Şimdi Ara

DivX Player'ınızda İstediğiniz Gibi Altyazı (Resimli Rehber) Güncellendi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
31.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sanırım premier 9410 bunu desteklemiyor değil mi?Çünkü ben deneme altyazısını denedim olmadı.
  • Sevgili Kharia oncelikle gercekten ellerine saglik .. ancak tum bunlari anlamak o kaar kolay degil zira sen bu islere cok hakimsin ve bunlari tikir tikir yapiyorsun .. hele bir de hersey icin bunlari yapmak gerektigi goz onune alinirsa takdir edersin ki kolay bir is degil

bende Philips DVP 5140 var ; ve cok memnunum .. herturlu DVD , divx tum formatlar okuyor .. sorunum altyazimin karakteri ; Divx calarken altyazimin goruntusu bilgisayarda oldugu gibi bold ve shadow degil .. transparan bir bant uzerinde kotu bir font ile ve genelde de cumle sonlarini keserek bir iki harf yiyerek geliyor .. bunu cozmek icin kisa yoldan ne yapmaliyim .. DVD player'i upgrade edecek bir program/sistem var midir ? firmware denen birseylerden bahsetti bazi arkadaslar ama onlar da cozmedi .. yardimci olani saygi ile ayakta alkislayacagim .. tesekkurler simdiden

p.s. en amiyane ve direkt tabiri ile ben player'ima takacagim bir CD ve yukleyecegim bir programla divx'lerin alayinin altyazisinin istedigim gibi belirgin ( DVD gibi ) olmasini istiyorum ..

KHARIA buyuksun ; sen bunu da cozersin ...

• Aslında yöntemi uygulamak hiç zor değil. Ortalama 2 dk. içinde altyazınızı hazırlayabilirsiniz. Değer mi? Bana sorarsanız değer. Çünkü sonuç gerçekten çok iyi. Böyle işlerden hiç anlamayan bi ablam var. Geçen gün film izlerken, "altyazılar ne kadar güzel olmuş" dedi. Düşünün artık.

Ben Philips 5140 kullanmadığım ve firmware modifikasyonu ile ilgilenmediğim için (programlama bilmiyorum çünkü) ne yazık ki size yardımcı olamayacağım. Fakat gerek yerli gerekse yabancı kaynaklarda 5140 için modifiye edilmiş yazılımlar bulunacaktır. Şu an için istediğiniz gibi bir altyazı hazırlamanın en kolay yolu ve kısa yolu yukarda anlattıklarımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kharia -- 22 Eylül 2006; 21:56:20 >
  • voxline destekliyor değil mi bu olayı.
  • E yani. Yukarda yazdım ya ayarlar Voxline'a göredir diye. Yalnız ayarlar çoğu DivX playerda aynı.
  • Kharia dostum! Ben de geçen bir filmde yukarda anlattığın şekliyle denedim ama altyazılar mavi renkli ve beyaz bir bant(dikdörtgen çerçeve) içinde çıkıyor!!

Bunu siyah bant içinde beyaz ya ad sarı nasıl yapacaz?

@baybora ; arkadaşım Philips Firmware'leri ile Metepe üstad uğraşıyor. Ancak kendisi bu foruma çok nadir teşrif eder. Ama başka bir forumda -bu konularla- bayağı ilgileniyor. Forum adresini vermem burda uygun olmaz belki(kurallar gereği). Ama google dan aratırsan ulaşacağına inanıyorum...
  • atınç abi, sen hangi yöntemle hazırladın altyazıları? Bir de cihazda denedin değil mi? Zira programların hazırladığı resimler mavi beyaz olabiliyor. Cihaza taktığında bunlar normal görünüyor.
  • Kharia; ben Txt2Vobsub.exe isimli proğramla yaptım. Evet mavi oluyor yani voxlineda mavi renkli ve beyaz çerçevede görünüyor.

DivX Player'ınızda İstediğiniz Gibi Altyazı (Resimli Rehber) Güncellendi
  • İlginç. Senin cihazla benim cihazın seri noları bile birbirine çok yakın. Neden böyle bir farklılık oluyor ki? Diğer yöntemle bir dene istersen.
  • Tamamdır. ikinci anlatımındaki ile yaptığım deneme olumlusonuçlandı!!!

