Mevcut Diyanet başkanının vatana ihanet ile yargılanıp Kızılay veya Taksim meydanında cübbesi ile asılıp TRT'den canlı yayınlanması gerekiyor, bakın bu şaka falan değil. Artık bardak doldu ve taşıyor. Türklere ve Türkiye Cumhuriyetine ihanet eden herkesin cezası idamdır. |
Diyanet Türkleri Suudilere ihbar etti. (2. sayfa)
-
-
Doğru söylüyorsun bunlar parasal kısma bakmış. Zaten vatandaş tarafından düşünseler önce kura işini kaldırırlar. Bizimkiler yazıldı 11 sene sonra gittiler. Bizimkilerden sonra yazılanlar bizimkilerden önce gitti. 2-3 yılda bile gidenler var. Hatta fetöyle bunlar sevişirken, cemaattekiler istediği gibi gidiyordu, bi akrabamız bizimkilere gelin sizi gönderelim bu sene demişti bizimkiler kul hakkı diye yanaşmamıştı. Bu işin kurasımı olur, yazılırsın sıranı beklersin, sıra sana gelince gidersin. Hem az çok ne zamaan gideceğini de kestirirsin. Her sene 100bin kişi gidiyorsa sen 600 bindeyse 6-7 sene sonra gideceğin bellidir, ona göre maddiyatını ayarlarsın.
-
Demekki Diyanetin derdi din degilmis. Hacca gitmis insanlari baskinla geri yollatmis, Diyanet para kazanamayinca Hacilar sevaba giremiyorsa bir dusunmek lazim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 14 Haziran 2024; 23:17:24 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yoğaıa yok artık lebron jeyms
-
Alkolden, sigaradan, genelevden alınan vergilerden diyanete de bütçe ayrılıyor.
Bence inananlar arasında para toplayıp diyanete aktarmalı. Haramdan helal olmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Adamlar kafalarında kural uydurup bir de şikayet etmişler. Sen vizeyle gitmişin devletin kurasına girmek zorunda mısın? Demek ki böyle bir yol var. Yapabilen yapar. Hac vizesiymiş, diyanetmiş deli deli şeyler.
Belki bundan 100 sene önce tek sıkıntı oraya varabilmekti şimdi başka sorunlar icat ettiler.
Adam kendi gitmişse diyanetin sorumluluğunda değil ki.
-
Büyük ihtimal Türk vatandaşlarına vize vermeyen ülkeler., pasaport sistemi üzerinden Türkiye'ye soruyor, Türkiye vermeyin mg diye cevap veriyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Devlet kurumlarından en gereksizi ve arpalığı olabilir, ne hikmetse bütçedende büyük dilimi alır.
Konuya gelirsek adam oraya pasaportuyla yasal şekilde gittimi (işçi,turist vs), sonrası Suud yetkililerinin sorunu. Bu şekilde gelenlere kendi yasalrına göre hac yaptırmıyorlarsa arar bulur yaptırmazlar. Gidenin de bu riski göze alması gerekir. Diyanet oraya görevli gönderdiği ama hiç bir iş yapmayan amacı hac yaptırmak olduğu kişilere dikkat etsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 15 Haziran 2024; 7:11:2 > -
Vergiden kaçınmak gibi Diyanetten kaçınmak şeklinde uygulama bulmuşlar ama Diyanet peşlerine düşmüş.
Ona bakılırsa Diyanetin kasap kontenjanından hacca gidenlerin de hacılığı şüphelidir. Çünkü kasap kontenjanından gidenlerin de kasaplık bir işleri olmuyor.
-
Yukarıda yazdıklarım yanlış anlaşılmasın, diyaneti savunmuyorum. Açık ve net yazayım, diyanet bu ülkenin kamburudur, lağvedilip, geçmişte yapılanlar hakkında soruşturma açılmalıdır.
-
Diyanet insanlarin haci olmasini engelliyor resmen
Bir gram olsun acımadım...
-
Arabistanin diyaneti heralde
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Oh là là... Dieu nette
-
Para dinden önce gelir oldu ülkede
-
Çok değil 2000 lere kadar kura falan yoktu diye hatırlıyorum. Sonradan başlayan birşey, bu konu tartışılır, kısmen de haklısın. Ama mevzu o değil, mevzu birilerinin mevcut düzenin dışına çıkması. Bu sıranın önlerine kaynak yapıp işini görmekle aynı. Sonuçta yanlış yada doğru ortada bir düzen var ve bazıları bunu hiçe sayıyor. Yukarıda yazdım, benim ailem son yıllarında yani 11 yıl bekleyip gittiler. 11 yılda onlar için çok şey değişti, hastalık vs. yaşlanma. Gittiklerinde zorlandılar. Gönül isterdi ki kendilerini maddi ve manevi hazır hissettikleri bi dönemde gitmeleriydi.
-
Nasil kul hakkina giriyor. Hac vizesi kontenjani ayrı turist ayrı. Biri arabistana turist olarak gidince hac kontenjanindanmi düşüyorlar. Bilmedigimden soruyorum.
Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından, gözaltında tutulan Türk vatandaşlarının yardım çağrısını duyurdu. Saymaz, "Özel tur firmalarıyla hacca giden bazı vatandaşlar, Diyanet’in ihbarı üzerine Suudi Arabistan polisi tarafından otellerinden alınıp sınır dışı edilmek üzere gözaltında tutuluyor" dedi. Ayrıca videolu paylaşımında "Aileleri hacılara ulaşamıyor" notunu düştü.
yeniçağ gazetesiBizi çöp gibi aldılar. Diyanetin gözaltına aldırdığı Türk hacı adayları Erdoğan'dan yardım istedihttps://www.yenicaggazetesi.com.tr/bizi-cop-gibi-aldilar-diyanetin-gozaltina-aldirdigi-turk-haci-adaylari-erdogandan-809857h.htm
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İnandıkları dine ve dini vecibeleri için gidene bu zulüm kazıklama yapılır mı ? Devlet Müslümanın bile yanında değil paranın derdinde ..
AİHM'e dava edilmeli ...
Diyanet laikliğe de aykırı dine de aykırı. Diyanet tüm dinlere eşitte durmuyor sadece İslam'a odaklanmış ama o da kendisince yozca ! ...
Ülkeyi İslamı ne hale getirdiler. Gavur istese bunları yapmaz yapamaz! ...
Rezalet.
Müslüman olmayan biri olarak Vatandaş olarak utanıyorum ....
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X