Şimdi Ara

Diz Agrisi Sadece Sag Dizimde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
12.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Iyi geceler forum sakinleri. Az once oturdugum yerden kalktım ve sag dizimde fena bir acı olustu. Ancak sadece sag dizimde. Ve dizin icinde bu aci. Oturup kalka biliyorum ancak agri var. Biraz da olsa gecti agri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Diz Ağrısı Sadece Sağ Dizinde

Sağ dizinde ağrı yaşamak, günlük aktivitelerini zorlaştırabilen rahatsız edici bir durum olabilir. Ağrının nedeni basit bir gerilmeden ciddi bir yaralanmaya kadar değişebilir.

Nedenleri:

• Yaralanmalar: Diz burkulması, menisküs yırtığı veya bağ yırtığı gibi yaralanmalar sağ diz ağrısına neden olabilir.
    • Artrit: Osteoartrit veya romatoid artrit gibi artrit türleri dizde iltihaplanma ve ağrıya yol açabilir.
    • Hareketsizlik: Uzun süre hareketsiz kalmak diz eklemlerini zayıflatabilir ve ağrıya neden olabilir.
    • Aşırı Kullanım: Koşma, atlama veya ağır kaldırma gibi tekrarlayan aktiviteler dizi zorlayabilir ve ağrıya neden olabilir.

Belirtiler:

• Ağrı, özellikle dizini bükerken veya uzatırken
    • Şişlik ve kızarıklık
    • Dizinizi tam olarak açamama veya bükme güçlüğü
    • Çatırtı veya takılma hissi

Tedavi Seçenekleri:

Tedavi seçenekleri, ağrının altında yatan nedene bağlı olarak değişir. Yaygın tedavi seçenekleri şunlardır:

• RICE yöntemi: Dinlenme, buz uygulama, kompresyon ve yükseklik
    • İlaçlar: Ağrı kesiciler ve iltihap önleyici ilaçlar
    • Fizik tedavi: Egzersizler ve germe ile dizin güçlendirilmesi ve hareketliliğin iyileştirilmesi
    • Cerrahi: Bazı durumlarda, ciddi yaralanmaları veya diğer tedavi seçeneklerine yanıt vermeyen kronik ağrıyı tedavi etmek için cerrahi gerekebilir.

Önleme:

Sağ diz ağrısını önlemenin en iyi yolu, dizini güçlendirmek ve korumaktır. İşte bazı ipuçları:

• Düzenli egzersiz yapın, özellikle dizleri güçlendiren egzersizlere odaklanın.
    • Aşırı kullanımdan kaçının ve gerekirse dinlenme molaları verin.
    • Doğru duruşu koruyun ve ağır nesneleri uygun şekilde kaldırın.
    • Sağlıklı bir kiloyu koruyun, çünkü aşırı kilo dizlere baskı uygulayabilir.
    • Altta yatan herhangi bir tıbbi durumu yönetin, örneğin artrit varsa.

Dizindeki ağrı devam ederse veya kötüleşirse, doğru tanı ve tedavi için bir doktora başvurmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ani yapılan ters hareketler menisküse sebep olabilir ağrı devam ederse geciktirmeden doktora gidip MR çektirmelisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: vicuna

ani yapılan ters hareketler menisküse sebep olabilir ağrı devam ederse geciktirmeden doktora gidip MR çektirmelisin

Anladim. Sadece sag dizde ancak. Yinede minuskus olabilir mi.

• 2ay icinde bogaz enfeksiyonu gecirdin mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gitαrist

quote:

Orijinalden alıntı: vicuna

ani yapılan ters hareketler menisküse sebep olabilir ağrı devam ederse geciktirmeden doktora gidip MR çektirmelisin

Anladim. Sadece sag dizde ancak. Yinede minuskus olabilir mi.

zaten menisküs iki dizde aynı anda olacak diye bir kaide yok ki...
  • benzer bisey basima geldi, ne oldugunu soylesem zaten inanmayacaksin, agri ikinci gune sarkarsa kesin git cunku tek bacak agrilari genelde spesifik problemlere isarettir