DivX Player'ınızda İstediğiniz Gibi Altyazı (Resimli Rehber) Güncellendi

Aynı dvd altyazıları gibi oldu.Deneme yanılmayla daha da geliştirilebilir.

Tek sorun daha önce yazılmış bir çok divx için bunu uygulamam imkansız zira netten takas ya da satın almıştım. Ancak kendi indirdiklerin olursa bu şekilde yazarsın bundan sonrakilerinkini.Aksi taktirde tüm divxleri ikinci kez kopyalamak lazım cd ya da dvd lere.o da zaman ve ekonomik yönden şu an uygun değil.

• makinam philips dvp3040 -1c- zoran çipli-linkte verilen örnek dosyayı bi film dosyası ile birlikte yazdırdım.önce filmi seçiyorum. daha sonra da altyazı olarak converted.sub dosyasını. film açılıyor ama altyazı yok.olmuyor. maalesef dvp3040 burda anlatılan yönetmi desteklemiyor. ayrıca dvdp3040 için sitede en son verilen firmware update ini de yaptım . güncelleme başarılı oldu. önceki versiyon 31 idi şimdi ki 46 versiyon firmware. ama ikisi arasında en ufak bi fark yok. altyazı eskiden nasılsa gene aynı.:((
  • Valla 3040'ı bilmiyorum ama 3010 destekliyor.
  • sevgili kharia. bu voxline ile premier in chipsetleri aynı mimariye dayanmıyor mu? menuleri bile nerdeyse aynı. nasıl olur da voxline da olan şey premier de olmaz. ben mi bişeyi yanlış yapıyorum acaba.
  • Malesef chipsetten daha çok cihazın yazılımı ile alakalı bir şey. Eğer cihazın firmware'ında bu destek bulunuyorsa cihaz bu altyazıları oynatabiliyor, bulunmuyorsa oynatamıyor ne yazık ki.
  • ya sony dav dz 100 kullanıyorum mükemmel bir alet ama divx lerde su küçük front alt yazı büyük problem
  • sony dav dz 100 yeni bir programla gelecekte bu problemi acaba cözebilirmi
  • Altyazıdaki istedikleri rengi yapamayan arkadaşlara önerim... Oluşan altyazının yanındaki .idx uzantılı dosyayı açın...
    # The original palette of the DVD in PGC#1 altındaki palette: yazan yeri
    verdiğim komutla değiştirin..

palette: ec8080, 7e8080, 108080, 296ef0, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000

eğer bu şekilde yaparsanız Voxline933 de altyazı renkleri istediğimiz gibi oluyor..

umarım anlatabilmişimdir. Kolay Gelsin..
  • Karaerdi;

Text2VobSub programı için yapılan altyazılar için konuşuyorsun değil mi? Zira MaestroSBT ile yapılan altyazılar kendiliğinden bu palete sahip oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kharia

Karaerdi;

Text2VobSub programı için yapılan altyazılar için konuşuyorsun değil mi? Zira MaestroSBT ile yapılan altyazılar kendiliğinden bu palete sahip oluyor.

kardeş ben senin anlattığın gibi yaptım. "MaestroSBT" yani ikinci seçenek. Renkler uyuşmadı. Açık maviydi. sonra .idx dosyasının içine baktım.

# The original palette of the DVD in PGC#1
    palette: ffffff, dfdfdf, c0c0c0, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000

dosya böyleydi.

bende o dosyayı aşağıdaki gibi yaptım düzeldi..

# The original palette of the DVD in PGC#1
    palette: ec8080, 7e8080, 108080, 296ef0, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000

belki benim gibi yapıpta renkleri tutturamayanlar varsa diye bu yazıyı yazdım... Umarım faydalı olur....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karaerdi -- 28 Eylül 2006; 21:01:38 >

• Kardeş ilginç yav. Son2VobSub'da benim verdiğim palet ayarlarını yapıyor muydun?

Önemli Not

İkinci metoda ait Son2VobSub programının ayarlarının gösterildiği resim nedense silinmiştir. En yakın zamanda yeni resim yükleyeceğim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.