.avi C:\Belgelerim\matrix reloaded.sub yada srt v.s alt yazı uzantısı değişebilir bu şartlarda media player otomatik olarak alt yazıyı çalıştırır. Ya dawww.bsplayer.org tan bsplayer ın son sürümünü indir aç filmi üstüne sürükleyerek yapabilirsin ardından alt yazıyıda üstüne sürükle playerın çalışsın tabii sürüklemeden menulerdende load subtitle v.s yapıp gerekli ayarları yapabilirsin (boyut font v.s)
yaw bs.player veya radlight kullan (türkçe skin olanları da var). filmi açtıktan sonra menüden add subtitle fln de altyazının olduğu directory belirt. ismi fln. aynı olmasına gerek kalmadan açar. hatta ben dat,avi,mpg uzantılı kliplere sözlerini altyazı yazıyom, karaoke gibi çıkıyo. :) (deli işi..) hatta üstteki programlarda o film için seçtiğin son altyazıyı hatırlama özelliği de var. film ile aynı ismi verirsen cd yi takıp çalıştırdığında altyazıyı direkt görür.
Arkadaşlara ek olarak ben şahsen vobsub programnı kullanıyorum altyazıların görünüşü diğerlerine göre daha güzel.(hepsini denedim.)