< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Diyanet Türkleri Suudilere ihbar etti. (3. sayfa)
-
-
milli güvenlik sorunu
-
Ne garip ülke Kimi yıllarca hac ibadetini yapmak için yıllarca bekler ve ömrü yetmez kimi de defalarca hacca gider. Gazetecinin biri çıkar gariban vatandaşın nasıl oyuna getirilip hac hakkının nasıl satıldığını peşkeş çekildiğini anlatır muhteremler namuslu gazeteciyi kafir ilan eder. Diyanet açıklama yapar kimseyi ihbar etmedik yalan der yine namuslu bir gazeteci (mağdur) insanları ekrana çıkartır. Gerçek açığa çıkınca birilerinin ne yüzü kızarır ne de utanır. Madem bir usulsüzlük var deki Ey halkım biz sizin hakkınızı koruyoruz Kul hakkını Allah bile affetmez. Saygı duyalım destekleyelim. Ne diyelim oynat Uğurcuğum.
-
Bu kontejan olayı sadece Türkiye için olan birşey değil.
Suudi Arabistan kendi vatandaşına bile kontejan uyguluyor.
Kul hakkı meselesi hacda ücretsiz imkanlar var. Ulaşım, sağlık, zemzem vs. Sen para ödemeden kaçak girince hepsini kullanıyon yakalanana kadar bedava.
Ayrıca kaçaklar yüzünden sıkışıklık artıyor, ezilme olayları artıyor çünkü alana kapasite üstü insan giriyor. Hepsi kul hakkı bunların.
-
Benim ailemden gidenler oldu, lanet okuyorlar simdi. Hem para tuzagi, hem Suudilere siyasal guc. Aramiz bozuk oldugunda hac yoluyla da vurmaya calistilar bize
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
eğer bu gerçekse, maddi imkanı olmayıp da(memleketteki ekonomik şartlar, zorla alınan vergilerle pahalılıktan kenara 3-5 bir şey konulup da biriktirilememesi gibi) Hacca gidemeyen ülkedeki tüm gerçek müslümanların ahı üzerlerine olsun inşallah...
-
içiniz rahat olsun cem bey, ben ve benim gibi diğer üyeler sizin duruşunuzu ve tutarlılığınızı bilir...
-
Kesin olarak bilen varsa paylaşırsa memnun oluruz. Rivayet odur ki camilerde toplanan yardım paralarının belli bir yüzdesi de paylaşıma konuymuş aranızda din görevlisi varsa bir açıklama yaparsa çok iyi olur. Ben konuyu araştırdığım da sadakanın belli bir kısmının din görevlisi tarafından alınmasına yönelik ayet olduğunu gördüm. Ama bu ayet maaş almayan ve hiç bir geliri olmayan din adamlarına yönelik bence
-
nerden yolacaklarını şaşırdılar.
-
Bu kitabı bulursanız okuyun. Geçmişteki Alimlerle günümüzdeki sahtekarların arasındaki farkları daha net görürsünüz.
Ayrıca benim bildiğim bırakın sadaka parasından pay almayı insanlardan 1 düğme istemeleri bile çok büyük günah. Din adamları eskiden devletten para falan almayıp geçimlerini odunculuk, çiftçilik yaparak sağlıyormuş. Evet belki günümüz şartlarında Devlet görevlisi sayıldıkları için devletten para almaları normal kabul edilebilir ancak sadaka vb işlerinden para almaları net haramdır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bunu yapanlar kendilerini şöyle avutuyor; 'Hacca gitmek nasip işidir.Eğer ben Hacca gidebildiysem Allah bana bunu nasip etmiş demektir ki ben gidebildim.Bu nedenle benim bir günahım yok'...Yani her şekilde kendilerini temize çıkaracak bir argüman ortaya atarlar.Bu nedenle kul hakkı vs yediklerini düşünmüyorlar.Böylece vicdanlarıda rahat oluyor.
-
Her zaman ki anlayış... ( YALAN - DOLAN- İFTİRA )
Belge yok bilgi yok koşun Diyanet Türkleri Suudilere şikayet etmişmiş ! Gerçekten şu ülkeye kaliteli düzgün muhalifler lazım her gün yalan dolan iftira ile nereye kadar.
x (formerly twitter)Prof. Dr. Ali Erbaş (@DIBAliErbas) on Xhttps://x.com/DIBAliErbas/status/1802971214207422897Diyanet konu ile ilgili sözlü ve yazılı basın açıklaması ypamış bizim 1 tane bile vatandaşımızı şikayetimiz söz konusu değil diye.
-
Bence yapılan doğru bir davranış nedeni ise her önüne gelen hacca gitmesin imkanı olan organizasyon ile hac vazifesi yapması taraftarıyım. Diyanet organizasyonu yapıp hacı adaylarımızı kutsal topraklara götürerek mutlu bir şekilde ülkeye getirmekle mesuldur..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam orada olan bazı tarikat hocalarıda şikayetçi maddi durumu kötü olan insanlara pahalı olan seçeneğemi yönlendirmişler zorla,olayı zorlaştımaya başlamışlar para için.
tabi burdaki tiplerin abarttığı gibi değilde birşeyler var.
-
Diyanet varken tarikat hocaları kim Allah aşkına. Yapmayın kendinizi şöyle.
Ayrıca konu diyanet Türkleri şikayet etmiş deniyor. İddia bu en yetkiliği ağız çıkıyor yok öyle bir şey biz kimseyi şikayet flan etmedik diyor. Sen pahalı seçenek flan diyorsun alakasız şekilde.
Lafa geldimi yetkili kurum yasa kanun düzenleme deyip burada Tarikat hocası mı diyeceksin kaynak olarak şimdi yapma lütfen.
-
2500$ seçenek ucuz konaklamamı gezi rehber yerine ,zorla 6000$ olanamı yönlediriyorlarmış oyle duydum en son mutafa atmaca adlı hoca da şikayet ediyordu olayın detaylarına hakim değilim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 18 Haziran 2024; 16:3:35 > -
Diyanete mi inanırsın İsmail Saymaz' a mı derseniz maalesef İsmail Saymaz derim. Çünkü gerçeğe aykırı bir haber yapmış olsaydı şimdiye kadar çıkıp özür diler haber kaynağının kendisini kandırdığını söylerdi. Kaldı ki Diyanet bir açıklama daha yapıp olay Suudi yetkilileri ilgilendiriyor dedi. Bu ne demek" ben yapmadım Miki yaptı".
-
Teşekkür ederim İnşaAllah Kitabı bulabilirsem en kısa zamanda okumayı düşünüyorum.
-
eğer gerçekten böyle bir şey varsa, bu kitap tanımamazlığın vardığı üst safhalardan birisidir...
Allah'tan "gerçekten" korkan insan böyle bir şey yapmaz...
hoş, maybach'a binen din görevlisinde Allah korkusu bulunur mu, orasının ayrıca sorgulanması gerekir...
-
Bildiğim kadarıyla koordinatörler için geçerli.
Kafile den sorumlu oluyorsun ve moruklar pek söz falan dinlemiyor. Bu işlerin zor olduğunu söylemişti cami imamı...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X