Şimdi Ara

100 sayfayı kaç saatte okursunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
24.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben başlıyorum : bi buçuk saatimi alıyo.

• Aslında puntoya ve sayfa uzunluğuna göre değişir ama 100 dakika civarı +20, -20 okunabilir.
  • 1.5 saatimi mutlaka alır, 1.5-2 saat arasında kitaba göre değişir sanıyorum ki.
  • Başım ağırmasa iki saatte bitiririm
  • Minimum 1.5 saatimü alır ortalama her sayfaya yaklaşık 1 dakikada okuyorum ki yazı pontu cartı curtuyla değişiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En az 1.5 saat. Ama kitaba göre de değişir. Aynı cümleyi 10 defa okuduğum kitaplar oluyor bazen. Ya da birkaç sayfa geriye dönmek zorunda kaldığım.
  • Ortalama kelime sayısına sahip bir sayfa bir dakikada.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 sayfayı nasıl ezberlerim
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kitabın akıcı olmasınada bağlı çok içimi bayıltırsa süre uzadıkça uzuyor
  • tolkien veya martin okurken 2 saat felan alıyor ama roverrandom ı 1.5 saatte bitirmiştim.
  • 2 saat
  • 90-100 dk

• Yazı tipine, yazı boyutuna, kitabın akıcılığına göre değişir.
    Ortalama 90 dakikada okunur.
  • 1 saati geçmez kesinlikle dakikada 2 sayfa bitiyorum.
  • Valla akici bir roman olsa bile ben yavas okurum. Bu aralar tarih falan okudugumu dusunursek 1 sayfayi okumak1.5-2 dk mi alir. 200 dk eder. Yani 2-2.5 saat arasinda okurum.Birde durup dusunuyorum bazen. Ortalama bir rakam vermek gerekirse benim icin 2 saattir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemfb12 -- 19 Ağustos 2016; 20:40:15 >
  • 90 dkkadan daha fazla olacağı kesin 115 felan olabilir ama hızlı okumak için uğraşmadığım için dahada sarkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F6A14216 -- 19 Ağustos 2016; 23:23:51 >
  • Kitaba göre değişir bir nietzsche veya Yusuf Atılgan okuyorsam 4 saat bile sürebilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazen öyle kitapları okuyorsun ki sayfayı 3 dakikada okuyorsun. o yüzden minimum 1.5 saat diyelim.
  • Sayfa başına 1 dakikadan 100 dk diyelim.

• 30 dakika civarı bir sürede özet çıkarabilecek şekilde okuyabilirim.

Kitap zevk alınarak okunması gereken kişisel bir faaliyettir, aceleye gelmez ancak daha okunacak çok kitabımız olduğunu düşünürsek zamanımız değerli :)
    Vaktinde hızlı okuma kurslarına katılmıştım. Bu tarz kurslara katılmanızı önerebilirim. Kursa gitmeye vaktiniz yok ise benim kurstayken başucu kitabım olan Anlayarak Hızlı Okuma - Peter Kump tavsiye edebilirim.
  • 1.5 saat civarı daha kısa sürede de olur ama olursa anlamam okuduğumu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.