Şimdi Ara

Divinity Original Sin 2 Definitive Edition Türkçe Yama Çalışması [AnimusProjesi.com] (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
604
Cevap
34
Favori
116.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence animusprojesi mevcut abone sayısına göre çevirilere çoktan başladı. Çevirilerin başlandığına dair resmi açıklama için ağustos sonuna kadar 140 kişilik kotanın dolmasını sessizce bekleyeceklerdir eğer ki dolmaz ise ya kotayı tekrar düşürecekler ya da 1 eylül tarihinde mevcut kaç abone varsa o abone sayısı kadar çevirilere başladıklarını açıklayacaklar. Şuan arka planda bence DOS 2 yada Batman AK çevirileri başladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

Bu oyunun savaş sistemi sıra tabanlımıydı?
    Evet
  • Ben dolar 10 tlde olsa desteğe devam ederim en kötü senaryoda (ülke batıyor sonuçta) sistemi tl cinsine döndürmenin yolunu ararlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: # Ace #

Ben dolar 10 tlde olsa desteğe devam ederim en kötü senaryoda (ülke batıyor sonuçta) sistemi tl cinsine döndürmenin yolunu ararlar...
    o konuda abonelerin sıkıntı yapacağını düşünmüyorum, sonuna kadar desteğe devam 10 tl'de olsa.
  • Üzülerek söylüyorum ki çevirisi tamamlanamayacak bir oyun daha..Yanılmayı çok ama çok isterim fakat bu zamana kadar kah bu forum üzerinden kah başka mecralardan gözlemlediğim pratik, bu gibi büyük projelerin sonunun hüsran olması..İlk DOS oyununun çevirisinde Karapathian' ın neler çektiğini oyunun başlığını takip eden herkes çok iyi biliyor..Maalesef iş yükünün yani çeviri satırının çok fazla olması ve buna bağlı olarak Karapathian ın sorunlarının aynısını yaşayacağınızın malum olması çeviriyi bitirmenize engel olacak..bağış yöntemi ise ayrı bir muamma..açıkçası bağış yapma isteğim oyunun çevirisi yapan kadronun niteliğiyle doğru orantılı..işi sonuna kadar götürecek insanlar olduğunu bildiğim kadro için ( örn: Karapathian, fallout 4 çevirisi yapan arkadaşlar -başta sarkis- official olmayan witcher 3 çevirisini yapan arkadaşlar gibi v.s. ) bir oyun fiyatı hatta çok daha fazlası bağış yapabilme durumum var..ama işte söylediklerim neticesinde muğlak olan çok şey söz konusu şu durumda.

• Destek aldığı sürece tamamlanır. Kelime sayısı çok ve dili ağır bir oyun ama çevrilemeyecek bir oyun da değil. Çeviren ekip de üç aşağı beş yukarı belli havada kalacak bir yama olduğunu düşünmüyorum.
  • EndOfTheNight kullanıcısına yanıt
    Yalnız projede görev alan insanların çoğu resmî ya da gayri resmî anlamda saydığın isimlerden çok daha fazla projede görev alan arkadaşlar. İşin içine maddi parametrenin girmesi tecrübenin yanına sorumluluk da ekliyor. Hedef kitle sorumluluğunu yerine getirdiği sürece projede herhangi bir aksaklık olacağını sanmayın. Kalite olarak fiyat-performans orantılı bir sonuç çıkabilir ama o konuda yapabileceğim tek yorum destekler alçak perdeden geldiği için işi üstlenen adamlar da ona göre bir sonuç ortaya koyabilirler. Neticede tek oyunun çeviri ücretinin çok daha altına 3 oyun birden çevriliyor, doların uçması da ivmeyi düşürüyor. Hayırlısı olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarapathiaN -- 12 Ağustos 2018; 16:3:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EndOfTheNight

Üzülerek söylüyorum ki çevirisi tamamlanamayacak bir oyun daha..Yanılmayı çok ama çok isterim fakat bu zamana kadar kah bu forum üzerinden kah başka mecralardan gözlemlediğim pratik, bu gibi büyük projelerin sonunun hüsran olması..İlk DOS oyununun çevirisinde Karapathian' ın neler çektiğini oyunun başlığını takip eden herkes çok iyi biliyor..Maalesef iş yükünün yani çeviri satırının çok fazla olması ve buna bağlı olarak Karapathian ın sorunlarının aynısını yaşayacağınızın malum olması çeviriyi bitirmenize engel olacak..bağış yöntemi ise ayrı bir muamma..açıkçası bağış yapma isteğim oyunun çevirisi yapan kadronun niteliğiyle doğru orantılı..işi sonuna kadar götürecek insanlar olduğunu bildiğim kadro için ( örn: Karapathian, fallout 4 çevirisi yapan arkadaşlar -başta sarkis- official olmayan witcher 3 çevirisini yapan arkadaşlar gibi v.s. ) bir oyun fiyatı hatta çok daha fazlası bağış yapabilme durumum var..ama işte söylediklerim neticesinde muğlak olan çok şey söz konusu şu durumda.
    Şöyle diyeyim sana oyunu çeviren ekip ortada. Animus Projesi sayesinde çevriliyor. Benim gördüğüm bir çevirmen, daha önce Witcher 3'ü resmi olarak çevirisinde bulunan bir çevirmen. Yani ortada tecrübe olarak herhangi bir sorun yok. Ama dil olarak çok ağır bir oyun. Çevirisi 1 yılı sürecektir. Fakat bu oyunda Türkçe olacak. Tabi sıkıntılar olmazsa (Çevirmenlere bir şey olmazsa ise vs vs)

