Nirvana c700 kullanıcısıyım. Ekran kartım nvdia940m 4gb. Geçenlerde arkadaşımla sorunsuz bir şekilde battlefield 4 oynamıştım. Bf yi kapatıp bikaç saat sonra ilk defa oxygen not inclouded isimli bir oyunu açtım. Oyunun grafiklerinde bazı bozulmaların olduğunu ve sarı şerit çizgilerin olduğunu gördüm ve kapattım. Tekrar sil yükle vs yaptım fakat düzelmedi. Sonrasında geforce now uygulamasında ekran kartı için bir güncelleme olduğunu gördüm ve güncellemeyi yükledim. O anda pc deki hiçbir oyun açılmamaya başladı. Tabi pc donanım bilgim vs çok olmadığı için o an ekran kartının önceki sürümüne dönmeyi vs akıl etmedim. Sonrasında forumlarda benim gibi ekran kartını güncelledikten sonra hiçbir oyunlara giremeyen insanaların açtığı konuları vs gördüm. Ama ya hepsi eskiydi yada çoğu hiçbir sonuca ulaşamamıştı. Gözümü kararttım ve evde cdsiz windowsun kendi içindeki format atma fonksiyonunu kullanarak format attım. Youtubeden bazı videoları izleyerek driverları falan kurdum fakat oyunlar hala açılmıyor. Mesela stardew valleye girerken opengl tdr detected hatası geliyor. İnternette ekran kartınızda sorun varsa aygıtlarda yanında ünlem vardır tıklayıp aktif edin falan demişler bende ünlem vs yok. Nvdia control panele girmeyi denerken ''bu cihazda nvdia ekran kartı yoktur'' hatası almaya başladım. Aygıt yöneticisinde tüm driverlar güncel gözüküyor. Hepsini laptobun kendi sitesinden indirip kurdum. Benim anladığım kadarıyla ya bf den çıktıktan sonra ekran kartım yandı yada ben formattan sonra driverları düzgün kuramadım. Şimdi benim 3 sorum var: 1- Ekran kartım yansa pc açılıp internette dolaşmama vs. izin verir miydi? çünkü şuan oyun oynamak dışında bir sıkıntım yok. 2- Cd'li veya flash'lı format ile windowsun kendi içerisindeki format atma fonksiyonu arasında bi fark var mı yani bilgisayarcıya götürsem orda cd ile format atsa sorunun düzelme ihtimali var mı? 3- Siz sorunun ne olduğunu düşünüyorsunuz ve sizce ne yapmalıyım? Bu arada bir deneme yaptım ve telefon emulatoru indirdim(bluestack 5). Bu programdaki oyunları açıyor. Ama ekran kartının driverini kaldırıp başka bi driver yüklediğimde mesela en güncelini bu programdaki oyunlarda açılmıyor. Ancak iki durumdada normal pc oyunları açılmıyor. Bu problemin donanımsal veya yazılımsal olmasıyla alakalı bir ipucu olabilir mi? |
Diz üstü bilgisayarımda bir sıkıntı var
-
-
1-eğer işlemcinin kendine ait dahili ekran kartı var ise izin verir yoksa izin vermez girip video fln izleyemezsin yani
2-hayır formatı yanlış attığını düşünmüyorum bence yine aynı formatı atacaklar bence sorunun format ile alakalı değil
3-bi yazdığın sorunlara bakacağım her oyun için tek tek uğraşmak zorunda kalabiliriz seninle buradan iletişime geçeceğim oyunların verdiği hataları çözerken asıl sorun karşımıza çıkacaktır bence ilk önce yazdığın sorunları bir kontrol edeyim burayı güncelleyeceğim
Güncelleme; bu siteye girerek sürücünü otomatik belirleme yap eğer yoksa kendin ekran kartını biliyorsun zaten bilgileri seçerek gir indir ve güncelle oyun indirir gibi kurulum yap son olarak 3. madde de son yazdığını gördüm blustacks oyunlarını açıyor ise bu donanımsal bir sorun değil ekran kartında yanma vs yok yani yazılımsal bir sorun büyük ihtimal ile driver sorunu buna ek olarak stardew valley de aldığın hata da bunu kanıtlar nitelikte
www.nvidia.com.trDownload the latest official NVIDIA drivershttps://www.nvidia.com.tr/Download/index.aspx?lang=tr
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7E518A0FA -- 13 Aralık 2022; 14:34:56 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X