bugün Diyarbakırın bazı yerlerinde sağanak yağış oldu. merkezde yani bulunduğum yerde ise bulutlanma var. az önce PS de oyun oynarken kardeşimin haber vermesiyle, pencereden dışarı baktım. bulutların hemen üzerindeymiş gibi gözüken aralıklı rengarenk ışık kümeleri gözlemledik. fotoğraflarını çekmeye çalıştım ama ışık kirliliği ve kameranın iyi olmaması yüzünden görüntüler iç açıcı değil. meraklısı için paylaşırım. biraz sonra Diyarbakır hava alanından (ki kendisi bu bölgenin en büyük hava üssüdür) peş peşe kalkışlar gerçekleşti. askeri araçlardı muhtemelen (F-16 nınki gibi boğuk ve kulak tırmalayıcı.sürekli kalkıyorlar da buradan ondan biliyorum, F-4 de olabilir gerçi). akabinde de bahsi geçen ışık kümelerine doğru bir cisim yaklaşmaya başladı. çok yavaştı ilkin bir helikoptere benzettim ama daha sonra ihtimal vermedim. ışık kümeleri bulunduğum yerin güney batısındaydılar ama bu bahsettiğim cisim batıdan yaklaştı. bulutlara ulaşmadan rotasını doğuya çevirdi ve hine yavaşça uzaklaştı. bu cismin fotoğrafları kısmen daha net çünkü ilkin tek daha sonra ikili yan yana ışık kaynağını ayırt ettim. bir ara 3 gibi oldular ama emin değilim. tabi bu esnada hala pistten kalkış oluyordu, sanırım peş peşe 4 kez kalkış yapıldı. daha öncesinde oldu mu bilmem çünkü oyun oynuyordum. tanık olan varsa ve beni aydınlatırsa sevaba girer bu arada starlink uyduları değildiler. starlink uydularını da görmüştüm. ip gibiydiler, hızlıydılar ve uzaktılar. fotoğrafları da var bende |
Bildirim