• Açıkçası ben bu ekibe güveniyorum. Çeviriye başlayıp bitireceklerine olan inancım tam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EndOfTheNight kullanıcısına yanıt
    Animusprojesi'nin ya da Said'in bugüne kadar yaptığı işler ortadayken gerçekten çok zor bir durum olmadıktan sonra süre uzasa bile bu yama bitecektir. Hadi bitmedi ben kendi adıma bugüne kadar bana oynattıkları Türkçe oyunlar için bile aboneliğimi "biz kapattık" diyene kadar devam ettiririm. Sonuçta bu güne kadar verdikleri emekleri karşılıksız aldım ama şimdi de onları destekleme fırsatım var.
  • Bu gidişat nereye varacak kestiremiyorum ama tekrardan hatırlatmakta fayda var.
    Sağ'da solda "steam zam" haberleri yayılmaya başladı. Arkadaşlara tavsiyem 1 doları hali hazırda 1.5 TL olarak hesaplayan steam'ın zam uygulamadan dos2'yi satın almaları yapabilecekleri en mantıklı davranış olacaktır. Definitive edition sürümü de zaten kütüphanenize ücretsiz olarak eklenecek. Dos2 şimdiye kadar en fazla %20 indirim almış ve 60TL olmuştu ki bırakın artık düşmesini muhtemelen kur olaylarından dolayı daha da yükselecektir. Elinizi çabuk tutun derim.
    Not: Farklı oyun almayı düşünüyorsanız aradan onları da çıkarmanız mevcut dönemde gayet mantıklı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undy1ng -- 13 Ağustos 2018; 11:32:5 >
  • CSGO'da sattığım bir silah sayesinde bir miktar para vardı steam hesabımda. Direk gittim DOS2 aldım. Steam'e dolar müdahalesi olmasa bile Definitive Edition çıktığında oyun fiyatının arttırılması bekleniyor. Turnbase olduğu için oynamayacağım büyük ihtimal bile. Bu arada dolar sağolsun batıracak bizi cidden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FORZAFATHER

CSGO'da sattığım bir silah sayesinde bir miktar para vardı steam hesabımda. Direk gittim DOS2 aldım. Steam'e dolar müdahalesi olmasa bile Definitive Edition çıktığında oyun fiyatının arttırılması bekleniyor. Turnbase olduğu için oynamayacağım büyük ihtimal bile. Bu arada dolar sağolsun batıracak bizi cidden.
    Combatların turn based olması seni düşündürmesin çünkü turn based olan oyunlarda ki tatmin duygusu ve alacağın keyifi tahmin bile edemezsin. :) Sadece bu alana uzak kaldığın için ilk bakışta insana saçma gibi gelir ama alıştığında alacağın keyif zirveye çıkar. Tabi bir de her turn-based oyunu aynı mekanik ve dinamiklere sahip olmadığı için her oyundan alacağın keyif de farklı olabiliyor. Bunu dark souls'un vuruş hissiyatı ile sallıyorum witcher3'de ki vuruş hissiyatının arasında ki fark gibi düşünebilirsin. Dos2 bu konuda cidden ileri seviyede tek sorun combatlarda ne yapman gerektiğini bilmek. Zaten insanların en çok endişe ettiği kısım da burası. Bunu da zaten rehberi tamamlayıp okuduğunda anlayacaksın çünkü inan korkulacak bir şey yok. Zaten oyunun dünyası sandığından da daha derin ki hikayeye kaptırıp gittiğinde saatlerin nasıl geçtiğini bile anlamayacaksın. Büyük ihtimal de hayatında oynadığın en güzel oyun olarak kalacak çünkü bu tür oyunları oynadıktan sonra diğer tüm oyunlar çok boş geliyor insana. Bir örnek vermek gerekirse oblivion'da thieves guild görevlerini tamamladığında gray fox artık sen olursun ama şöyle güzel bir olay vardır. Gray fox'un maskesini taktığında artık sen gray fox olursun ve tüm şehirlerde kiminle konuşursan konuş ya seninle savaşır ya da o aranan kişi sensin sayende ekmek yiyoruz..vb gibi cevaplar verir. Burada ki amaç insanın o karaktere bürünmesini ve yaşadığı dünyada da bunu hissettirmesini sağlamaktır. Yani skyrim'de ki gibi büyücüler loncasının görevlerini tamamladıktan sonra kimsenin seni baş büyücü olarak tanımaz gibi bir saçmalık yoktur. Tabi oblivion'un da çok eksiği var ama bu anlattığım başarılı gördüğüm kısımlardır. Dos2'de bunu oyun genelinde hissedersin. Oyunun 30. saatinde bir mektup gönderirsin 100. saatinde o gönderdiğin mektubun sonuçlarını görmeye başlarsın hatta kimileri o sen miydin diye sorarken kimileri de senin yüzünden oldu diye sana saldırmaya başlar. Özetle o dünyada yaşadığını iliklerine kadar hissetersin. Sonuç olarak bir oyunun turnbase olması seni önyargılı yapmassın çünkü bu aynı zamanda belki de şu demek oluyor. "cyberpunk 2077 çıkacak ama fps olduğu için oynamıyorum tps olsaydı witcher3 gibi oynardım" demekle aynı şey. Bir insanın sırf fps diye koca bir oyunu ve neler kaçırabileceğini sen tahmin et artık ki dos2'den yani bir crpg'den bahsediyoruz. Artık oynamazsan da neler kaçırableceğini sen tahmin et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undy1ng -- 13 Ağustos 2018; 14:37:41 >

