Şimdi Ara

dizel araba motorda dizelin yanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün dizel arabamda motor kaputundan gelen ince bir duman farkettim. O anda tesadüf zaten sanayideydim. Araba sorunsuz çalışıyordu ama duman çıkıyordu motordan. Arabayı birkaç yere gösterdim dediler arabada mazot kaçağı var ve bu mazot yanıyor. Hatta ışık tutup gösterdiler aracın motorunda pütür pütür dizeller gözüküyordu yani motor resmen dizelle yıkanmıştı. Emme manifoltu kaçırıyor dediler ve manifolt kapağını değiştirdiler sonra da gidip motoru yıkattım 1000 lira da ücret ödedim tüm islemlere.. Eğer bu durumu farketmeseydim gerçekten araba alev alır mıydı yani resmen motorun içinde dizel yanıyordu ve arabayı çalıştırınca bir miktar duman yükseliyordu motordan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return Of The Warlord -- 11 Haziran 2020; 19:15:15 >

• dizel yanmaz patlar önce bunu bilelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

dizel yanmaz patlar önce bunu bilelim.
    yok öyle bi' şey.

konu sahibine söylüyorum bir sıkıntı olmazdı boşa motorin akardı koku yapardı filan.
  • Bir bardak soğuk su için bence hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FurkanEmir411

Bir bardak soğuk su için bence hocam.
    yani yaptırmayıp motordan duman yükselerek binseydin mi diyorsun? yoksa durduk yere masraf çıktı mı demek istiyorsun bence öyle binilmezdi çünkü motoru çalıştırır çalıştırmaz bir miktar duman sürekli yükseliyordu ve ağır sekilde dizel kokuyordu ne olur ne olmaz dedim hemen yaptırdım birkaç yere gösterdim hepsi de yaklaşık fiyat verdi sonunda 1000 lira gitti tabii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return Of The Warlord -- 13 Haziran 2020; 15:18:28 >
  • Araba alev almazdı orası kesin. Ama bana bu işlem için 1000 çok geldi. Tam olarak ne yaptılar ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Return Of The Warlord

yani yaptırmayıp motordan duman yükselerek binseydin mi diyorsun? yoksa durduk yere masraf çıktı mı demek istiyorsun bence öyle binilmezdi çünkü motoru çalıştırır çalıştırmaz bir miktar duman sürekli yükseliyordu ve ağır sekilde dizel kokuyordu ne olur ne olmaz dedim hemen yaptırdım birkaç yere gösterdim hepsi de yaklaşık fiyat verdi sonunda 1000 lira gitti tabii

Alıntıları Göster
    Yok demek istediğim 1000 lira çok bir ücret bence, o kadar zor bir şey değil yaptığı iş. Nasıl bir durumda bilmiyorum ama çok ağır bir iş olmadığını varsayarak söyledim.

• quote:

Orijinalden alıntı: PetrovaFire

Araba alev almazdı orası kesin. Ama bana bu işlem için 1000 çok geldi. Tam olarak ne yaptılar ki?
    su parça birebir değişti ve parçaya 600 tl aldılar

280 TL mi ne servis ücreti

Radyator borusu mu ne öyle bir boru patlakmıs ayrıca o değişti ona 60 tl + 40 tl ücret istediler

tam 1000 tutmadı ama 1000 e oldukça yakın yani ben yuvarladım fiyatı islemlerin alt alta yazılı olduğu bir kağıt var ama isciligi fazla aldılar gerci gittigim heryer o fiyatları verdi sanayide sağlam öpüyorlar o kazığı oradan yemesen başka yerde yine atıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return Of The Warlord -- 13 Haziran 2020; 22:40:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Return Of The Warlord

su parça birebir değişti ve parçaya 600 tl aldılar

https://www.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/emme-manifoldu-ford-fiesta-fusion-2003-2012-dv4td-1-4tdci-2s6q6p036ab_pdp_556911292?utm_source=google-pla&utm_medium=paid-search&utm_content=402909765061&utm_term=85049732079&ga_prodid=556911292&ga_merchantid=146844496&sc_gcsp=gg&gclid=CjwKCAjw8pH3BRAXEiwA1pvMsesdmle7XA4EfVWfnBR5Erb192SxVXU0h09emmbHoyKAHqWmycqEcRoCdS0QAvD_BwE

280 TL mi ne servis ücreti

Radyator borusu mu ne öyle bir boru patlakmıs ayrıca o değişti ona 60 tl + 40 tl ücret istediler

tam 1000 tutmadı ama 1000 e oldukça yakın yani ben yuvarladım fiyatı islemlerin alt alta yazılı olduğu bir kağıt var ama isciligi fazla aldılar gerci gittigim heryer o fiyatları verdi sanayide sağlam öpüyorlar o kazığı oradan yemesen başka yerde yine atıyorlar

Alıntıları Göster
    Mazot kolay yanmaz ama belli şartlarda yanabilir . Emme manifoldunda mazot olmaz yağ buharı olabilir Yağ yanıcıdır eğer turbonun üzerine yağ damlıyorsa tutuşur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0145B01C9

Mazot kolay yanmaz ama belli şartlarda yanabilir . Emme manifoldunda mazot olmaz yağ buharı olabilir Yağ yanıcıdır eğer turbonun üzerine yağ damlıyorsa tutuşur.

Alıntıları Göster
    Bu parçayı gözümün önünde değiştirdiler hocam eskisini çıkartıp attılar yere ve problem ortadan kalktı hatta bana gösterdiğim yerlerden birinde dediler arabayı bırak git nereye gideceksen biz götürelim mazotlu araba yanmaz derler ama bu araba yanabilir falan dediler ben bırakmak istemediğim için hemen ilgilenecek birilerini aradım götürdüğüm bazı yerler tamir etmek istemedi hatta çok araba var sırada uzun sürer falan dediler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return Of The Warlord -- 14 Haziran 2020; 4:37:1 >

• Return Of The Warlord kullanıcısına yanıt
    Parçayı takan yer sattıysa büyük ihtimal conta ile hallolurdu keşke çıkan parçayı alsaydınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartipi

Parçayı takan yer sattıysa büyük ihtimal conta ile hallolurdu keşke çıkan parçayı alsaydınız.
    Parçayı başka yerden getirttiler bu parçanın daha önce tamir gördüğünü falan söylediler
  • sanayici kazığı geçmiş olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Return Of The Warlord kullanıcısına yanıt
    Neyse hocam sorun çözülmüş ya gerisini boşverin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.