Şimdi Ara

1 sayfayı nasıl ezberlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mecburen ezberlemem gereken bir sayfalık bir yazı var.
    Nasıl ezberlerim, tavsiye edeceğiniz bir yöntem var mı?

• cumle tekrarı.
  • Al bi tomar saman kağıt tükenmez kalem. Kendinden geçene kadar tekrar tekrar yaz. Ben 25 tane elektro manyetik alan sorusu ezberlediysem (25 sayfa) sen 1 sayfa metni hayda hayda ezberlersin. Artık ezberde değil refleks oluyor o yüzden unutma olmuyor çat çat yazıyorsun
  • Ben gençliğe hitabeyi 2 tekrarlama ile ezberlemiştim aslında olay anlamakta yazılanı anlıyorsan kafanda kalır hocam.
  • Öncelikle ezberliyeceğin metini eşit olarak bölümlere ayır .. Örneğin 5 bölüm ya da 7 bölüm .. Bu sana bağlı..

Ardından birinci bölümden ezbere başla ve sürekli tekrar yap .. Birinci bölümü ezberledikten sonra ikinci bölüme geç ve ondada aynı şekilde ezber ve tekrar yap.. İkinci bölüm ezberlendiğinde üçüncü bölüme geçme .. Birinci bölüm ve ikinci bölümü sırasıyla tekrarla ve sonra üçüncü bölümün ezberine başla .. Böylelikle ilk ezberlediğin noktaları sindirmiş olucaksın .. Üçüncüyüde ezberlediğinde dördüncüye geçmeden ezber yaptığın sıralamarı tekrarla.. Taki sonuncuya kadar .. Bu şekilde hem aklında kalıcı olur hemde düzenli bi ezber yapmış olursun ..

• Ben savunmadayım Yazanı anlamıyorsan ezberlemen zaman alır.
  • Olay bana göre ezberlemek değildir, ama eskiden bu zihin çalıştırma olaylarına kafa yorduğum için yardımcı olabileceğini de düşündüğüm bir şey söylüycem

Metnini bir olay yazısı gibi düşün, ve aralarında nedensellikler kurmaya çalış. Zihnin senin yaşadığın bir oturma odası olsun mesela, olayları nasıl işten gelip evine giriyor sonrasında yemek yeyip, diş fırçalayıp yatıyor isen , bu şekilde sıralamaya çalış eğer o sırayı sadece aklında tutabilirsen, neden bahsedeceğini unutman mümkün değil.

Hatırlıyorum da 52 liği ezberlemeye çalışırdık 3 -5 dk içerisinde maça valesi eve girip önce papazla 2 kart sonrada sinek kızıyla işi pişiriyordu :D
  • anlayarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moviemetal

Öncelikle ezberliyeceğin metini eşit olarak bölümlere ayır .. Örneğin 5 bölüm ya da 7 bölüm .. Bu sana bağlı..

Ardından birinci bölümden ezbere başla ve sürekli tekrar yap .. Birinci bölümü ezberledikten sonra ikinci bölüme geç ve ondada aynı şekilde ezber ve tekrar yap.. İkinci bölüm ezberlendiğinde üçüncü bölüme geçme .. Birinci bölüm ve ikinci bölümü sırasıyla tekrarla ve sonra üçüncü bölümün ezberine başla .. Böylelikle ilk ezberlediğin noktaları sindirmiş olucaksın .. Üçüncüyüde ezberlediğinde dördüncüye geçmeden ezber yaptığın sıralamarı tekrarla.. Taki sonuncuya kadar .. Bu şekilde hem aklında kalıcı olur hemde düzenli bi ezber yapmış olursun ..

evet aynen böyle olmalı

• Cümle cümle ezberle.

Atıyorum ilk cümleyi 10 kere ard arda söyledin.
    İkinci cümleye geçince ilk cümle + ikinci cümle.
    Üçüncü cümleye geçince ilk+iki+üç böyle böyle hepsini rahatlıkla ezberliyebilirsin.
  • Ne ezberliyeceksın sakıncası yoksa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.