• O kadar sığ bir oyuncu değilim yahu ne yaptın hocam. İlk oyunu da temin etmiştim indirimlerde, en azından ona başlayarak önyargımı yenmeye çalışacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FORZAFATHER

O kadar sığ bir oyuncu değilim yahu ne yaptın hocam. İlk oyunu da temin etmiştim indirimlerde, en azından ona başlayarak önyargımı yenmeye çalışacağım.
    En güzelini yaparsınız hocam. Size tavsiyem öncelikle ilk oyunu biraz araştırmanız ve incelemeniz. Zaten sizi zorlayacak olan kısım combat olduğu için aşağıda bulduğum linki bir inceleyebilirsiniz. Linkin en altında 48 dakikalık da bir video var yine işinize yarayacaktır. Olmadı farklı inceleme videoları da izleyerek bir ilk izlenim yaptıktan sonra başlamanız sizin için daha uygun olacaktır.

link:https://wasdspacectrl.blogspot.com/2016/07/divinity-original-sin-enhanced-edition.html

• quote:

Orijinalden alıntı: undy1ng

Bu gidişat nereye varacak kestiremiyorum ama tekrardan hatırlatmakta fayda var.
    Sağ'da solda "steam zam" haberleri yayılmaya başladı. Arkadaşlara tavsiyem 1 doları hali hazırda 1.5 TL olarak hesaplayan steam'ın zam uygulamadan dos2'yi satın almaları yapabilecekleri en mantıklı davranış olacaktır. Definitive edition sürümü de zaten kütüphanenize ücretsiz olarak eklenecek. Dos2 şimdiye kadar en fazla %20 indirim almış ve 60TL olmuştu ki bırakın artık düşmesini muhtemelen kur olaylarından dolayı daha da yükselecektir. Elinizi çabuk tutun derim.
    Not: Farklı oyun almayı düşünüyorsanız aradan onları da çıkarmanız mevcut dönemde gayet mantıklı olabilir.
    Dostum senin tavsiyenle zamlar gelmeden oyunu aldım.Senden güzel bir rehber bekliyorum,ilk oyunu oynadım bu oyunun daha güzel,daha derin olduğunu bildiğim için detaylı bir rehber iyi olur : )

• Sizi de sahalarda görelim o zaman durumunuz var ise. Abone olmaya davet ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: witcher_king

Dostum senin tavsiyenle zamlar gelmeden oyunu aldım.Senden güzel bir rehber bekliyorum,ilk oyunu oynadım bu oyunun daha güzel,daha derin olduğunu bildiğim için detaylı bir rehber iyi olur : )

Alıntıları Göster
    Merak etmeyin oynamak isteyen herkesin anlayacağı bir dilde ve oyun keyfinizi de baltalamayan güzel bir rehber hazırlayacağım. O yönden içiniz rahat olsun.

• Oh be, anadilde de oynamak varmış şu oyunu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KarapathiaN

Yalnız projede görev alan insanların çoğu resmî ya da gayri resmî anlamda saydığın isimlerden çok daha fazla projede görev alan arkadaşlar. İşin içine maddi parametrenin girmesi tecrübenin yanına sorumluluk da ekliyor. Hedef kitle sorumluluğunu yerine getirdiği sürece projede herhangi bir aksaklık olacağını sanmayın. Kalite olarak fiyat-performans orantılı bir sonuç çıkabilir ama o konuda yapabileceğim tek yorum destekler alçak perdeden geldiği için işi üstlenen adamlar da ona göre bir sonuç ortaya koyabilirler. Neticede tek oyunun çeviri ücretinin çok daha altına 3 oyun birden çevriliyor, doların uçması da ivmeyi düşürüyor. Hayırlısı olsun...
    Ya ben bu adama neden kızmayayım ya bi karamsar düşünme be kardeşim. Çevirmenleri bu işten soğutmaya mı çalışıyorsun amacın ne hala anlamış değilim. Sürekli bir imalar filan tövbe tövbe anladık bu paraya ya da desteğe bu işi yapmam diyorsun ya çık git abi o zaman başkalarına engel olmaya çalışma.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.