Şimdi Ara

Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz 2023'te evlere ulaştırılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
1.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz 2023'te evlere ulaştırılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’de keşfedilen 540 milyar metreküp doğal gaz hakkında son durumu açıkladı. Doğalgaz borularının 2022 yılında tabana serileceği ve 2023’te ilk gazın sisteme verileceği belirtildi. Karadeniz'deki doğal gaz 2023 yılında evlere iletilecek.

Konu hakkında açıklamalar yapan Bakan Dönmez, “Yerli doğal gazda hedefimiz belli. 2023'e kadar gazın ilk fazını inşallah sisteme vereceğiz, bağlayacağız. İlk faz için açılması planlanan yaklaşık 10 kuyudan günde yine yaklaşık 10 milyon metreküp doğal gaz taşımayı hedefliyoruz. İkinci fazda artan kuyu miktarıyla birlikte karaya aktarılan doğal gaz miktarı da doğal olarak artmış olacak. 40 milyon metreküplere kadar çıkmış olacağız.” dedi.

169 kilometre boru hattı kurulacak

Karadeniz tabanına ilk borunun 2022 ortalarında serileceğini söyleyen Bakan Dönmez, "Karadeniz gazı için 169 kilometre boru hattı kurulacak" dedi. Boruların döşenmesi ve deniz altı üretim sistemi kurulması için iki yabancı firmayla iş birliği yapılacak. İngiliz şirket Subsea 7 ve Fransız şirket Sclumberg’in oluşturacağı konsorsiyum ile anlaşma imzalandı.

Ayrıca Bkz.Karadeniz'de keşfedilen doğal gazı karaya ulaştıracak yabancı şirketler belli oldu

Tam kapasite üretim 2027'de

Deniz altındaki üretim sistemine ilk etapta 10 kuyu bağlanacak ve bu kuyulardan günlük 10 milyon metreküp gaz üretilecek. Bu miktar yıllık bazda 3,5-4 milyar metreküpe denk geliyor. Üretim miktarı zamanla artacak. En yüksek üretim seviyesine 40. kuyu bağlandıktan sonra ulaşılacak. 2027'de 40. kuyunun bağlanması hedefleniyor. Bu dönemde günlük 40 milyon metreküp, yıllık bazda ise yaklaşık 15 milyar metreküp gaz üretilmiş olacak. Söz konusu üretim bugünkü rakamlarla, Türkiye’nin geçen yıl 48,2 milyar metreküp olan doğal gaz tüketiminin yüzde 30’unu karşılayabilecek.

Kaynak:https://www.haberler.com/son-dakika-enerji-bakani-ndan-karadeniz-gazi-14510057-haberi/

• Cahil kim acaba :) Cumhuriyeti kurmuş ve dünyayı dize getirmiş bir partinin lideri mi çivi çakmamış ? yoksa hayırsız evlat gibi olan her şeyi satıp mahalleye bakın nasıl arabam nasıl sarayım nasıl uçağım diye hava atan mı .... ulan ondan önce yapılan köprüler neredeyse bedava azıcık utanın azıcık :)
  • Zam gelecek vaziyet alin.

• Herşey 2023te. Oyunlar bile cikislarini 2023e erteledi. Ulan ne 2023müş beeee..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Daha dur 2023'e kadar daha 2023'de olacak neler duyucaz. Örn: Ay'a çıkcaz, arabamız çıkıcak, dünya lideri olucaz. Uçucaz kaçıcaz

• Buna inanacak kesim var bu memlekette

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Zam geliyor yine hazırlanın uçuyoruz

• Peki 2023 e kadar her mujde haberinde kac zam yiyeceğiz, belli mi ? Veya, 2023 de yüzde kaç düşürülmüş fiyat ile evlere verilecek. Belli mi. Bu açıklamayı yapsalar keşke..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nasıl da halkı kandırıyorlar var ya...

Selam versen 2023'te alıyorsun geri selamı

• Soylu Temmuz için ekonomimiz öyyylee bir atağa geçecekkii öyle bir sıçrayacakkii demeşti de ne oldu.
    Bunlar yıllardır 2023 diyor. Ah ülkem ah 😕

• Acaba o gazı damatmı kayınçomu satacak bize. Asıl mevzu budur.

• İndirim olacak mı önemli olan o? İstersen 1 trilyon varil petrol ve doğalgaz bul bana faydası olmadıktan sonra hikâye...

• DH nin de Ahaber den farkı kalmadı

• Allah Allah tam da seçim yılı

• 2023 hangi çeyrekte olacak? Hayir daha kesin bilgiler verilmeli. Boyle bol
    Kepçe olmuyor

• 1 tl indirim gelebilir.

• Yalancıyı silkelemiyoruz ondan böyle oluyor.

• Seçim is coming

• a haber was here

• Aklıma şey geldi. Sıkıldıkça gaz çıkarıyoz amsksjsh

• Tabi tabi kesin, hatta evlere ulaştırmakla kalmaz, yurtdisina da satarız sonra da Katar gibi zengin oluruz. Hala buna inanıp da bu konuyu açacak kafalar var. Durumumuz vahimler ötesi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.