Şimdi Ara

Sol kolum düz olmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaşım 17 boy 1.64 kilo 58 bu yüzden spora yazıldım ilk kez gidiyorum salona. Dün çalışmaya gittim hoca kol ve bacak için ağırlıkları gösterdi 18 kg. de çalışmamı 3x10 yapmamı önerdi. Yaptım eve geldim ağrı yok ağrıyan yer tenisçi kası galiba tam dirsek kemiğinin üstü sabah oldu sol kolumu düz yapamıyorum 90 derecede bekletiyorum sağ kolda da aynı şeyleri yaptım sıkıntı yok bacak da normal sizce ilk kez gittiğim için mi oldu yoksa sakatlık olabilir mi ? Son sorum da kiloma göre 18 kg normal mi yoksa kendimi hangisinde rahat hissediyorsam onda mı çalışayım?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sol Kolunuzu Düz Yapamıyorsanız

Sol kolunu düz yapamama sorunu, çeşitli nedenleri olan yaygın bir durumdur. Bu durum, günlük aktivitelerinizi etkileyebilir ve rahatsızlığa neden olabilir.

Nedenleri

• Kas Zayıflığı: Triseps kası, dirseği düzleştirmekten sorumludur. Bu kasın zayıflaması, kolun düzleştirilmesini zorlaştırabilir.
    • Eklem Sertliği: Dirsek eklemindeki sertlik, kolun tam olarak uzamasını engelleyebilir. Bu sertlik, yaralanma, osteoartrit veya romatizmal hastalıklar gibi altta yatan bir sağlık durumundan kaynaklanabilir.
    • Sinir Hasarı: Dirseğe giden sinirler hasar gördüğünde, triseps kasına sinyal gönderemeyebilir ve bu da kolun düzleşmesini zorlaştırır.
    • Diğer Tıbbi Durumlar: İnme, multiple skleroz veya Parkinson hastalığı gibi bazı tıbbi durumlar da kolun düzleştirilmesini engelleyebilir.

Belirtileri

• Kolunu tamamen düz tutamamak
    • Dirsekte ağrı veya hassasiyet
    • Kol hareketlerinde zorluk
    • Günlük aktiviteleri gerçekleştirmekte güçlük

Teşhis ve Tedavi

Sol kolunu düz yapamama sorununun teşhisi, tıbbi geçmişinin alınmasını ve fizik muayenenin yapılmasını içerir. Doktorun ayrıca röntgen, MR veya EMG gibi görüntüleme testleri isteyebilir.

Tedavi, altta yatan nedene bağlıdır. Bu tedaviler şunları içerebilir:

• Fizik Tedavi: Egzersizler ve germeler, triseps kasını güçlendirmeye ve dirsek ekleminin hareket açıklığını iyileştirmeye yardımcı olabilir.
    • İlaçlar: Ağrı kesiciler veya antiinflamatuar ilaçlar, ağrıyı ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Cerrahi: Nadir durumlarda, eklem sertliği veya sinir hasarı gibi altta yatan bir sorunu düzeltmek için cerrahi gerekebilir.

Önlem

Sol kolunu düz yapamama sorununu önlemenin garantili bir yolu yoktur, ancak şu önlemler riski azaltmaya yardımcı olabilir:

• Düzenli egzersiz yaparak triseps kasını güçlendirmek
    • Dirsek ekleminden yaralanmaları önlemek
    • Altta yatan tıbbi durumları yönetmek

Sol kolunu düz yapamama sorunu yaşıyorsan, uygun teşhis ve tedavi için bir sağlık uzmanına başvurman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • aynısı ilk başladığımda banada olduydu, 4-5 gün sonra yavaş yavaş açıldı. tavsiyem fazla zorlamadan kollarını açmaya çalış.
  • Hamlıktan normal geçer 1 haftaya öyle kalmaz korkma kolların güçlenince geçer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağ olun dediğiniz gibidir umarım hamlıktan birden başlayınca kas ne olduğunu anlayamadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakan6152

Arkadaşlar yaşım 17 boy 1.64 kilo 58 bu yüzden spora yazıldım ilk kez gidiyorum salona. Dün çalışmaya gittim hoca kol ve bacak için ağırlıkları gösterdi 18 kg. de çalışmamı 3x10 yapmamı önerdi. Yaptım eve geldim ağrı yok ağrıyan yer tenisçi kası galiba tam dirsek kemiğinin üstü sabah oldu sol kolumu düz yapamıyorum 90 derecede bekletiyorum sağ kolda da aynı şeyleri yaptım sıkıntı yok bacak da normal sizce ilk kez gittiğim için mi oldu yoksa sakatlık olabilir mi ? Son sorum da kiloma göre 18 kg normal mi yoksa kendimi hangisinde rahat hissediyorsam onda mı çalışayım?

Bana da oldu ama sporda degil bem zorlayarK acmistim ama baya canim acidi sen yavas yavas ac

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.