• "Diş ağrısı sadece sağ dizimde" olarak okudum, afalladım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim sağ dizim geçen yıl 2-3 hafta ağrıdı ayağımın üstüne basamadım ve şuanda dizimi hava tam düz açamıyorum ağrıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çakma Zippo

benzer bisey basima geldi, ne oldugunu soylesem zaten inanmayacaksin, agri ikinci gune sarkarsa kesin git cunku tek bacak agrilari genelde spesifik problemlere isarettir

Şimdi biraz daha iyiyim, yani kalkmada oturmada bir problem yok ancak çok çok çok hafif bir sızı var.
  • odem olusmustur.cok yurumekten oluyormus. Dr bana oyle soyledi

• Menisküsde I.Dereceden Yırtık git emar cektir gör bende 4. Dereeceden yırtık var merdiven cikarken zorlaniyorum cıtır cıtır sesler geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: CroxLine

odem olusmustur.cok yurumekten oluyormus. Dr bana oyle soyledi

Kalici bir sey mi ?

• quote:

quote:

Kalici bir sey mi ?

yok krem vermisti 2 tane kullaninca gecmisti,bulursam ismini soylerim

• quote:

quote:

quote:

Kalici bir sey mi ?

yok krem vermisti 2 tane kullaninca gecmisti,bulursam ismini soylerim

Sağ olasın dostum ancak arama şimdi, doktora gideceğim zaten. Farklı bir şey çıkabilir.

Son günlerde günde 7-8 saat oturdum, ondan da olabilir.
  • sen yine de bi mr çekil bak ciddiyim.

• oturur vaziyete iken kalkarken birden başladı ise . büyük bir ihtimalle dizin daha önce sorlanmasında dizde sıvı toplanması gelir ilk akla. buda biraz dinlenme ve dizlik ile geçebilir. bir kaç güne ağrı büyük ölçüde geçmez ise menisküs yırtığı düşnülebilir. en fazla bir hafta içinde ağrı geçmez ise doktora gitmelisin.

rabbim şifa versin.
  • Spor yaparken ters bir hareket sonucu sol dizime bir agrı girmişti, geçer dedim. Ama ayağımı sağa sola çeviremiyordum, merdiven çıkarken zorlanıyordum. Doktora gittim, menüsküs yırtığı dedi. Allahtan ameliyatlık bir duruma gelmemiş dizim ve dinlenme,compressıon, dizin yukarda tutulması gibi işlemlerle tedaviyi tamamladım ve şuanda hiçbir sıkıntım yok aradan 4yıl geçti ama Allaha şükürler olsun ki tekrardan nüksetmedi. Erken tanı ve tedavi her zaman işe yarar. En iyisi doktora bi git derim.
  • @Birol Özsoy

Sadece oturur ve kalkarken. Yürürken böyle bir sıkıntı yok Allah şükür. Dualarınız için teşekkürler, yarında geçmez ise gideceğim.

@Zaraki

Benim olay da günde 7 saat oturmak. 4 gündür böyle mal gibi oturunca oldu, bugün uzun bir yürüyüş yapacağım artık hayırlısın.
  • quote:

@Birol Özsoy

Sadece oturur ve kalkarken. Yürürken böyle bir sıkıntı yok Allah şükür. Dualarınız için teşekkürler, yarında geçmez ise gideceğim.

@Zaraki

Benim olay da günde 7 saat oturmak. 4 gündür böyle mal gibi oturunca oldu, bugün uzun bir yürüyüş yapacağım artık hayırlısın.

uzun bir yürüyüş zararlı olur internetten bakın diz egzersizleri diye.
    onları abartmadan (çok yapayım da geçsin değil) yapın rahatlamanızda fayda sağlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: birol özsoy

quote:

@Birol Özsoy

@Zaraki

uzun bir yürüyüş zararlı olur internetten bakın diz egzersizleri diye.
    onları abartmadan (çok yapayım da geçsin değil) yapın rahatlamanızda fayda sağlar.

Peki, daha doğru olur. Teşekkürler, o egzersizleri biraz deneyeceğim. Artık geçmez ise, doktor...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.